Wciągający, świeży, bez przesadnej poprawności, fajne kreacje aktorów. Fajnie, jakby druga część była z większą, głowną rolą Sherlocka.
Bez przesadnej poprawności ? Hindus inspektorem policji, Murzynka posiada własna knajpę i jeszcze szkole karate, a w szkole dla dziewczyn mamy wszystkie kolory tęczy :) Aha i jeszcze na londyńskich ulicach co 4 to Murzyn, to jest tak nachalne ze aż śmieszne. Gdybym był aktoreM i ktoś zaproponował mi role w filmie o samurajach Po prostu bym jej nie przyjął, po co udawać ze w japoni było kiedyś pełno białych ? Przecież to bez sensu
Aha i jeszcze chyba każda kobieta w filmie jest zaangażowana w politykę, gdzie w dzisiejszych czAsach zdecydowana większość kobiet jeśli głosuje to co im maz powie :) komedia
To taka konwencja, a nie dokładny film historyczny. "w dzisiejszych czAsach zdecydowana większość kobiet jeśli głosuje to co im maz powie" - gdzie TY mieszkasz?!
jaka konwencja? Z jednej strony mamy historyczną walkę kobiet o swoje prawa, a z drugiej strony mamy kłamliwe multikulti. To jedne fakty tolerujemy a inne pomijamy i zakłamujemy historię? gdzie tu sens? gdzie tu logika?
- Jest rola dla Ciebie, zagrasz Gentelmana w garniturze jadącego pociągiem w filmie z sherlockiem
- ale ja jestem czarny, przecież wtedy czarni, min przez rasizm niemalże nie mieli szans jeździć sobie w garniturze pociągiem
- to co maja być sami biali ? Jakby czarni nie zaslugiwali na przejażdżkę pociągiem i garnitur ?
- pewnie za zaslugiwali ale skoro nie lubimy rasizmu i z nim walczymy to dlaczego na miłość boska zaprzeczamy ze istniał ???
- yyyy to chcesz to role czy nie ? Nie ma w tym żadnej logiki , mieszkam w dużym mieście, btw
Oj tam. Jak ktoś jest świetny w swoim fachu, to bez różnicy jak wygląda, a wyjątkowo widać, że aktorsko zagrali dobrze i nie ma się uczucia że to jacyś płascy przeciętniacy z pierwszej łapanki. Stworzyli uniwersum zróżnicowane - niech mają. Ktoś taki jak Sherlock i reszta geniuszy też nie istnieje w realu xd
Oczywiście ze jest różnica jak wyglada aktor, mało tego wygląd/ prezencja (kolor oczu, kształt zębów, wielkość tylka, długość nosa, kolor skory, nadwaga/niedowaga, niski wzrost, pieprzyki, pryszcze, lusina, uśmiech, strój, fryzura, sposób poruszania, wysławiania się etc etc )to Absolutnie kluczowa sprawa w aktorstwie :) co Ty piszesz w ogóle :) stworzyli uniwersum ? Przecież mamy tam sherlocka a co za tym idzie historyczny Londyn, a nie stworzone na potrzeby filmu uniwersum
ten film moze byc tylko inspiracją zamiast wiernej adaptacji, a wtedy producent moze robic co chce
Ciesz sie ze w ogole nie dali jakiejs drugoplanowej gejowej roli i że wybranek Enoli nie był czarny xD
Czyli otrzymujemy uniwersum niezwykle podobne do tego z książek o Sherlocku z tym ze w owym uniwersum historia potoczyła się zupełnie inaczej niż w znanej nam rzeczywistości, zmiany historyczne których możemy się jedynie domyślać wpłynęły na Londyn z jednej strony bardzo poważnie ( pełno bogatych murzynów ) ale z drugiej strony wcale bo Londyn nie różni się niczym innym od tego który znamy:) to się nie trzyma kupy i obraza inteligencji widza, o ile widz takowa posiada. Mnie osobiście to bawi, bo zgaduje ze w tym zapychaniu filmów min murzynami twórcy widza jakiś rodzaj walki o to w co wierzą, jelsi jest to walka z rasizmem ( nie wiem naprawdę nie wiem czemu ma służyć coś tak nielogicznego) to co to za walka z rasizmem jeśli zaprzeczasz jego istnieniu ?
Moim zdaniem w Django jest więcej walki z rasizmem niż we wszystkich tych filmach netfloxa razem wziętych.
hmm, dla mnie jest to takie śmieszne gdy pewne osoby na siłę starają się w każdej produkcji poszukiwać poprawności politycznej, nie lepiej skupić się na treści zamiast się czepiać?!
Sprawdź proszę definicje poprawność polityczna zanim kolejny raz użyjesz blednie tego zwrotu, niczego na sile nie poszukuje w żadnym filmie. po obejrzeniu filmu totanica byłem wzruszony, a nie szukałem ma sile wzruszenia, po kacvegas byłem w dobrym humorze a tez na sile nie szukałem tam żartów, po tym filmie jestem rozbawiony brakiem logiki której również nie szukałem na siłe, ot i cała historia