PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=839407}
6,4 72 tys. ocen
6,4 10 1 72238
6,1 28 krytyków
Enola Holmes
powrót do forum filmu Enola Holmes

bez emocji

ocenił(a) film na 4

Oglądałem beznamiętnie. Film okropnie infantylny. Cała masa bzdur, których nie dało się przełknąć. Kobiety silniejsze od mężczyzn, nie mówiąc o tym, że to czasy wiktoriańskie. Sufrażystki-terrorystki. Płakałem ze śmiechu, gdy Enola trafiła do żeńskiego klubu MMA. -------------------------

Ten film, z powodu błędnych założeń fabularnych, w ogóle nie trzymał w napięciu. Z drugiej strony realizacyjnie zrobiony bardzo dobrze. Czuć było lekkie zacięcie artystyczne. Główna aktorka dała radę. -------------------------

Jednak ten pęd ku anachronizmowi, ku zaburzaniu zwykłego zdrowego rozsądku w ramach fałszywie rozumianej poprawności politycznej, tutaj dotyczącej dalszej emancypacji kobiet, to wszystko zaczyna stawać się swoją własną parodią. I czyni z takich filmów rzeczy praktycznie bezwartościowe. Bo ani to mądre, ani to jakaś pierońsko fajna rozrywka.

per333

Moim dzieciom sie podobał. Bo wiesz, ze to film dla dzieci? Twoj Elaborat o filmie dla dzieci także nie jest mądry, choć muszę przyznać ze trochę rozrywki mi dostarczył.