PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627843}
5,2 3,2 tys. ocen
5,2 10 1 3179
4,5 2 krytyków
Entity
powrót do forum filmu Entity

Początek świetny, aż człowiek ręce zaciera na to co go czeka. Potem jest trochę gorzej,za dużo bezsensownej bieganiny po
korytarzach, ale zalewie tandetnych horrorów i tak perełka! Spodobała mi się sama tematyka, bo dotyczyła (lekki spojler!!!!)
wojskowych eksperymentów medycznych na ludziach, bardzo dobry nacisk na tragedię tych ludzi, którzy przeszli piekło.
Przez to film bardziej przypominał mi dramat niż horror. 7/10

ocenił(a) film na 5
milenasy

Nie wiem jak oceniac takie horrory. Powielaja schematy, sa dosc przewidywalne, nie sa zbyt ambitne czy madre. Zostaje wiec strona techniczna, montazowa, no i klimat. Oraz podstawowe kryterium w przypadku horroru: "straszy" albo nie.
Ten film zostal niezle zmontowany, niezle zagrany i choc nie uniknal glupot to "trzymal w napieciu" do konca.

ocenił(a) film na 6
per333

Tradycyjnie , jak w większości tego typu horrorów ( czyli o przygodach jakiejś grupki ludków z własnej woli pakujących się do budynku nawiedzonego przez duchy , zombie lub mordercę-maniaka ) znajdziemy parę debilizmów , mnie najbardziej wkurzało zachowanie dziennikarki . Zesr...na ze strachu , ale nie - pcha się tam , gdzie jej nie chcą , i w ogóle denerwuje ...Ale plusem tego filmu jest miejsce w którym się on dzieje - obiekt kojarzący się z gułagiem , dzięki temu współczuje się ofiarom systemu , oraz nabiera on dodatkowej głębi i sensu , oczywiście dla tych , którzy choć trochę liznęli historii . W każdym razie nie było to straszenie dla samego straszenia ...