PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695659}
7,3 154 tys. ocen
7,3 10 1 154051
6,4 33 krytyków
Everest
powrót do forum filmu Everest

Nie wiem jak wam ale mi nie podoba sie że ten film będzie w 3d zamiast postawic na relistyczność to postawiono na green screen i cukirkowość barw szczegulnie gdy pokazane jest jak postać stoi na szczycie.

Tsubasa_147

To, że jest w 3d nie jest równoznaczne z tym, że będą w nim zastosowane efekty stworzone komputerowo (choć na 100% pewnie będą). Efekt 3d był do uzyskania już dekady przed początkiem stosowania CGI.

staszeka

Wiem ale z reguły filmy robione w 3d wugladjaą z regułty cukierkowo a nie realistycznie najlepeij jest gdy film jest w 2d tym bardziej ż ejak mozna robic film o tragedi n afaktach autentycznych jako Blockbuster.

ocenił(a) film na 8
staszeka

Nagraj film katastroficzny bez efektów.

Tsubasa_147

Tu bedziesz miał wybór przecież, w 2D bądź w 3D

bayou

Tak ale w 2 d bedzie wyglądął bajka gdyż kolorystyka w filmach 3d ogladana w 2 d wygląda jak film animowany film powinien być kręcony tehniką 2d a nie 3d pujście na en film do kina w technice 2d jest gorsze niż w 3d poniewż zotał on już nagrany taka techniką/

Tsubasa_147

o matko, niektórym nie dogodzisz:)

NikKI76

W ostnich latach relistyczn yfilm w 3d był jeden Mad max.

ocenił(a) film na 5
Tsubasa_147

Jak widać z pierwszych recenzji film jest realistyczny, efekty nie są "bajkowe" i daleki od bycia cukierkowym.

tocomnieinteresuje

To sie okarze jeszcze narazie film zostął raz wyświetlony i to na festiwlu w w encji więc co mieli pisać.

ocenił(a) film na 5
Tsubasa_147

Nie wiem.

ocenił(a) film na 8
Tsubasa_147

Byłem godzinę temu w IMAX i efekty 3D były średnie,ale film był naprawdę genialny,emocjonujący i wstrząsający.

ocenił(a) film na 9
Tsubasa_147

Ten film był nakręcony bez techniki CGI. I powiem Ci, że 3D nie przeszkadza w odbiorze. Film jest bardzo realistyczny i świetnie nakręcony. Polecam.

ocenił(a) film na 8
Tsubasa_147

Chciales blysnac ale niestety nie wyszlo.Pisales to 18 sierpnia wiec coz mozesz oceniac?Bo na bank nie widziales filmu przed napisaniem tych bzdur.Cukierkowosc barw??? Zwlaszcza jak postac stoi na szczycie???Posluchaj mnie cwiercinteligencie...To nie jest film dla Ciebie.Zobaczyles zapowiedz na youtubie i wchodzis tu i smiecisz.A daje sobie reke uciac, ze jestes smarkiem ktory sciaga filmy na kompa i w kinie bywa raz na rok(choc i w to watpie)Wiec milcz gamoniu.

pmx525

Do kina chodze jak jest 3d dobre bo dobre 2d to mam wyobraz sobie na tv.A to jak stoi na szczycie to wygląda jak by stał na stołku a zanim była rozłożona biała mata.

ocenił(a) film na 8
Tsubasa_147

Tylko utrwierdzasz mnie w przekonaniu, ze jestes ignorantem.Jestem fanem kina i sprzetu, mam w domu 65 cali tv 3d i 120 cali ekran plus projektor i z czystym sumie iem moge powiedzic, ze nawet w 2 d nie zbliza sie to do poziomu kinowego, zwlaszcza imaxa.Wiec niestety nie jestem w stanie sobie wyobrazic, ze dobre 2 d to masz na tv, a jesli naprawde w to wierzysz to oznacza, ze niczego dobrego jeszcze nie widziale.Filmu Everest nie ogladales, jak wsczesniej juz napisalem, ja bylem w imaxie i nie potwierdzam aby posac stojaca na szczycie (acha- a ktora postac tak wogole, bo to je jest film o jednym czlowieku i nie jeden byl na szczycie) wygladala jak by stala na stolku na tle bialej maty.I radze milczec bo sie pograzasz.

pmx525

Aha.