PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695659}
7,3 154 tys. ocen
7,3 10 1 154044
6,4 33 krytyków
Everest
powrót do forum filmu Everest

W okolicach szczytu Everestu leży ponad 100 ciał - to cmentarz. Dobrze, że na Ziemii nie ma 20 km szczytu bo mielibyśmy więcej trupów.

ocenił(a) film na 6
szymonliwo

Muszę się zgodzić. Jeden wniosek jaki mi się nasunął- czy naprawdę chęć udowodnienia sobie, innym, że jest się bohaterem czy zwyczajnie chęć zarobku są warte pomimo trwałego kalectwa, śmierci i obarczenia tymi dramatami bliskich, którzy nas kochają i potrzebują? Film mnie nie powalił, ale trzeba mu oddać kapitalnie pokazaną siłę natury i świetne zdjęcia. Historia nie jest natomiast wyjątkowa. Jak już ktoś wspomniał - tam zginęło już mnóstwo ludzi i giną nadal.. Muzyka w filmie przeciętna..

ocenił(a) film na 8
szymonliwo

Nieopodal mojego domu, jakieś pół kilometra, leży ponad 1000 ciał - to cmentarz.

Leszy2

I co ? Wspinasz się na niego ?

ocenił(a) film na 8
szymonliwo

Przyjdzie taki czas.

Leszy2

https://www.youtube.com/watch?v=CWVq0wQuC6k

Leszy2

Pewnie dzieci w wieku nastu lat będą niesamowicie dumne, że ich tata zostawił dla własnych 8-tyś ambicji...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
szymonliwo

Mógłbyś napisać na czym polega słabość tego filmu?

Artur_Dwie_Szopy_2

nieciekawa fabuła, sztuczne zdjęcia -nienaturalne zdjęcia, efekty

ocenił(a) film na 10
szymonliwo

K2 to sama prawda, co? A zdjęcia sztuczne bo nie komputerowe? Najlepsze to te z CGI - jak prawdziwe...
No chyba, że oglądałeś na laptopie.. Bo w kinie to jakby inaczej wygląda.

Lasiurus

zdjęcia sztuczne bo komputerowe a szczyt to był w jakimś studiu, śnieg ze styropianu itp.