PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695659}
7,3 154 tys. ocen
7,3 10 1 154051
6,4 33 krytyków
Everest
powrót do forum filmu Everest

Porażający realizm i pięknie wykonane zdjęcia, wrażenia naprawdę godne polecenia. Pomimo powolnego i nieco monotonnego tempa pierwszej części filmu nie można narzekać, kiedy matka natura zaczęła swoją zabawę spodziewałem się, że wypuszczę powietrze dopiero po napisach końcowych, jednak moim zdaniem tych emocjonujących i zapierających dech momentów była jedynie garstka.
Osobiście spodziewałem się większej dawki adrenaliny, płaski i przewidywalny scenariusz powinien być nieco bogatszy w elementy szoku - niemniej film bez dwóch zdań jest godny polecenia. Osoby czekające na Ripy w sieci już mogą żałować...

ocenił(a) film na 5
MajkelBlack

realizm ?? mało wiesz o realizmie w himalajach. Każdy kto ogarnia Himalaje nie da temu filmowi więcej niż 7. Słaby, duzo sytuacji które nigdy nie miały i nie będą mieć miejsca w himalajach. W strefie śmierci nie da sie skleic zdania a sceny jakby wycieczka szkolna na pogaduszkach... jedyny plus to efekty specjalne.

ocenił(a) film na 7
knedel89

Masz rację - mało wiem o realizmie w Himalajach, w zasadzie nic nie wiem. Mogę sobie jedynie wyobrazić a ten film mi to umożliwił właśnie dzięki efektom specjalnym. Nie interesuje mnie jak oceniają film osoby które "ogarniają" Himalaje. Tak samo nie interesuje mnie jak oceniają filmy science fiction osoby, które lądowały na księżycu.

Oceniłeś Whiplash na 9 i Skazanych na Shawshank na 10 - idąc Twoim tokiem rozumowania wnioskuję, że jesteś perkusistą jazzowym po odsiadce "ogarniającym" Himalaje.

Pomimo, iż nigdy w Himalajach nie byłem i zapewne nie będę nie oceniłem filmu wyżej niż 7.