PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659455}

Exodus: Bogowie i królowie

Exodus: Gods and Kings
2014
6,1 68 tys. ocen
6,1 10 1 68377
5,0 29 krytyków
Exodus: Bogowie i królowie
powrót do forum filmu Exodus: Bogowie i królowie

Ten film powinni pokazywać w Kościołach i młodzieży na religii i nie tylko. Doskonale przedstawiona historia Izraelitów Ludu Wybranego. Świetne zdjęcia , super muzyka filmowa , doskonała gra aktorska. Fantastyczne efekty specjalne. Jednym słowem dla mnie film zasługujący na ocenę hot 10 . Polecam nie tylko w czasie Wielkiego Postu lub innych Świąt , warto go mieć w swojej kolekcji i odtwarzać sobie w rożnych momentach życia & KU POGŁĘBIENIU SWEJ WIARY !!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 6
sebastiannycz

Bóg przedstawiony jako rozkapryszony bachor, karzący poddanych za czyny ich władcy i mordujący dzieci... No faktycznie, pogłębiło mi wiarę.

ocenił(a) film na 6
sebastiannycz

Świetne zdjęcia - tak , super muzyka filmowa - tak , doskonała gra aktorska - nie.
O ile Bale zagrał jak zwykle bardzo dobrze, to reszta, może nie cała reszta ale np. Ramzes.... Kurna czekałem aż krzyknie "ruszać się mada faka" xD
Nie rozumiem tego. Taki reżyser a tak duracznie oddane czasy. Torturro jako Seti.... Też oczekiwałem, że wyjmie spod szmat skręta i zachichocze.
Ogólnie film spoko, nie był zły, oceniliśmy go nawet tak samo, ale dla mnie reżyseria i gra aktorska co poniektórych, była na poziomie mięsnego jeża.

ocenił(a) film na 10
Jaho63

Macie Prawo dziękuje za komentarz !!!!!!!!!