Może i banalne pytanie ale warto wydać więcej i obejrzeć facetów w 3D? Wiemy chyba wszyscy, że póki co to nasze 3D nie powala... dlatego się nad tym zastanawiam ;)
hmm?
Pozdrawiam
W tym filmie efekty 3d wiać, i są to jedne z lepszych efektów 3d jakie widziałem w kinie ( nie licząc krótkometrażowych z imaxa).
Popieram przedmówcę, efekty w filmie są całkiem przyjemne, znajdzie się coś zarówno dla tych, co preferują "głębię", jak i tych co lubią, jak im leci coś na ryj, bo i tego i tego jest sporo
W Mulitikinie, chociaż widzę, że "znafcy" narzekają na 3D u nich. Tak więc moją opinią bym się za bardzo nie sugerowała, bo nie mam większego porównania - na filmach 3D byłam może 3-4 razy w życiu i żaden mnie nie powalił, dlatego uważam, że efekty w MIB dawały radę.
Koniecznie w 3D. Nie będzie raczej Spoilerem to że Agent J skacze z budynku bo mamy to w zwiastunie, ale ta scena w Orange IMAX wymiata! Nigdy efekt 3D tak nie zachwycił. Warto to zobaczyć na własne oczy, bo to chyba jedyna okazja żeby czubkiem nosa dotknąć się z Willem Smithem :)
Należy zwrócić szczególną uwagę na to w jakim kinie ogląda się taki film. W IMAX-sie w Warszawie puszczają filmy w cyfrowej jakości , dodatkowo efekty również są lepiej widoczne :) W filmie Faceci w czerni 3D faktycznie efekty są (parę efektów , które można policzyć na palcach jednej ręki) Wydaje mi się, że film można bardziej obejrzeć w 2D . Najlepsze efekty w 3D są oczywiście w filmach krótkometrażowych , gdzie film taki typowo dostosowany jest do takich wrażeń - ale jak dla mnie najlepszy film jaki oglądałam z efektami o których jest mowa to AVATAR :) pozdrawiam
U mnie niestety tylko Helios ale już cyfrowo również... wiem, że nie IMAX ;) Ktoś może się podzielić wrażeniami z takiej zwykłej sieciówki? Cinema City...?
Ja widziałam ten film w Cinema City i moim zdaniem 3D było w porządku, chociaż znawcą nie jestem. Wyglądało dość naturalnie, nie było zbyt wielu efekciarskich scen w stylu "patrz, przedmiot leci w twoją stronę!", ale sporo momentów, np finałowa akcja przy rakiecie prezentowała się moim zdaniem dużo lepiej w 3D niż gdyby to był film dwuwymiarowy. Moim zdaniem warto obejrzeć.
Dzisiaj byłam w Heliosie, absolutnie nie warto iść tam na 3D. Film jest dobry, ale ostatnio tak marne efekty widziałam na "Piratach z Karaibów 4".
Oglądałem w multikinie i nie widziałem żadnych efektów! Może coś widać z pierwszych rzędów? ja siedziałem w górnej połowie. Poza tym jeszcze jedna rzecz jeżeli chodzi o Multikino to przeginają z reklamami było tego łącznie z pół godziny jak nie więcej.
Jestem po seansie w Heliosie... stwierdzam, że nie warto dopłacać za 3D...
Dziękuję wszystkim za opinie ;)
Akurat w każdym komercyjnym kinie typu cinema city ten film jest tylko w 3d. A osobiście wolałbym obejrzeć go w 2d i mieć 5zł więcej w kieszeni.
Efekty 3D są nie jestem znawcą,ale jakoś mnie nie powaliły, znacznie lepsze były w reklamie Madagaskaru przed seansem, ale z kolei to film animowany