PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506891}

Faceci w czerni 3

Men in Black 3
2012
6,8 130 tys. ocen
6,8 10 1 130349
5,9 27 krytyków
Faceci w czerni 3
powrót do forum filmu Faceci w czerni 3

Właśnie wróciłem z kina i jestem pozytywnie zaskoczony.
Nie jeden raz widząc kolejną część jakiegoś filmu wiadome jest że będzie to klapa
napchana efektami specjalnymi i prostackim humorem (o komedie mi chodzi).
Idąc na MIB3 nie spodziewałem się rewelacji .
A film naprawdę dobry według mnie, lubie serię facetów w czerni i myślę że kolejna część
nie zepsuła mi ani trochę smaku czarnych garniturów .
Jest kilka braków w fabule lub są naciągane i szkoda że niema Franka , chyba że
przeoczyłem psa.
Ale film wart polecenia.

ocenił(a) film na 8
bartmoon

Też widziałem i ze wszystkim co tu napisałeś się zgadzam:-)

ocenił(a) film na 7
bartmoon

Frank był symbolicznie obecny - w mieszkaniu J wisi wielka fotografia. ;)

Też uważam, że humor byl na poziomie, Will Smith jak zwykle nie zawiódł, a Josh Brolin był fantastyczny w roli... Tommy'ego Lee Jonesa. xd

użytkownik usunięty
milkaway

Gdzieś w tle przewinął się też plakat cyrku - z gadającym psem, dziwnie podobnym do Franka :)

bartmoon

zgadzam się. zobaczyłbym go jeszcze raz, niekoniecznie w 3d.

ocenił(a) film na 7
bartmoon

Faktycznie film dobry :). Ale myślę, ze poprzednie części były bardziej śmieszne. Najbardziej zaskoczyła mnie końcówka, nawet się lekko wzruszyłam przez chwilę ;)). Ogólnie jest zadowolona, 7/10 :))

ocenił(a) film na 8
doniksior

Końcówka rzeczywiście jak z wyciskacza łez:)
Ale ostatnia scena (z tym napiwkiem i meteorytem) myślę że jest totalnie niepotrzebna ,
wystarczyło by że był ten gość w knajpce i tyle . Myślę że troche ich fantazja poniosła z tym jak to małe rzeczy wpływają na przyszłość.

A co do poziomu humoru... bo ja wiem...mnie przeważnie powalają dialogi w tej trylogi

bartmoon

Prawdę mówiąc ostatnia scena pasuje doskonale do kontekstu zmienności kontinuum czasu, na którym opiera się główny wątek filmu. Uważam że powinna powstać kolejna część MIB tylko nie koniecznie w tak długim odstępie czasu. Co do twarzy Tommy'ego to rzeczywiście przesadził z "maseczką" na noc.

ocenił(a) film na 8
TheViperVip

Kontynuacje mogli by dostawić do końcówki drugiej części .Gdy K otwiera drzwi tjb. od skrytki na lotnisku

bartmoon

Zgadzam się z twoją opinią. Świetnie bawiłem się na tym filmie. Humor, akcja i wysoki poziom aktorstwa - wszystko to w jednym filmie :) Końcówka rzeczywiście zaskakująca, nie domyśliłbym się tego :) Ode mnie 7/10.