PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506891}

Faceci w czerni 3

Men in Black 3
2012
6,8 130 tys. ocen
6,8 10 1 130349
5,9 27 krytyków
Faceci w czerni 3
powrót do forum filmu Faceci w czerni 3

Po pierwsze - film był emitowany w kinie (cinema-city) w dziwnym formacie - nie zajmował
całej powierzchni ekranu. Po drugie tego całego 3D było w filmie jak na lekarstwo. Juz
nawet w nienajlepszych pod tym względem Avengersach było lepiej (w tym samym kinie,
więc to nie wina kina).

Filmu nie opisuję, bo mi się nie chce. Przestrzegam tylko przed wybieraniem się do kina na
seans 3D. Jeżeli jest u was dostępna wersja 2D, nic nie stracicie. Reklama Madagaskaru
przed tym filmem była bardziej trójwymiarowa.

ocenił(a) film na 1
keeveek

calej powierzchni?,moze to byl obraz panoramiczny

ocenił(a) film na 7
Kamascreen

Obraz w kinie zawsze jest panoramiczny, ale nie wiem jaka jest proporcja obrazu. Większość filmów "mieści" się na całej szerokości ekranu, ten był węższy, więc miał pewnie inne ratio. (proporcje)

ocenił(a) film na 7
keeveek

Na niejednym filmie w CC (Arkadia) obraz nie zajmował całego ekranu. Czasem jest to trochę irytujące.
Natomiast wczoraj byłam na MIB w Heliosie, gdzie w ogóle sam ekran był jakiś maluczki, a efekty 3D praktycznie nieistniejące.
W Avengersach 3D było fajne, ale w IMAXie, w zwykłych wypada po prostu gorzej. Wyjątkiem dla mnie byli "Piraci z Karaibów 4", którym nawet IMAX nie pomógł.

ocenił(a) film na 8
keeveek

Powiem tak, już nie raz trafiłem na nieumiejących obsługiwać sprzętu operatorów w Cinema City, w Multikinie jeszcze mi się nie zdarzyło żeby film był jakoś zwężony ucięty nic z tych rzeczy. Tylko w CC na zwykłych seansach partolą sprawę wyjątkiem jest IMAX tam przynajmniej faktycznie obraz jest wyświetlany na tym ogromnym ekranie że trzeba się rozglądać. Nie mówię że to jest standard w tych kinach ale niestety już im się nie raz zdarzyło źle wyświetlać film.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
galbraith

to nie jest partolenie sprawy. Film ma inne proporcje niż ekran w sali kinowej i nie da się z tym nic zrobić. Po lewej i prawej stronei są czarne pasy, bo nie ma obrazu i tyle.

Chodzę do cinema city co tydzień i to jest pierwszy film na który trafiłem z takimi dziwnymi proporcjami.

Proporcje tego filmu według pewnej strony internetowej to: 2.35:1

użytkownik usunięty
keeveek

bzdura

ocenił(a) film na 7

jakoś kilka osób już potwierdziło, że w różnych kinach ten film nie jest wyświetlany na całej szerokości ekranu, ale widocznie nie masz nic do powiedzenia, tylko lubisz se pier.dolnąć posta o niczym.

użytkownik usunięty
keeveek

A Tobie o co chodzi?

ocenił(a) film na 7
keeveek

Jeżeli ma 2.35:1 to powinien być bardzo szeroki, a "niski".
Skoro po bokach są czarne pasy to ktoś musiał coś spieprzyć.
Jaki problem powiększyć obraz, aby zajmował całą szerokość przy zachowaniu proporcji?

ocenił(a) film na 7
uberzuber

faktycznie te proporcje są większe, niż normalnie. Ale wysokość obrazu była taka sama jak zawsze, jedynie po lewej i prawej były czarne pasy, tak w cinema city jak i multikinie. Podobno tylko w IMAXie obraz jest na całej szerokości...

keeveek

Mnie tez irytowało to że film nie był na całej szerokości ekranu(Multikino Pasaź) po bokach zostały czarne paski jak by to było 4:3. I fakt 3D trochę słabe trailery miały lepsze efekty.

ocenił(a) film na 7
keeveek

w łódzkim imaxie było wszytko ok i efekt 3d był lepiej widoczny niż w avengersach i było go więcej :)