PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506891}

Faceci w czerni 3

Men in Black 3
2012
6,8 130 tys. ocen
6,8 10 1 130349
5,9 27 krytyków
Faceci w czerni 3
powrót do forum filmu Faceci w czerni 3

Są filmy, których nie można obejrzeć do końca. Są filmy, które dają obejrzeć się tylko raz. I są filmy, które mozna oglądać nawet kilka razy. Często z zainteresowaniem. Bo za każdym razem odkryjemy jakis nowy smaczek, powód do uśmiechu czy wzruszenia. Mam kilka takich "swoich" filmów. Gdy trafiam na nie przypadkowo w telewizji, przestaję zmieniac kanały i patrze w znany mi przecież obraz, troche z nostalgią, ale jednak.
Niedawno obejrzałem w ten sposób "Facetów w Czerni 2". Przypadkiem lecieli w TV a ja natrafiłem na nich i dotrwałem do końca, z ciekawością, pomimo, że już widziałem ten film.
Tak będzie też z "Facetami w Czerni cz.3". Świeży pomysł w starych realiach, doskonałe aktorstwo, humor, odrobinę napięcia. Bez jakiś zachwytów, bez wirtuozerii w scenariuszu, ale solidna komercja na doskonałym poziomie. Dokładnie to czego oczekuję po filmach tego rodzaju. Lekkość i wdzięk. Świeżość. Humor.
Dobra muzyka, znakomite zdjęcia. Nie jest to kandydat do Oscara, to pewne. Ale warto wydac kasę na bilet. Częśc trzecia trzyma poziom reszty serii i robi to bez wysiłku, choć nie są to loty najwyższych pułapów. Ale do ziemi daleko.

ocenił(a) film na 8
bulec

Podpisze się pod tym co kolega napisał. Film bez szczególnych fajerwerków, ale wszystko jest na solidnym poziomie i generalnie wszystko razem działa.
Jeśli poprzednie części przypadły wam do gustu to polecam również trójeczkę.

ocenił(a) film na 7
bulec

To ja też dorzucę swoje 3 grosze. Film dobry, nawet z zaskakującym zakończeniem.