PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539042}

Fantastyczna Czwórka

Fantastic Four
2015
4,8 50 tys. ocen
4,8 10 1 50491
3,2 23 krytyków
Fantastyczna Czwórka
powrót do forum filmu Fantastyczna Czwórka

ILE JESZCZE EKRANIZACJI KOMIKSÓW? (Coraz gorszych swoją drogą). Nie mam nic przeciwko
fanom komiksów, ale proszę, już wystarczy tego w świecie kina. W tej chwili amerykańskie kino
kojarzy mi się tylko i wyłącznie z oklepaną historią o superbohaterach, a nie ma w tym nic dobrego.
Powstała jedna dobra ekranizacja komiksu - Batmany Nolana, ale na tym koniec - reszta mi się zlewa
ze sobą i mimo różnych postaci i wydarzeń, mam wrażenie, że oglądam to samo (a ostatnio coś
coraz gorszego).

ocenił(a) film na 1
Da_Pr

No to nie oglądaj;)

ocenił(a) film na 5
Da_Pr

Jak Ci się coś nie podoba to nie zwracaj na to uwagi, albo nie oglądaj nie wiem w czym problem... Ja akurat takie filmy bardzo lubię.

Lady_Sybilla

nie rozumiem takich ludzi , jak ci się nie podoba to nie oglądasz skoro robią znaczy się że znacznie więcej jest chętnych na takie kino niż np. dramaty społeczne czy filmy historyczne co do tego że coraz gorsze owszem niektóre są takie sobie ale np. avengers było całkiem udane .

TheGoldi07

Właśnie moim problemem jest to, że te filmy to 100% oklepana historyjka amerykańska dużego kina, które się dobrze sprzedaje (do efektów ani nic z tych rzeczy nic nie mam), ale jest ogłupiająca i rzadko ma JAKIKOLWIEK głębszy przekaz, którego wbrew pozorom nie wymagam od każdego filmu (bo też czasem lubię obejrzeć prosty film akcji, dla czystej frajdy), ale w tym momencie nie rozumiem poco tworzyć ich aż tyle.

Da_Pr

prosta odpowiedz : dla kasy , myślisz że jakby to się nie opłacało to by tworzyli ?? ponawiam jak ci się coś nie podoba to nie oglądaj , a jak już wspomniałem dobrze na tym zarabiają tak więc musi być na to popyt , kino to nie tylko ambitne i dla wymagających , jest kupe ludzi którzy oglądają filmy właśnie po to żeby zobaczyć wybuch , walki itp a nie dialogi .

TheGoldi07

Oglądam chyba każdy taki film ze względu na to, ze wywołuje wielką sensację i jest zawsze i wszędzie - ludzie, internet, telewizja, filmweb i wszystko co możliwe. Po czym jak zaczynam oglądać to okazuje się klapą (chociaż może bym tak surowo nie reagowała gdyby nie to, że jest o nim wszędzie tak głośno, więc spodziewam się czegoś naprawdę dobrego, a tak niestety nie jest).

Da_Pr

To jest lekkie kino przeważnie dla każdego wieku więc nie może być zbytnio skomplikowany tak żeby zrozumiał 30 latek i tak samo 10-15 latek , te filmy przeważnie służą do nabijania kasy dlatego jak najwięcej osób ma go obejrzeć i w miare dobrze się na nim bawić bez potrzeby myślenia ,ot dużo wybuchów dużo walki i już jak jesteś bardziej wymagającym kinomaniakiem to przeżuć się na kryminały lub na filmy psychologiczne .

Da_Pr

Nie podoba się nie oglądaj, jak mnie jakiś gatunek nie interesuje nie zwracam na niego uwagi i proste. Nie masz własnego rozumu? Musisz oglądać wszystko co robi sensacje? No to jesteś jak typowy szary człowieczek, coś jest cool to muszę to obejrzeć ale co z tego, że już mam dość tego gatunku i mnie nie interesuje, wyżalając się na filmwebie żeby tego nie kręcili a moje zdanie mało kogo obchodzi bo i tak te filmy będą kręcić ;]

Da_Pr

Obejrzyj Watchmenów i wtedy powiedz, że wszystkie filmy oparte na komiksach nie mają przekazu. Poza tym to nie są filmy oparte na komiksach, to jest przeważnie miks jakiś komiksów z dodatkami ''żeby było ciekawiej''

ocenił(a) film na 3
Da_Pr

A ty zawsze potrzebujesz przekazu? To posłuchaj polskiego patusowego rapu. Tam masz przekaz jak nie wiem. :D

Da_Pr

skoro powstają to jest popyt (sam lubię) i dopóki ten popyt będzie - będą kręcone. Nie kumam dlaczego Ci to przeszkadza, nikt nie zmusza Cię do oglądania tego i mam nadzieję, że nikt nie próbuje Ci wmawiać, że to ambitne kino :D Produkcje Marvela to takie hamburgery - do najzdrowszych nie należą, ale ja biorę z dużymi frytami i colą.

ocenił(a) film na 5
Da_Pr

łaskawie nie oglądaj i się nie udzielaj...

Da_Pr

A ile niby to się widziało ekranizacji komiksu?I dajcie spokój z tym batmanem taki iron man to przynajmniej jakaś charakter ma.

Da_Pr

Jezu ile jeszcze takich debili. Urodziłaś się z gustem na filmy ambitne, to po jaką cholerę oglądasz kino rozrywkowe? Dla mnie nudne to filmy ambitne są (może nie wszystkie), dlatego nie udzielam się w rzeczach z nimi związanych. I tobie też to radzę.