PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539042}

Fantastyczna Czwórka

Fantastic Four
2015
4,8 50 tys. ocen
4,8 10 1 50491
3,2 23 krytyków
Fantastyczna Czwórka
powrót do forum filmu Fantastyczna Czwórka

A dla mnie lepiej się go oglądało od Iron Manów, Kapitanów A, Thorów, Transformersów i jeszcze pewnie wielu innych, nad którymi się ludzie spuszczają, a mnie to nudzi albo żenuje ;) A tu całkiem przyjemna historyjka, niedługa bez nadmiernego nabzdyczenia i pseudo-śmiesznych tekstów. Czy wierny komiksom to nie wiem, bo czytałem z 20+ lat temu a potem wyrosłem z tego więc nie oceniam pod tym kątem i mtw. Ale na pewno nie zasłużył na aż tak niskie noty.

ocenił(a) film na 6
kain1906

Też tak uważam.

ocenił(a) film na 7
kain1906

Łapka w górę.

kain1906

Ten film jest po prostu kiepski. Rozumiem, że wolisz poważniejszy i mroczniejszy klimat i ok ja to rozumiem. Niestety obiektywnie patrząc ten film ma ogromne problemy. Przede wszystkim cała konstrukcja jest z do niczego. Przez połowe filmu mamy budowanie napięcia niczym w Musze, Cronenberga, po czym następuje ciach przeskok o kilka lat i mamy inny film. Budowanie napięcia do niczego nie prowadziło. Nie było żadnego punktu kulminacyjnego. To tak jakby w pierwszym obcym po wstępie, ksenomorf nie zabijał ludzi, tylko poszedł sobie gdzieś i spał Po drugie wątek złego przeciwnika pojawił się w ostatnich minutach całkowicie z tyłka. Motywacja Dooma nie miała najmniejszego sensu, jego moce były niekonsekwentne, a sam plan po prostu głupi. Do tego mega lamerska walka na koniec. Nie ma tu niczego interesującego. Fabuła słaba, bohaterowie kompletnie nijacy, scen akcji prawie w ogóle nie ma a jak są to słabe. Wady można wymieniać bardzo długo.