PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1222}

Filadelfia

Philadelphia
1993
7,9 294 tys. ocen
7,9 10 1 293722
7,3 58 krytyków
Filadelfia
powrót do forum filmu Filadelfia

Dlaczego większość z nas boi się homoseksualistów ? Przecież to normalni ludzie.
Naprawdę świetny film, wzruszyłam się.

mlodszylele

i znów ignorancja i niewiedza-nie wiesz co znaczy " pisz na Berdyczów" - Odczep sie i nie pisz

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

A ja dałem tobie tekst z Ogniem i mieczem - też nie wiesz o co chodzi.

mlodszylele

Oczywiście ,że znam Trylogię Sienkiewicza ;-)
Ja ci zasugerowałem żebyś sobie darował juz te wypociny.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Wiem że znasz, bo czego ty nie znasz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mlodszylele

Nie przejmuj się moją moralnością -ja jestem dorosły i odpowiedzialny-odpowiadam za siebie-ty nie czuć się odpowiedzialny za moją moralność (a widzę,że bardzo się tym przejmujesz.
Pozwól,że ja sam będę sie troszczył o moją moralność.I jesli będę potrzebował rady zwrócę się do znanych mi i kochanych osób,którym ufam i które szanuję.
Ty do nich nie należysz. Wręcz przeciwnie! Ponieważ to ty jesteś dewiantem! A tak,jesteś. I to ty się dokształć,może wtedy zrozumiesz co mam na mysli.

Filadelfia-kolebka praw człowieka,konstytucyjnego prawa do wolności . Nie bez powodu akcja filmu została umieszczona właśnie tam.
Ty i twoja postawa społeczna to zaprzeczenie wszystkiego do dobre,ludzkie ,przepełnione empatią.Ty jesteś dewiantem,dewiantem społecznym.

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

BHUHAHAHAHAHAHHA BHUAHAU a żeś mnie rozbawił przed snem. A i mam ofertę dla ciebie.

Sprzedam irlandzki karabin z II wojny światowej, ani razu nieużywany, raz rzucony o ziemię!!!

mlodszylele

Nie moge sobie przypomnieć gdzie ja to przeczytałem,napisane o o karabinie Francuza ;-)

Spodobało ci się? I przerobiłes na powiedzonko o irlandzkim karabinie? No zdolny chłopak z ciebie jest! :-)

Muszę to znaleźć,koniecznie.

A czy doczekamy się się tu twojej myśli twórczej?jakie są twoje własne przemyślenia,jakie wyciagasz wnioski? co?

Bo na razie jesteś master w umieszczaniu linków radiomaryjnych idoli i powtarzaniu lekko przerobionych sentencji pijanych dziedków(You Tube) lub innych użytkowników.

Czekamy na twoje własne madrości.......doczekamy się?

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Szukaj na Pokłosie - to mój tekst

mlodszylele

To nie jest twój tekst. Ja też mam dostęp do internetu, a dowcipy na polskich stronach typu demotywatory ,goldenline itp. nie są dla mnie niezrozumiałe.

Dowcipy o francuskich żołnierzach również sa mi znane.

Jak to kiedyś napisałes? No bo czego ja nie wiem.
Ja wiem prawie wszystko :P

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Dla twojej informacji, tekst powstał po wojnie w latach 50 tych, żeby wykpić tych pseudo sojuszników alianckich

ocenił(a) film na 7
mlodszylele

a i na Pokłosiu napisałem z internetu - sprzedam....

mlodszylele

Tak tak,oczywiście.Różne nacje są wysmiewae na swiecie za rózne rzeczy :-)

Polecam stronę Stowarzyszenie Macierz i temat "Dowcipy o Polakach za Granicą"
Zobaczymy czy umiesz pośmiać się z siebie . Ja umiem :D

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

Pewnie że umiem, tylko to o karabinie to prawda.

mlodszylele

o francuskim? ;-)

mlodszylele

Wiesz ile jest ludności w Paryżu? Aglomeracja paryska to ok . 12 milionów ludzi. Więc te 340 tysiecy szacowane przez policje na naprawdę garstka :-)

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

A może zwrócisz uwagę na to że walka z tymi roznosicielami HIVa zjednoczyła Chrześcijan i Muzułmanów. To już tak zaszło daleko, że nawet przeciwnicy łączą się w spólnej walce aby pokonać tą zarazę, jaką jest dewiacja homoseksualna.

ocenił(a) film na 9
mlodszylele

He he ..."z lewacką propagandą" ... no to zobaczmy.

-Guido Westerwelle - przewodniczącego niemieckich Liberałów (FDP)...gej.

-Jörg Haider - przywódca austriackiej narodowej prawicy, szef Austriackiej Partii Wolnościowej oraz twórca Sojuszu na rzecz Przyszłości Austrii. Wśród najbliższej rodzinki pełno członków NSDAP.... gej.

-Stefan Petzner- następca Haidera w roli przewodniczącego partii... gej.

- Allan Bloom - "wybitny amerykański filozof, najzdolniejszy uczeń guru amerykańskiego neokonserwatyzmu Leo Straussa. Autor filozoficznego bestsellera "Umusł zmknięty" w którym przedstawia jak doszło do tego, iż najwybitniejsi amerykańscy nauczyciele, ukąszeni przez nihilistyczne teorie Nietzchego, Haideggera i Szkoły Frankfurckiej odkryli prawdę, iż nie ma żadnych prawd, tworząc specyficznie amerykańską wersję „nihilizmu z happy endem". Bardzo krytyczny wobec ideologii Nowej Lewicy."...gej

-Pim Fortuyn - "holenderski prawicowy polityk, krytyk polityki naiwnego multi-kulti, islamu oraz nieograniczonego napływu imigrantów do Holandii. Twórca partii Lista Pim'a Fortuyn'a." ...gej.

-Andrew Sullivan - "konserwatywny libertarianin, uczeń straussisty Harvey'a Mansfield'a. Doktorat napisał z filozofii politycznej brytyjskiego konserwatysty Michaela Oakeshott'a". Można by rzec że jego poglądy na gospodarkę to kopia poglądów Korwina, lub odwrotnie ....gej.

To tylko kilka przykładów pierwszej strony wyszukiwarki google
Przez litość pomijam gejów w czarnych sukienkach-jakże lewicowych.

Należałoby dodać że homoseksualizm jest stary jak ludzkość. Gejami byli: Aleksander Wielki, Alkibiades Wódz Aten, Hadrian i Tyberiusz Cesarze Rzymu, znajdzie się w tym gronie kilku papieży i jeszcze więcej koronowanych głów, same lewactwo.
....... prawicowa krynico wiedzy... XD

ocenił(a) film na 7
dardre

Mnie nie obchodzi kto kim jest, tylko kto propaguje tą dewiacje homoseksualną. Wiec proszę o wypowiedzi tych osób co wnoszą coś konkretnego do dyskusji.

ocenił(a) film na 7
dardre

Aleksander Wielki czy legalizował homoseksualizm i twierdził że nie jest dewiacją??

ocenił(a) film na 9
mlodszylele

-Aleksander Wielki nie wpier..lał się innym do tego co inni robią w łóżkach, więc wg. Twojego melepectwa propagował. Homoseksualizm był w Macedonii podobnie jak w całej Grecji legalny więc nie potrzeba go było legalizować. Pomysł że to dewiacja to już wymysł nowożytnych dewot i dewotek.

ocenił(a) film na 7
dardre

Czytaj co daje w załącznikach, mnie nie obchodzi co kto robi w łóżku, tylko czy Aleksander Wielki wziął ślub z jakimś mężczyzną?? Po co ta legalizacja małżeństw homoseksualistów jak tego nikt nie popiera. Nawet Aleksander Wielki. Bo jak by popierał to by się ożenił/wyszedł za mąż czy jak to się nazywa

ocenił(a) film na 9
mlodszylele

Poparcie to jest zdaje się dość szerokie . A zalegalizować po to choćby żeby mogli dziedziczyć po sobie to czego się wspólnie dorabiali. Albo żeby mogli się odwiedzać i i czuwać przy łóżku jeśli jedno z nich zachoruje. Powodów znajdzie się tysiąc. I niech to się nazywa małżeństwo, związek czy układ, nie ważne.

ocenił(a) film na 7
dardre

Masło maślane a jak dziedziczą po sobie osoby żyjące w konkubinacie?? Tak żyje tysiące Polaków i nie krzyczą że po nich nie ma nikt kto dziedziczyć. Głupoty piszesz. To jest tylko pretekst żeby niszczyć nasze społeczeństwo, tradycje i podstawowe wartości. Bo odpowiedz mi po co są:
-akty notarialne
-testamenty
-spółki cywilno-prawne??

ocenił(a) film na 9
mlodszylele

A ty napisałeś już testament? Wiesz co to są nieszczęśliwe wypadki? A wiesz ile konkubin traci domy i mieszkania po śmierci partnera? Nie ma prawa do firmy którą współtworzyły. Choć całe swe życie pracowały wspólnie, tylko dlatego że rodzina pierwszeństwo wg prawa. Nikt nie myśli o tym co się może stać kiedy jest młody i w pełni sił. O ile pary hetero w zaistniałej sytuacji są w pewnym stopniu same sobie winne że nie zawarły ze sobą związku to geje i lesbijki nie mają takiej możliwości wcale.
A że mogły/li to przewidzieć i się zabezpieczyć wcześniej...? Znasz to porzekadło? "Gdybym wiedział że się przewrócę to bym się położył"
I w jaki sposób to niszczy społeczeństwo?

ocenił(a) film na 7
dardre

To niech zaczną myśleć, bo założenie spółki cywilnej i nazwanie jej nawet małżeństwo np. Kowalskiego z Wiśniewskim(tak można tak nazwać spółkę) to jest najprostsza forma prawna., ale nie lepiej psuć społeczeństwo i dochodzi do takich absurdów że jak powiesz że rodzina to związek mężczyzny z kobietą zostaniesz nazwany homofobem.

ocenił(a) film na 7
dardre

Wielka Brytania: katolicki ośrodek adopcyjny, sprzeciwiający się homoadopcjom, zmuszony do zakończenia działalności.

ocenił(a) film na 7
dardre

Austriackie ministerstwo edukacji wydało broszurę dotyczącą edukacji seksualnej, w której promowana jest adopcja dzieci przez pary homoseksualne oraz rodzenie dzieci przez surogatki. Ulotka skierowana jest do dzieci w wieku 6-12 lat.

ocenił(a) film na 7
dardre

Wspierane przez państwo francuskie homo-stowarzyszenie ActUP zamieściło na swoim portalu obszerny i pełen nienawiści tekst skierowany przeciw katolikom, w którym nawołuje do ich krzyżowania.

ocenił(a) film na 7
dardre

Sędziowie z Europejskiego Trybunału Praw Człowieka uznali, że obowiązujący w Szwecji – pod groźbą więzienia – zakaz krytyki homoseksualizmu – nie stanowi naruszenia prawa o wolności wypowiedzi, gwarantowanego przez Europejską Konwencję Praw Człowieka.

ocenił(a) film na 7
dardre

Lokalny parlament w kanadyjskim stanie Alberta przyjął ustawę nakładającą na rodziny i katolickie szkoły politpoprawne ograniczenia. „Education Act” zabrania nauczania, że homoseksualizm jest czynem grzesznym i nagannym moralnie. W myśl ustanowionego prawa, katolickie szkoły mają zmodyfikować swój program nauczania.

ocenił(a) film na 7
dardre

Kanadyjski działacz, zwalczający propagandę homoseksualną w Calgary został aresztowany za rozprowadzanie ulotek, ilustrujących skutki groźnych chorób przenoszonych drogą płciową w wyniku kontaktów homoseksualnych. Zagrożono mu - jak w czasach sowieckich - zamknięciem w zakładzie psychiatrycznym.

ocenił(a) film na 7
dardre

Miejska Komisja Praw Człowieka w Lexington, drugim co do wielkości mieście w stanie Kentucky, prowadziła dochodzenie w sprawie firmy, która odmówiła wyprodukowania koszulek dla miejscowej organizacji homoseksualnej. Właściciel podkreśla, że zrobił to ze względu na swoje przekonania religijne.

ocenił(a) film na 7
dardre

Prof. Aleksandrer Nalaskowski, pedagog, określił homoseksualizm mianem „chorego” zjawiska. Pederaści pozwali go do sądu.

ocenił(a) film na 7
dardre

Starczy?? Bo jak widzisz tylko organizacje homoseksualne szkodzą społeczeństwu, ograniczają prawa jednostki, do wypowiedzi, penalizacja homoseksualizmu to jest jakaś paranoja, nawet zmuszają Kościół do zmiany że praktyki homoseksualne nie są grzechem. Czy ty tego nie widzisz??

ocenił(a) film na 9
mlodszylele

Teraz spamujesz jako młodszylele,Hershel, malami84 2, 30 robertik czy jeszcze ktoś inny? Możesz założyć jeszcze kilka kont ale byki przynajmniej rób inne powiatowy melepeto z kruchty. Skończyłem rozmowę z trollem który sam sobie odpowiada na posty sam się ze sobą zgadza a w jeszcze innych prowokuje.

ocenił(a) film na 7
dardre

Człowieku mam jedno konto to co teraz piszę, założone dawno temu i tylko tego używam. Nie jestem jakimś trollem żeby tak nisko upadać żeby tworzyć dwa czy więcej kont i sobie spamować.

ocenił(a) film na 9
mlodszylele

...następnym razem rób różne byki pisząc z różnych kont.... żałosny jesteś

mlodszylele

a możesz linki umieszczać? ;-) A inni mogą. No i co?

ocenił(a) film na 7
AlbertaTM

To podaj link, wystarczy że zgłoszę i już usuną bo według regulaminu nie można dawać linków do innych stron bo to jest promowanie innych stron w linkach, tak samo artykuły

ocenił(a) film na 7
mlodszylele

To tylko świadczy że zgłaszacie konkretne wiadomości które was bolą bo na Pokłosiu nic mi nie blokują. bo tam są osoby co chcą przyjąc jakieś argumenty do dyskusji, ty tego nie umiesz

ocenił(a) film na 9
AlbertaTM

Niestety, taka rzeczywistość. Dała mu bozia dostęp do sieci ale rozumku już poskąpiła.