...które po obejrzeniu zmieniają w człowieku jego spojrzenie na świat, życie, marzenia. Wybitne,
choć trudne w odbiorze dzieło. 9/10.
Ja ten film odbieram inaczej. Kiedyś dałem 3/10, nie doceniłem go, przyznaje. Stało się coś w moim otoczeniu co zmieniło mój pogląd na temat tego filmu. Otóż w filmie pokazany jest obłąkany pomysł budowy opery w dżungli, była to oczywista głupota dla człowieka myślącego racjonalnie. Właśnie teraz kończy się budowa filharmonii w mieście w którym mieszkam... miasto Zbąszyń - ma 7 tys. mieszkańców... i filharmonię za większości unijne pieniądze. Na takie absurdalne rzeczy idą pieniądze.
absurdalne ? może przynajmniej pieniędzy nie będzie tyle rozkradzione jak przy budowie dróg
Unikatowa w Europie tradycja gry na instrumentach ludowych będzie kontynuowana w nowoczesnym obiekcie. Projekt współfinansowany będzie przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko na lata 2007-2013.
Kozły, mazanki, szałamaje
Zbąszyńska Szkoła Muzyczna im. Stanisława Moniuszki to druga w Europie, a jedyna w Polsce instytucja, w której prowadzona jest nauka gry na instrumentach ludowych. Uczniowie uczą się w niej m.in. gry na koźle, mazankach czy szałamajach.
tak dokładnie tak, tymczasem nie ma pieniędzy nawet na leczenie ludzi, przykładów jest setki.