PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026990
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

2 miejsce

użytkownik usunięty

Forrest Gump to arcydzieło i bardziej zasługuje na 2 miejsce niż Skazani na Shawshank.

użytkownik usunięty

Właściwie to jest lepszy ale do pierwszej 10 bym go nie dał.

Nie za bardzo wiem, z której strony lepszy.

użytkownik usunięty
Markusowy

Przede wszystkim fabularnej.

użytkownik usunięty

i ze strony gry aktorskiej oraz muzyki! Hanks i Sinise lepiej wypadają niż Robins i Freeman

ocenił(a) film na 9

Napiszcie to wszystko na forum skazanych... ;]

ocenił(a) film na 10

dreszcze mnie przechodza jak takie glupoty gadacie...
Forrest Gump to bardzo dobry film trzeba przyznac, ale pod zadnym wzgledem nie dorównuje Skazanym

ocenił(a) film na 8
toudi_7

a ja to powiem tak. Forrest Gump oraz wieeele innych filmow ma taka ocene ze korzystaja z filmwebu w wiekszasci gówniarze i ludzie którzy totalnie sie na kinie nie znają. dowód? porsze bardzo. chocby i nawet na imdb.com (czyli podobno najwiekszym filmowym portalu na świecie) Forrest Gump zajmuje miejsce 43... ;)

użytkownik usunięty
Grandmother

43 miejsce z 250 najlepszych filmów wszech czasów.

użytkownik usunięty
toudi_7

A według mnie to Skazani nie dorównują Forrestowi i co?
Rozwiń to może bo jak na razie nic z tego nie wynika.

Ja się cieszę z 2 miejsca :) Jak najbardziej zasłużone :)

ocenił(a) film na 9
PrzemQ_3

To już Button był lepszy

ocenił(a) film na 8
WujekAngelo

wszedłem na IMBD i muszę przyznać że pierwsza 10 wygląda lepiej niż na filmweb a przede wszystkim na 1 miejscu jest to co powinno być czyli skazani, poza tym w 10 jest Pulp Fiction które na 10 zasługuje a tu jest zdecydowanie za nisko. Co do Foresta to świetny film, choć gdybym mu miał dać 10 to znajdę kilka filmów którym się 11 należy

ocenił(a) film na 6
Theboski

'Forrest' przewyższa 'Skazanych' na pewno pod względem gry aktorskiej ale scenariusz, zdjęcia wypadły lepiej w tym drugim. I to właśnie 'Shawshank' wzbudził we mnie więcej emocji. Tak czy siak oba filmy genialne i są w moim Top. A co do IMDb - ranking, w którym 'Pulp Fiction' i 'Dark Knight' są w pierwszej dziesiątce chyba nie można traktować serio - mimo, że filmy całkiem okej ale w żadnym wypadku według mnie nie powinny się znaleźć w Top10. Z drugiej strony ranking, w którym 'Fight Club' i 'Leon Zawodowiec' są w Top10 też nie można trakotwać serio (tak, tak - mówię o FilmWebie). To co napisałem to moje subiektywne odczucia. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
Theboski

Tak, masz rację, zwłaszcza że tam w Top10 są "Gwiezdne Wojny" i "Mroczny Rycerz"...

użytkownik usunięty

nie zgadzam sie :) ja uważam że skazani na shawshank zasługuje na top2 a nawet na top1 !!!

ocenił(a) film na 9

zgadzam się z Tobą... że skazani na shawshank zasłgują na top2, i również zgadzam się że forrest gump jest to również świetny film ale nie na zasługuje na top2 na pewno... może na top5.

ocenił(a) film na 10
kamil_morawski1

A co niby w skazanych jest takiego wyjątkowego ? To już dla mnie "Zielona mila" jest lepsza.

Cryworld

Lada dzień Forrest będzie pierwszy.

ocenił(a) film na 9
Cryworld

'Zielona mila"? To już "Shrek" jest lepszy.

ocenił(a) film na 9

Forrest podobał mi się bardziej od Skazanych na Shawshank, ale jednak drugie miejsce w rankingu, tu trochę za wysoko, jak dla mnie.