Forrest Gump to arcydzieło i bardziej zasługuje na 2 miejsce niż Skazani na Shawshank.
i ze strony gry aktorskiej oraz muzyki! Hanks i Sinise lepiej wypadają niż Robins i Freeman
dreszcze mnie przechodza jak takie glupoty gadacie...
Forrest Gump to bardzo dobry film trzeba przyznac, ale pod zadnym wzgledem nie dorównuje Skazanym
a ja to powiem tak. Forrest Gump oraz wieeele innych filmow ma taka ocene ze korzystaja z filmwebu w wiekszasci gówniarze i ludzie którzy totalnie sie na kinie nie znają. dowód? porsze bardzo. chocby i nawet na imdb.com (czyli podobno najwiekszym filmowym portalu na świecie) Forrest Gump zajmuje miejsce 43... ;)
A według mnie to Skazani nie dorównują Forrestowi i co?
Rozwiń to może bo jak na razie nic z tego nie wynika.
wszedłem na IMBD i muszę przyznać że pierwsza 10 wygląda lepiej niż na filmweb a przede wszystkim na 1 miejscu jest to co powinno być czyli skazani, poza tym w 10 jest Pulp Fiction które na 10 zasługuje a tu jest zdecydowanie za nisko. Co do Foresta to świetny film, choć gdybym mu miał dać 10 to znajdę kilka filmów którym się 11 należy
'Forrest' przewyższa 'Skazanych' na pewno pod względem gry aktorskiej ale scenariusz, zdjęcia wypadły lepiej w tym drugim. I to właśnie 'Shawshank' wzbudził we mnie więcej emocji. Tak czy siak oba filmy genialne i są w moim Top. A co do IMDb - ranking, w którym 'Pulp Fiction' i 'Dark Knight' są w pierwszej dziesiątce chyba nie można traktować serio - mimo, że filmy całkiem okej ale w żadnym wypadku według mnie nie powinny się znaleźć w Top10. Z drugiej strony ranking, w którym 'Fight Club' i 'Leon Zawodowiec' są w Top10 też nie można trakotwać serio (tak, tak - mówię o FilmWebie). To co napisałem to moje subiektywne odczucia. Pozdrawiam!
Tak, masz rację, zwłaszcza że tam w Top10 są "Gwiezdne Wojny" i "Mroczny Rycerz"...
nie zgadzam sie :) ja uważam że skazani na shawshank zasługuje na top2 a nawet na top1 !!!
zgadzam się z Tobą... że skazani na shawshank zasłgują na top2, i również zgadzam się że forrest gump jest to również świetny film ale nie na zasługuje na top2 na pewno... może na top5.
A co niby w skazanych jest takiego wyjątkowego ? To już dla mnie "Zielona mila" jest lepsza.