PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026849
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Książka jeszcze bardziej pozytywna niż film polecam

ocenił(a) film na 9
dopi

Właśnie czytam drugi raz. :P
I książka i film genialne. Polecam

ocenił(a) film na 9
Bhuvan

Z tego co pamiętam film był bardziej udramatyzowany od książki. Bardziej smutny, bardziej nostalgiczny. Książka jest komedią i to rewelacyjną. Nie wszystkie śmieszne sytuacje zawarto w filmie ale i tak jest kapitalny :)

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Dobrze wiedzieć, że są jeszcze ludzie którzy na słowo ksiązka nie reagują "a co to" ^^ pozdro

ocenił(a) film na 10
dopi

Czytałam jakiś czas temu książke. Jest napisana fajnym jezykiem i bardzo miło się ją czyta. polecam goraco.

ocenił(a) film na 10
dopi

Książka mi się podobała (choć wolę film), ale bardzo różni się od ekranizacji. Zarówno klimatem jak i samą fabułą. Może to i dobrze bo właściwie po co oglądać coś co się już czytało i odwrotnie? Polecam i obejrzenie i przeczytanie - nawet zakończenia się różnią!

dopi

Jestem zakochana zarówno w książce jak i w filmie. Za każdym razem, kiedy powracam do powieści Winstona, w mojej wyobraźni Forrest ma twarz Toma Hanksa:)
Pamiętam, że na początku byłam strasznie zła - bardzo dużo zmienili w filmie, wiele wątków pominięto, dodano całkiem inne. Przeważnie tak to już jest w tych ekranizacjach... Potem jakoś się przekonałam i do dzisiaj bardzo lubię ten film:)

"Run Forrest Run!"

dopi

Właściwie ksiazka i film są jakby o czymś innym ,ale lubię i jedno i drugie.Dobrze się czyta i dobrze ogląda.

ocenił(a) film na 10
dopi

Książkę i film łączy śietny sposób prowadzenia akcji, świetne tempo, szybka akcja. Film ogląda się bez oderwania oczu, a książkę czyta się jednym tchnieniem. Pozdr.

ocenił(a) film na 10
dopi

Oba są cudowne:)
Ale Forrest trochę się różni;)
Mi bardziej do gustu przypadł filmowy, był przesłodki :)
Dziś 2 część książki skończyłam i znów się chyba za pierwszą biore:)

ocenił(a) film na 10
dopi

zgadzam sie ;] ale film takzę świetny ! polecam książke

Piterek_8

JA czytałem książka, bardzo fajna napisana językiem zrozumiałym dla każdego , ale film lepszy. Niemniej jednak książkę polecam wszystkim, bo daje dużo radości.