PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1027000
7,9 75 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Aż wierzyć mi się nie chce że tak denny film jest tak wysoko !. Napewno nie zasługuje nawet na pierwszą piędziesiątke na liście top 100. Ale widać że jak ktoś coś nazwie klasykiem to od razu ten film musi być czymś wybitnym. Widac taka mętalność narodu. Ocena za film odemnie to 4.

użytkownik usunięty
Konrados

Lol, co za palant. :D "Mętalność" :D I wszystko w temacie. Żal.pl.

Forrest Gump - 11/10!!!

ocenił(a) film na 4

11/10 ? - problemy ze skalą ocen. Rozumiem że to twój poziom IQ. Drogie dziecko neo idż już spać bo dawno po dobranocce:). A i wytrzyj mleko spod nosa ...
P.S Palanta to na codzień widzisz w lustrze

ocenił(a) film na 10
Konrados

Dobrze. Ja zgadzam się z jednym kolegą. Film jak dla mnie, bardzo, bardzo dobry i poruszający, za całokształt daję 9/10. Hmm... nie chciałbym się wtrącać, ale 11/10 to jest przenośnia/metafora. Autor tym samym chce podkreślić, jak bardzo podobał mu się film. Niższego poziomu IQ raczej dopatrywał bym się u kolegi Konradosa, gdyż chyba nie załapał tej metafory/przenośni. Nawet, jeżeli drugi z kolegów jest młodszy, to nie ma znaczenia, ponieważ liczy się nie wiek, a to, co kto z sobą reprezentuje. Na koniec taka rada: Konrados - najpierw musisz kogoś poznać, aby nazwać go palantem, tak samo jak smokulec. A jeżeli to była prowokacja, to gratuluję, dałem się nabrać.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
DFingolfin

Nawet Konradosowi obraza nie wyszła. Napisał że już po dobranocce, a kolega wyżej napisał posta o 18:25, czyli przed dobranocką...

żal jak nic...

ocenił(a) film na 4
Raziel89

Raziel89 idż się spuść w klozecie z tymi swoimi mądrościami, fanie pokemonów i innych transformerów :)

ocenił(a) film na 8
DFingolfin

dales sie nabrac;P wiec wyzszego poziomu IQ dopatruj u kolegi konradosa;) pozdro

nkwd

jakoś też mi się wydaje, że forrest gump na pierwszym miejscu to
przegięcie.
film może dla niektórych wybitny-ich zdanie szanuję.
dla mnie przeciętny.
pozdr

wojt528

Zgadzam się z autorem tematu. Film, jak na pierwsze miejsce jest do d**y!!

ocenił(a) film na 10
wojt528

Naprawdę? To świetny klasyk, znajdź mi jedną osobę, która nie rozpozna cytatu "Życie jest jak pudełko czekoladek..."

ocenił(a) film na 10
Konrados

Co wy wiecie o filmie? Myślicie, że jesteście najlepszymi znawcami kina? To ludzie przez swoje opinie kreaują prawdziwe i rzetelne opinie! Ten film od dawna czekał na to miejsce na top1 i w pełni na to zasługuje. Zdobył Oscary kiedy te nagrody jeszcze coś znaczyły i opinie ponad 50.000 userów zasługuje na top1. Więc drodzy pseudo znawcy, możecie mieć własne zdanie. Uwielbiać romanse lub amerykańskie komedie. Jednak nie ujmujcie takiemu klasykowi jak Forrest Gump. Doceniam zarówno Ojca Chrzestnego jak i inne ważne dla kina arcydzieła ale FG to dla mnie najważniejszy film w życiu. Możecie być gangsterami XXI wieku, chłopakami z bloków dla których tylko kasa i szacunek ulicy się liczy, ale ten film jest piękny jest głęboki i ma to coś. Wielu to doceniło a wasze odrealnione oceny tego nie zmienią.

Pozdrawiam Tomasz

tomo89pl

Who fucking care's?

ocenił(a) film na 9
tomo89pl

Owszem, film jest nietuzinkowy. Ale widziałem filmy, które podobały mi się bardziej. A klasykiem jeszcze bym tego nie nazywał.

ocenił(a) film na 10
gdfhj

Problem w tym, że preferencje widza jak i poszczególne oceny są sprawa indywidualną. Nie ma czegoś takiego jak ogólnie przyjete wzorce i wartości jak więc się w takim świecie odnaleść? W świecie gdzie każdy ma inne upodobania. Trzeba poprostu znaleść swoje i sie ich trzymać, być otwartym na nowe i zachowac pełną tolerancje na innych ludzi. Jednak swoje wartości stawiać najwyżej. Takie jest życie. Mój gust, nie wiem jak go ocenić. Jednak do tego filmu pasuje najbardziej. Nie uważam się za wielkiego kinomaniaka. Jednak emocje jakich doznałem przy tym filmie, gdy oglądałem go poraz pierwszy i za każdym razem keidy go ogladam są nieporównywalne do innych w tym cały urok.

tomo89pl

Masz racje. Ja też podszedłem do tego filmu bardzo emocjonalnie i się opłaciło. Nie wiem jak trzeba podchodzić do tego filmu by tego nie dostrzec. To że film jest klasykiem to się zgadzam, dlatego że teraz już nie robi się tak dobrych filmów.

tomo89pl

a Ty na pewno wiesz Panie Tomaszu kto siedzi po drugiej stronie i
w taki sposób właśnie głosuje.
wybory parlamentarne w Polsce są najlepszym dowodem xd

pozdr

wojt528

Forest Gump to jest naprawdę wspaniały film. Tylko ten najlepszy oceniam na 10/10, ale temu mogę dać spokojnie 9/10. Film jest naprawdę bardzo fajny :)

b3db0y

Konrados... pozwól, że zacytuje Twoje słowa-"Raziel89 idż się spuść w klozecie z tymi swoimi mądrościami, fanie pokemonów i innych transformerów :)". Patrząc na Twoje zdjęcie to Ty jestes fanem Świata według Bundych i może jeszcze nie dorosłeś do oceniania takich genialnych filmów jak Forrest Gump. Wysoki poziom Twoich wypowiedzi wskazuje na to że 3 razy kiblowałeś w podstawówce, ale jak napisał kolega powyżej- "najpierw musisz kogoś poznać, aby nazwać go palantem", więc nie pisze Ci tego kim jestes, tylko jak sie zachowujesz...

Aha, i możesz czuć się zaszczyzony, bo stworzyłem tu konto specjalnie, żeby Cie skrytykowac ;);)

Pewnie zaraz wyjedziesz mi z jakims dziecinnym hasełkiem, ale wiedz, że na mnie to nie działa.

tomo89pl

W zupełności zgadzam się z tomo ten film dawno powinien trafić na 1 miejsce na liście.Mi ten film bardzo się spodobał.Pozdrawiam

użytkownik usunięty
umpalump

Jeden z najlepszych filmów w historii. Znakomita kreacja Hanksa i Sinise, bardzo dobra muzyka, genialny scenariusz i wspaniała reżyseria czynią ten film rewelacyjnym. Poza tym "Forrest Gump" niezwykle wzrusza, jeden z najlepszych wyciskaczy łez.

ocenił(a) film na 10

Film to wspaniałe dzieło, Tom Hanks zagrał rolę życia i sądze że absolutnie zasługuje na miejsce w "pierwszej 3".
Powtarzam to, co ktoś mądry napisał przede mną - ocena 11/10 :D

Mik0why

To świetny film, ale nie wywołał u mnie większych emocji. I tak, skończyłam już podstawówkę, tak, zrozumiałam przesłanie filmu, nie, nie jestem fanką Pokemonów (chociaż jako dziecko oglądałam z chęcią;)). Film za wysoko w rankingu jak dla mnie, no ale każdy ma swój gust i swój własny ranking. I nie bulwersujcie się tak strasznie:)(chodzi mi głównie o początek dyskusji). Na przykład założyciel tematu mógłby podać jakieś argumenty na denność Forresta Gumpa.

ocenił(a) film na 8
Konrados

Jak dla mnie to ta wasza kłótnia o to jaki jest ten film nie ma sensu. Na Ziemi żyje ponad 6 mld ludzi i każdy ma swój gust, a dogodzić wszystkim po prostu się nie da. Jednak ogarnia mnie żal, krew buzuje i scyzoryk sam otwiera mi się w kieszeni jeżeli ktoś tak negatywnie wypowiada się o tak wspaniałym filmie... cóż trzeba uszanować i takie zdanie. Ale szkoda że na świecie są ludzie dla których te najlepsze filmy to te w których wszystko dookoła wybucha, ci którzy są niby dobrzy są niemal nieśmiertelni i jeżdżą super tuningowanymi furami i w ogóle wszystko jest super i nierealne.

Konrados

słaby? jeden z najlepszych filmów w historii!!!

ocenił(a) film na 8
m_tech

Tak denny film, a dał 10/10...