Nie wiem skąd się u niektórych bierze taka obsesyjna potrzeba udawadniania swoich racji i gnojenia przy tym wszytskich jak leci. (Troche to przypomnia Jarka)
Nie zmienia to faktu, że Forrest Gump jest najczęściej ocenianym filmem na filmwebie. Głównie dzięki tym, którzy nie dostrzegają w nim tego prawdziwego piękna. No ale cóż dla mnie i tak ma 10/10 tak jak czołówka. No ale żyjemy w kraju Haterów.
No a teraz możecie mnie już zjechać. Pozdrawiam
podobno 7 milionow ludzi oglada non stop seriale , te nasz w polskiej telewizorni, to co taki serialowiec moze napisac jak zobaczy przypadkiem dobry film ??
Nic bardziej mylnego. Nie oglądam żadnych polskich seriali, bo ich nie trawię. Może poza pierwszą serią 'Usta usta', ale kolejne odpuściłam, po kilku odcinkach.
Forrest ma u mnie 10/10.
ja nie oglądam w ogóle tv,a tym bardziej seriali. Dla mnie Forest jest rewelacyjny.W prostocie tkwi siła
właśnie BrzydUla to dno i wodorosty. Tak jak inne polskie seriale.
Ten film jest niesamowity
no nie powiedziałbym ze Brzydula to dno jeden z najlepszych polskich seriali warte uwagi jeszcze są Tancerze i Czas Honoru
ŻADEN POLSKI SERIAL NIE JEST DOBRY
Przynajmniej z tych nowszych. Chyba, że mówimy o Alternatywy 4 lub Noce i Dnie
też miałam na myśli te seriale, pisząc to: Chyba, że mówimy o Alternatywy 4 lub Noce i Dnie
osobiście nie ogladam seriali ale fakt, że ktoś to robi nie oznacza że nie ma prawa znac się na dobrym kinie, nie przesadzajmy.
Kiedy mości panie ten cały Jarek "gnoił wszystkich jak leci" ? Jeżeli na poważnie tak uważasz, to podaj jakiekolwiek przykłady, a jeżeli powtarzasz bezsensownie to co powtarzają zajedwabiście zajefajni niemoherzy z wielkich miast to udowodniłeś, że sam jesteś idiotą i sam jesteś hejterem. Druga sprawa jest taka, że udowadnianie swojej racji jest chyba kluczowym elementem rzetelnej polityki, ale co ja będę mówił, skoro dla ciebie rzetelny polityk to przecież nie nie ten co "udowadnia swoje racje jak Jarek" tylko lata ze sztucznym kutafonem w koszulce "jestem Gejem", nie Tomuś ? Jesteś jatki dżezzi.
Tak, zwłaszcza ty jesteś bardzo mądry. Nawet jak Władcę Pierścieni oceniasz na 3, gumpa na 10, a wiadomo że WP jest dużo lepszy.
I co można o tobie powiedzieć nie używając wulgaryzmów?
Co !? Lepszy co za pierdoła nie dorasta do pięt i to Forest Gump ma lepszą średnie i więcej głosów i pod każdym względem jest lepszy . 11 Oscarów też mi coś a tylko 4 złote globy porażka.
No raczej nie, gump jest dobrym filmem, ale nie jakimś bardzo dobrym czy rewelacyjnym, a poza tym to dwa różne filmy i nie będę ich porównywał. No ale bez przesady, gdzie lepszy? Od czego? Na filmwebie? ten ranking się nie liczy specjalnie mnóstwo trollów, na forum gumpa wchodzą tylko fani, zajrzyj na światowe to zobaczysz. Władca jest zdecydowanie lepszy, ale kto lubi filmy akcji powie że gump to pierdoła, a kto lubi psychologiczne to nie dostrzeże tego co widzą miliony. Filmów jak gump jest mnóstwo, a WP tylko jeden i nie tylko dla fanów fantasy
Ja też kiedyś nienawidziłem Star Wars. Ale gdy dostrzegłem to co reszta, pojąłem, że ta saga jest najlepszą w historii kina i na zawsze ma pierwsze miejsce.
Władca jest 100X gorszy a na wp tez sami fani Ten film jest o niebo lepszy nawet bez filmweba i władca nigdy go nie przebije , to takie śmieszne
Nie musi, od początku wp go przebił we wszystkim:) Porównaj nagrody, liczbę fanów na świecie, ile zarobił, jakie mają miejsce w rankingu światowym, a nie na filmwebie
Nagrody nic nie dają fani to w większości 16-letni chłopcy myślący o wojnach , a w Foreście
Gumpie Dorośli i odpowiedzialni ludzie na rankingu św też wyprzedza go Forest W takim razie przeminęło z wiatrem jest lepsze bo dotychczas zarobił najwięcej na świecie . O w Forest Był Tom Hanks Wybitny aktor a WP nie ma .
Twoich postów nie da się czytać, zrób coś z interpunkcją. Kiedy było przeminęło z Wiaterm? W którym roku?
Fani to tylko 16 letni chłopcy? Nie masz pojęcia dla ilu milionów dorosłych to genialny film. Nie wiesz nic o tym fenomenie.
1939 Dobra Ben Hur 2X tyle fanów tyle samo Oscarów i 100X lepszy przewiduje twój post Panie polonisto ,,Ten film nie jest w rankingu lepszy od wp " No to Titanic Już 3 lepsze filmy i co ty na ,to będziesz bronić się teraz Globami Albo , że był wyprodukowany w 1959 .O proszę nominacja do 12 Oscara Ben Hur i Titanic patrzmy na WP nie ma .
O matko Ma więcej nagród Titanic jesteś już zagorzałym fanem . Gdyby za rok był film z max Oscarami Złotymi globami I CANNES już byś pisał , że lepszy od wp ,bo ty na nagrody patrzysz.
Mówiłem, że nie patrzę na nagrody, tylko zwracam na nie uwagę, gdzie jakiś(...) ciągle mówi, że zwykły banalny film jest lepszy od WP. Mam gdzieś czy Transformers 2 dostał maliny, dla mnie jest świetny, i to samo mam gdzieś czy Titanic dostał oskary, chociaż tu zasłużył. A nominacja to nie oskar, nie?
I nie podawaj filmów z epoki kamienia łupanego, czarno na białym filmy, gdzie ludzie dopiero poznawali kino, więc każdy film miał wtedy nagrody, zebrał dużo kasy i przyciągał ludzi
Tak Ben Hur 2x fanów, 100x lepszy, żal, tak na pewno taki film, od razu wyjedź ze smerfami, że mają 2x więcej fanów, bo wszystkie dzieci je lubią.
Jeżeli chodzi o nagrody to gump 4 oscary, WP, sam powrót króla ma 11. Świetna fabuła, mega efekty specjalne, wielkie bitwy, scenografie, epicka muzyka, stroje i gra aktorów, tylko ty tego nie dostrzegasz.
Co do Titanica, to to samo, zasłużył sobie na te oscary, uważam tak, mimo iż go specjalnie nie lubię, ale w przeciwieństwie do takich trolli jak ty potrafię docenić film i nie uważam że film jest do dupy, bo mnie się nie podobał i jestem mądrzejszy od wszystkich. I w przeciwieństwie do takich trolli nie oceniam wszystkich filmów które mi się podobają na 10, a tych co nie na 1.
A jeśli chodzi o gumpa, widziałem, nie najlepszy film, nie najgorszy, taka moda na sukces. Wiem tyle, że na pewno nie jest lepszy od WP, i pod względem nagród, wykonania, humoru i powagi, muzyki, akcji, fanów, rozmachu, efektów. No gump nie ma nic czym mógłby walczyć, takich historyjek jest mnóstwo, jedne zrobione lepiej, inne gorzej, gump jest z tych lepiej. Zdecydowanie nie znasz się na filmach. Może ci się WP nie podobać, to logiczne, że nie wszyscy lubią takie filmy, ale krytykowanie klasyka... Idź na forum ojca chrzestnego i zrób to samo. Nie podobanie to nie jedno, a krytykowanie najlepszych filmów w historii kina to drugie.
Jeżeli twoim jedynym argumentem na to, że gump jest lepszy jest to, że "mnie się bardziej podobał" lub "bo tak", to zakończ tę dyskusję i się nie pogrążaj. Zacznij od przeczytania książek Tolkiena.
PS. Nie podawaj głupich odpowiedzi w stylu: Jesteś debilem i gump jest i tak lepszy:)
Nudzisz ,Troll" Udowodniłeś , ze jesteś nastolatkiem albo twój umysł jest na takim poziomie . Ben Hur mimo , że stary i tak i tak ma więcej fanów i jest lepszy można się dzięki niemu wiele dowiedzieć a od władcy nic . A nominacja pokazuje , że film był nominowany do wyższej liczby a władca nie był . ,,I nie podawaj filmów z epoki kamienia łupanego, czarno na białym filmy, " Widać , że nie oglądałeś filmów poniżej 1970 Bo Przeminęło z wiatrem i Ben Hur są lepszymi filmami i nie czarno białymi.
Ehh... Nie wyzywaj od trolli skoro sam nim jesteś. Trolle robią to co ty, gnoją filmy podając powód: Nie podoba mi się.
Film co dostał jednego oscara ma wyższą rangę niż ten co ma 24 nominacje, ale żadnego
Nie lubię dyskutować na temat nagród, bo to nie one wyznaczają wartość filmu, ale skoro taki troll sam zaczyna to proszę bardzo. Sam powrót króla dostał więcej oskarów niż te filmy co wymieniasz. Aż 11, co na współczesne kino jest wielkim osiągnięciem.
Przestań dawać takie stare filmy, wtedy inaczej patrzono na kino niż dzisiaj. Dawniej zdobyć oskara było łatwiej. Nie rozumiesz fenomenu powieści Tolkiena, co przejawia się tym, że jako lepszy film dajesz jakiegoś ben hura i mówisz, że ma więcej fanów. Żal, nie wiem skąd takie infa bierzesz. WP ma miliony fanów i zdecydowanie więcej
Nie trolluj juz więcej i skończ temat bo nigdy nie wygrasz. Moi znajomi śmieją się z twoich postów i każdy kto je czyta. Mówisz, że Wp nie jest genialnym filmem i podajesz tytuły niby lepsze. A jedyny argument to "bo ja tak myślę, bo film mi się nie podobał" Ale jeżeli będziesz kontynuować, to proszę, będę miał się z czego posmiać:)
Żal mi cie dziecko ty czytać nie potrafisz nie pisze slangiem 15 latków takich jak ty ,,Troll" z Harrego wzięliście to a do tego się powtarzasz ,,Nie trolluj juz więcej i skończ temat bo nigdy nie wygrasz" Ja nie pisze myśląc wygram bo z dziećmi takimi jak ty nie prowadzę nawet bitwy I już przewiduje twój post ,,Bo i tak byś przegrał ..."
No a nie? Jeżeli chcesz na siłę udowadniać że Wp nie jest filmem genialnym to na pewno przegrasz. Ja nie mówię, że gump to gówno i tym się różnimy. Ty jesteś jednym z największych trolli jakich spotkałem. Ile to będziesz ciągnąć się zastanawiam?
Nuda Nudzisz Toroll trollować Dziecko ty tu jesteś tak zwanym trollem jak tak piszesz ty to ciągniesz nie jest genialny , a ja z tobą nie walczę Bo wyrosłem z tego w podstawówce dawno temu wiele się zmieniło i widać , że w 2 gim tęż się bije dlatego myślisz , że walczę z tobą . I NIE JEST GENIALNY I NIE JA TAK WYMYŚLIŁEM .
Właśnie ty tak wymyśliłeś i to jest problem. Bo i świat i miliony ludzi uważają ten film za genialny, uważasz że jesteś mądrzejszy?
Tak i 2 miliony inaczej Twój punkt widzenia polega na tym że , - Jak to nie jest genialny Mamooooooooooooooooooooooooooooo łeeeeee nie mam racji - Taki nie jest i pogódź się z tym Może i jest wybitny arcydzieło ale nie genialny.
arcydzieło to genialny, nie ma wyższej oceny. 2 miliardy już prędzej. I to o mamie to chyba o sobie mówisz, bo ci nagle się uświadamia, jaki jest świetny. Ja ci nie każę go lubić, ja tylko mówię żebyś nie krytykowała, bo to zbędne i żenujące. Rozumiem krytykę Insygniów czy T3, ale w WP nie ma czego i został a to doceniony mnóstwem nagród. I tak twoje zdanie się dla nikogo nie liczy i jest to zdanie 0,001% tych, co obejrzeli film. Przecież wiem, że nie wszyscy lubią, nie dla wszystkich jest świetny, ale czasem warto zachować swoje zdanie dla siebie, chyba że się chce skompromitować.
Boże nie jest a rewelacja i genialny dla twojej informacji to słowa które nie oznaczając tego samego . I potwierdziłeś , że 2 mili sądzi inaczej niż ty . ,,swoje zdanie dla siebie, chyba że się chce skompromitować." kiedyś nie trzeba było teraz trzeba , bo taki debile (nie jak ja) tak każą , bo są na tyle nie dojrzali . Wmówiłeś sobie , że na każdą krytykę odpowiadasz epitetami . I chyba cie nie rozumiem łatwe i przewidywalne ,,To nie ja to ty jesteś" Jak byłem w podstawówce ( i chyba tam mnie nie ma) To było uzasadnienie
A jak bym wyszedł z czymś takim: Murzyni to debile i gnoje i trzeba ich wszystkich pozabijać. niby wolność słowa, ale czy warto by było coś takiego publicznie powiedzieć? I to miałem na myśli mówiąc o kompromitacji.
Popraw posty, bo się czytać nie da. Genialny i arcydzieło to to samo. rewelacja to trochę niżej.
Czy ja ci każę lubić i ubóstwiać WP? Mówię tylko żebyś przestał krytykować WP i podawać jakieś stare filmy niby lepsze, chyba że napiszesz "dla mnie" to nikt nie będzie mógł się przyczepić do ciebie, bo każdy ma własną opinię i oboje wyjdziemy na swoje. Ty nigdy nie zmienisz tego, że WP to arcydzieło, a ja cię nigdy nie przekonam, więc chyba lepiej zrób tak jak ci radzę i zakończymy tę ostrą wymianę zdań
PS. Przestań obrażać ludzi i czytaj posty do końca.
Ehm ale jedno nie ma nic do drugiego tematem , że to żenada nie obrażam nikogo tym . Chodzi o ortografie czy co i jest tak
1 Legendarne
2 Genialne
3Wybitne
4 Doskonałe
5 Rewelacyjne
6 Świetne
7 Bardzo dobre
8 dobre
9 Interesujące
10 Średnie
11 Może być
12 Takie sobie
13 Słabe
14 Złe
15 Nie warte jakiej kol wiek uwagi
16 Dno
według mnie
ludzie, to dwa różne filmy. to tak jakby porównywać dom z lasem - nie maja prawie nic wspólnego, więc nie wiem po co tworzy sie tutaj dyskusja który film jest lepszy a który nie. nie zapominajmy, że kazdy moze miec własne zdanie i wręcz powinien, bo wiele osób które głosuje kieruje sie tym jak został oceniony przez swia. dziękuję pozdrawiam
w przeciwieństwie do ciebie nie daję 10, bo film mi się spodobał, tylko jedną dałem dotychczas i się to raczej nie zmieni.
Nie, tak oceniam twoją wiedzę, bo mówisz, że jesteś fanką fantasy, a najlepszemu filmowi z tej kategorii dajesz 3, czego nawet nie robią ci, co nie lubią tego typu filmów
To co jest Mężczyzną po drugie pod względem filmu inne mi się podobały lżejsze Wp , to były flaki z olejem Tej piosenki ,,in to the West " Dziś chciałem wysłuchać ,usłyszałem ją i przypomniało mi się dlaczego ją wyłączyłem I co to za film Camp rock czy Hanna Montana
Serialowcy? Jedyny serial jaki w życiu oglądnęłam to zaledwie dwa sezony 'Skins' i uważam że 'Forrest Gump' jest filmem niesamowitym. Rozumiem, że komuś się może nie podobać, ale nie wywyższajcie się jak jakieś snoby z niewiadomo jakim gustem. Do tego typu filmów trzeba mieć specyficzny rodzaj wrażliwości, a to, że go nie macie, nie oznacza że musicie jechać po wszystkich wokół którym film się podobał (nie wydaje mi się, żeby w miarę inteligentni ludzie tak robili). Nie każdy jest fanem 'Władcy Pierścieni', lol..
nie nie nie... mi ten film zwyczajnie nie odpowiada... cały film jest historią jakiegoś słabo rozgarniętego człowieka pokazaną od dzieciństwa... i mimo tego jak się tutaj wszyscy podniecają bardzo dobrą wręcz genialną grą aktorska głównego bohatera to cały film jest nudny, zbyt fantastyczny i dla mnie nie do zakceptowania. Dlatego ja gorąco go nie polecam!
Ten film jest dobry, nawet bardzo. Niestety, jest tylko dobry, a ludzie szukają w nim nie wiadomo czego.
Szukając porównania, nasunęło mi się - być może dziwne - porównanie, że ten film to kakao ; p W sensie po zaaplikowaniu robi się człowiekowi ciepło, przyjemnie, banan na ustach i tak dalej, ale to taka prosta rozrywka, aczkolwiek przyjemna. Z drugiej jednak strony, Jack Daniels to to nie jest, to nie jest najwyższy poziom.
Dlatego ode mnie leci naciągane 8, bo w kategorii poprawiaczy nastroju ten film zajmuje u mnie całkiem wysokie miejsce, choć wybitnym filmem (ani arcydziełem broń Boże!) - w moim mniemaniu - to on nie jest. Tak samo jak zresztą Hanks moim zdaniem nie jest jakimś niesamowitym aktorem.