PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1023340
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

W ciekawostkach pisze, że Travolta odrzucił role Gumpa. Czy wg was John mógłby zagrać lepiej niż Tom?

ocenił(a) film na 10
Yoda_696

Nie ma takiej możliwości :D Hanks jest genialny :D

ocenił(a) film na 9
Yoda_696

Wszystko zależy od tego jak zagrałby Travolta. Gdyby to Travolta zagrał w genialnym "Forrest Gump" mało kto przejmowałby się, że Tom Hanks go nie zagrał Forresta. Podejrzewam, że "Forrest Gump" miałby jednego Oscara mniej.

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Zawsze tak jest, że jeżeli piszą ze Travolta miał dostać role ale jednak zagrał go Hanks to mówią sobie "ee hanska by nikt nie zastąpił" hm Travolte zbyt bardzo kojarze z filmów typu PULP i dlatego sądze ze forresta lepiej zagrałby Tom Hanks... do tego myśle, że takiego człowieka głupszego Travolt'a nie mógłby zagrać, wiem, że jest doobrym aktorem ale mysle ze nie umiał by dobrze odwzorować postaci foresta, tych jego min , spojrzeń itp

film cudowny- nie zapomnijcie o 10;)pzdR

ocenił(a) film na 10
guli_radom

p.s
znalazłem teraz takie "ciekawostki" hmm myśle ze

# Do roli Forresta brany pod uwagę był również Bill Murray.

Ten aktor mógłby zagrać Forresta - bardziej pasuje mi już niż Travolta

=======================================
Dave Chappelle odrzucił rolę Bubba. Aktor później żałował tej decyzji.
heh ciekawe czemu żałował? na początku uznał film za klape a potem żałował.. bo by zyskał większą sławe no i oczywiście $$$...

=====================

W rankingu na sto niezapomnianych filmowych przebojów Amerykańskiego Instytutu Filmowego z okazji stulecia kina film zajął 71. miejsce. Wyniki rankingu opublikowano w 2001 roku.

Ciekawi mnie te 70filmów które wyprzedziło Forresta... kurde może napisze mi ktoś te 70tytułów bo chętnie obejrze aż tyle filmów lepszych od foresta :O

===========================================
# Młodszy brat Toma Hanksa, Jim dublował go w wielu scenach, gdy Forrest biegnie.

heh ja nawet sie nie spostrzegłem :D
===============================
Mały Forrest gump, ciekawe czemu nie został aktorem

http://images.google.pl/images?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:officia l&q=Michael%20Conner%20Humphreys&lr=lang_pl&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

===================================================
TOM HANKS
# Schudł ponad 20 kg (a potem przytył)do roli w Cast Away.

ocenił(a) film na 10
guli_radom

Oto te 70 filmów co do wielu rzeczywiście nie zgadzam sięże są lepsze ale takie rankngi to rzecz gustu a w filmie to nie zawsze rzecz o której warto dyskutować ;)

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=2374

ocenił(a) film na 10
Yoda_696

Po mojemu to Travolta kompletnie nie pasowalby do tej roli. Z tego wzgledu iz podejrzewam ze bylby bardzo podobna postacia do płk Taylora. A jak dla mnie to przygody gumpa - tylko i wylacznie tom hanks - z udzialem płkownika wlasnie były najlepsze :D
pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
Yoda_696

Trudno przewidzieć "co by było gdyby...". Tom Hanks zagrał bardzo dobrze, genialna mimika i sposób mówienia. Mogę tylko powiedzieć, że są aktorzy, którzy wybitnie nie pasowaliby mi do tej roli (np. David Duchovny miałby problem z zagraniem idioty, bo ma w moim mniemaniu bardzo bystry wyraz twarzy i trudno byłoby go "skorygować").

ocenił(a) film na 9
Yoda_696

Tylko i wyłącznie Tom Hanks. Nie wyobrażam sobie by Forrest mógłby być lepiej zagrany. To między innymi Hanks sprawia że do tej historii wracam co jakiś czas...

ocenił(a) film na 10
Yoda_696

gdyby Travolta zagrał Toma to obawiam się że film nie byłby tak wysoko w rankingach.Zresztą Hanks należy do grupy aktorów którą oznaczam literą A natomiast John nie ma wstępu nawet do B.

ocenił(a) film na 10
Yoda_696

nigdy w życiu, Hanks idealnie pasował do tej roli, jedna z najlepszych kreacji jakie przyszło mi oglądać