PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026990
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Mam pytanie. Nie wiem czy był już taki temat, ale chciałbym się dowiedzieć czy Forrest Gump jest na faktach prawdziwych ?? Znaczy czy taka osoba jak Forrest kiedykolwiek żyła ??

ocenił(a) film na 10
igor145

O właśnie, też sie dołączam ;) (Choć mi się wydaje, że nie)

ocenił(a) film na 10
czarna_mamba_9

Jaja sobie robicie? Obejrzyjcie film jeszcze raz to może sami na to wpadniecie...a jak nie, to mówię wam tu i teraz, że taka osoba nie istniała 0_o. Myślałem, że akurat tego nikomu nie będzie trzeba tłumaczyć, ale jak widać i tu się myliłem.

igor145

Forrest Gump jakby ktoś nie zauważył w tym filmie jest ciągle w tym samym wieku , a w filmie zostały zaprezentowane różne wydarzenia , które są rozciągnięte w latach, więc wniosek jest jeden - ludzie tyle nie żyją więc nie istniał.

ocenił(a) film na 10
mrgabryelski

Ktoś mi opowiadał że jest druga część książki na której podstawie zrobiono film. W tamtej części lecą w kosmos czy jakoś tak. To z całą pewnością wymyślona postać. A co do starzenia się postaci. To tylko aktor i idealnie nie da się oddać tego upływu czasu.

ocenił(a) film na 10
igor145

Ale jest to też film dokumentalny

Hermiona1905

Ty chyba żartujesz myślisz że człowiek nie może żyć 40

Kasia_stachowiak

Forrest leci w kosmos w 1 części książki, tylko akurat tego w filmie nie pokazali.

igor145

A czy są fakty nieprawdziwe? :D Nie ma czegoś takiego jak "fakty prawdziwe", mówi sie "wydarzenia prawdziwe" albo po prostu "fakty"

ocenił(a) film na 9
Corleone_94

Chcesz nieprawdziwych faktów? Obejrzyj "Fakty" w TVN albo jeszcze lepiej poczytaj gazete "Fakt" to zrozumiesz, że fakty mogą być nieprawdziwe