PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026849
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

KTO POPIERA?? NAJLEPSZY FILM NA ŚWIECIE!

ocenił(a) film na 10
Ewcia_13

6 oskarów?? Pfff!!! ... stanowczo za mało....

Tytanic -) przereklamowany. Totalna beznadziejna... w ogóle czemu jest takie porównywanie do Forresta Gump'a???

FORREST GUMP to najlepszy fim jaki powstał!

Jeśli moglibyście zauważyć to -----) do historii przeszło życiowe motto tytułowego bohatera - "ŻYCIE JEST JAK PUDEŁKO CZEKOLADEK. NIGDY NIE WIESZ CO CI SIE TRAFI." -) co przekłada sie na nasze życie.......

ocenił(a) film na 10
Ewcia_13

FILM GIT !!! A książki o Forrescie jeszcze lepsze (FORREST GUMP, FORREST I SPÓŁKA by Winston Groom). Polecam .POZDRO.

lookas82

film swietny, (moim zdaniem najlepszy jest i tak Powrót do Przyszlosci, mowcie co chcecie :), Tom Hanks rewelacyjny jak zawsze, chociaz ksiazki sa zdecydowanie lepsze, naprawde mozna zrywac boki:)

ocenił(a) film na 10
Ridzu

Świetny Świetny Świetny!!! Smutny, piękny i wzruszający film ... jednym słowem DZIEŁO :) Po Skazani na Shawsank i Ostatnim Mohikaninie dla mnie najlepszy ... POLECAM

ocenił(a) film na 10
donkoguto

Mój Mój Mój Mój najukochańszy najcudowniejszy najpiekniejszy ...i duzo by wymieniać tak go kocham ze opracowuje go na maturze:]:]:]

ocenił(a) film na 10
Ewcia_13

Dla mnie to rowniez film na 10. Rzadko przyznaje takie noty bo uwazam ze sa dla filmow naprawde wybitnych. Moj ulubiony film, wzrusza, smieszy, kazdy moze w nim odnalezc cos z siebie. Forrest jest osoba na wskros dobra, do ktorej od razu zaczyna sie czus sympatie. Jest wiele scen wrecz genialnych, a takze takich w ktorych lezka sie w oku kreci. Czytalem rowniez ksiazke, ktora tez jest swietna. Zawiera o wiele wiecej przygod Forresta, jest chyba jeszcze smieszniejsza. Kontynuacja nieco slabsza ale czar Forresta pozostaje

klos1

zgadzam się. To najlepszy film pod slońcem, nie do pobicia. plus Tom Hanks.... brak słów

ocenił(a) film na 9
Ewcia_13

DLa mnie to film wybitny, arcydzieło, ale na pewno nie najlepszy na świecie. Bez przesady.

ocenił(a) film na 10
Ewcia_13

Jest najlepszy! W życiu nie widziałam lepszego filmu!!!!!

ocenił(a) film na 10
Ewcia_13

ja popieram!!! film jest świetny! genialna historia forresta ktora raz jest śmiaszna a raz tragiczna... jednym slowem dzielo sztuki. polecam wszystkim ktorzy jeszcze nie wiedzieli, jesli jeszcze tacy wogole są :]

Ewcia_13

Nie no bez kitu! jak ktoś tego nie widział jeszcze, to niech już zacznie ściągać z DC, e-mula, aresa, czy innego ustrojstwa :D bo to nanananananannanaprawdeeeee film wyjątkowy.

Ewcia_13

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaa aaaaaaa .......... respect

ocenił(a) film na 10
Ewcia_13

No, najlepszy to nie, ale jest w czołówce. Ścisłej.

ocenił(a) film na 9
Sqrchybyk

Nie jestem znafca :D
ale widzialem lepsze filmy
"Forest.." oczywiscei jest scisla czolowka, ale np z Hanksem bardziej mi sie podobala "Zielona Mila"

ocenił(a) film na 10
Ewcia_13

NAJ! Najbardziej dopracowana i przekonująca opowieść o życiu jaką kiedykolwiek widziałem - przestałem liczyc kolejne seanse, kiedy oglądałem Forresta chyba pietnasty raz... Nietuzinkowo zrealizowany film, w którym od pierwszej do ostatniej chwili wędruje się wraz z bohaterem w czasie, przestrzeni i klimacie Stanów Zjednoczonych XX stulecia. Film przedstawia jasny i piękny system wartości. Historia - esencja życia dobrze przeżytego, miłości, ciepła, przyjaźni, posłuszeństwa, wiary w coś. Uczy szacunku do świata takiego, jaki jest. Śmieszny i wzruszający, tworzy wizerunek człowieka nie inteligentnego, ale mądrego. Mój ulubiony, jedno z najznamienitszych dzieł kinematografii.