Jest to dobry film. Oglądałem go 2 razy, i za każdym razem podobał mi się. Jednak czy nie sądzicie, że miejsce w TOP Świat jest grubo przesadzone? Jest wiele lepszych filmów.
Juz mnie mecza takie posty, skonczcie wreszcie pie$%$@#c glupoty, Forrest jest najczescsiec/najbardziej(?) ocenianym filmem na filmwebie , a do tego ma ocene 8.6 to o czyms swiadczy, nie? A pozatym kogo obchodzi ten durny ranking, chyba tylko jakis frustratow ktorzy szukaja kolejnego powodu zeby wyrazic swoje zdanie jakie to spoleczenstwo jest glupie stawiajac film X nad filmem Y
Btw. Bardzo chetnie przeczytam twoje przyklady na potweirdzenie tezy ze jest wiele "lepszych" filmow.
Wybacz, ale sie z Toba nie zgodze. Ogladam kolejno wszystkie filmy z rankingu i za kazdym razem potwierdza sie, ze uzytkownycy Filmwebu rzetelnie oceniaja filmy. Oczywiscie, kazdy ma inny gust (np. dla mnie zawsze najlepszym filmem bedzie "Zielona Mila") lecz ludzie potrafia odróznic gniota od arcydziela. Mamy demokracje poniekad i to wiekszosc decyduje, a ja umiem to uszanowac. Pozdrawiam :)
Natomiast "Forrest Gump" to piekny film, wyjatkowy, taki, który dlugo zalega w pamieci. Szukam podobnych utworów (kierujac sie rankingiem Top Swiat), takich, co opowiadaja o zyciu, wzruszaja i daja do myslenia.
10/10