PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026990
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

i to jaki film... mój ulubiony. Dawno nie oglądałem filmu z tak marnym tłumaczeniem, zbabrano wiele kultowych dialogów, po prostu tragedia. Druga sprawa to reklamy, dosłownie co chwile leciały, jak by tego było mało, to puszczali je w trakcie scen zamiast między nimi. Polsat powinien emitować tylko telenowele i prognozę pogody, bo do takich dzieł się nie nadaje.

użytkownik usunięty
AdryanZ

Film śliczny i niepłytki, ale faktycznie reklamy mogły denerwować widza. Żadnego umiaru- zwłaszcza jeśli chodzi o przerywanie ciekawych momentów. Ogólnie odnośnie lektora to przyznam, że nie zwróciłam uwagi, może dlatego że skupiłam się na fabule i istocie filmu, bo niestety obejrzałam go pierwszy raz od początku do końca :)

Przecież on jeszcze trwa...
<za krótki>

użytkownik usunięty
lukaszo85

Tez obejrzalem go pierwszy raz od poczatku do konca:( szkoda ze tak pozno ale wkoncu sie udalo:) film przepiekny... brak slow 10/10

ocenił(a) film na 9

po prostu te reklamy to jest jakas kpina z widzów.

film piekny, mądry, pełen życiowych wskazówek

ocenił(a) film na 10
Shadow_Puppet

pamiętam Go z dzieciństwa i teraz tak już zostało, że za każdym razem, gdy Go emitują w tv to oglądam ;) przyznaję, że mnie również wkurzyły reklamy, bo nie dość, że pora późna, to przez te reklamy film się do pierwszej ciągnął... i racja - te dialogi!!! myślałam, że mnie coś trafi...
płaczę od słów: "umarłaś w sobotę"...

AdryanZ

Chciałam oglądać pierwszy raz w życiu Forresta, i co?
Usnęłam na reklamach.

ocenił(a) film na 10
Mahi

reklamy to byla po prostu porazka, dlatego tez zrezygnowalem z dalszego ogladania filmu na komercyjnym polsacie i wlaczylem forresta na dvd. nie zaluje mojego wyboru:)
a co do filmu,co tu duzo pisac..arcydzielo w kazdym calu. tak urzekajacej opowiesci z tak barwnym scenariuszem jeszcze nie widzialem.

Notic

Film obejrzałem pierwszy raz i rzeczywiście, reklamy długie i wkurzające, ale udało mi się przetrwać. Przepiękny film, często się wzruszałem. Tom Hanks był genialny w tej roli.

ocenił(a) film na 10
Mrok_Filmowy

Film świetny ale po pierwsze za późno puszczony [bo było wiadome ze będzie trwał do ok.1] i te reklamyy.. myślałąm ze mnie trafii !! Polsat już byś dał sobie spokój z tyymi przee długimi reklamami . Jedna z tych przerw trwała napewno z ok.30 minut.. ;/ Film oglądany chyba ok 4/5 raz i te same odczucia co do niego ;) Zdecydowanie 10/10 ;)

ocenił(a) film na 9
smallandalone

ja tez usnelam na ktorychs z rzedu reklamach- przez to film ciagnie sie w nieskonczonosc a w dodatku polsat sam sobie odstrasza widzow- to chamskie z ich strony, niech lepiej nic nie puszczaja

ocenił(a) film na 7
AdryanZ

Przez te reklamy miałam ochotę wyrzucić telewizor przez okno. I przerywać w trakcie scen...bardzo mądre.
Tłumaczeniu nie mam jak się czepiać bo nie mam porównania. Mogę tylko ponarzekać na lektora, na którego zawsze lubię ponarzekać;]

Nie lubię oglądać filmów w telewizji.

kaczy_dziup

Mnie bardziej niż reklamy wkurzał lektor! Co to w ogóle za tłumaczenie? "Życie jest jak bombonierka"? :O To zawsze było "Życie jest jak pudełko czekoladek"! I jeszcze kilka innych kultowych tekstów zostało kompletnie zepsutych. Dobrze, że "Run Forrest, run!" nie przetłumaczyli na "Sraj Forrest, sraj!"

ocenił(a) film na 10
AdryanZ

A to jak nie podoba sie ze Polsat puscil kilka reklam prosze zrobcie zrzute i zaplaccie za prawa do emisji tego filmu . Dziekuje

ocenił(a) film na 10
kazan_6

widze ze wszyscy sie zgadzamy co do tych reklam. Po ktoryms razie dostawalem juz goraczki ze zlosci normalnie. Jednak nawet to nie zdolalo mnie oderwac od TV. Film super. W pełni zasluzyl na 10.

użytkownik usunięty
AdryanZ

oglądałam pierwszy raz, więc moglibyście podać kilka tych "kultowych" dialogów ?