PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026999
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Potwierdzam w 100%. W top10 powinno być jeszcze Pulp Fiction.

ocenił(a) film na 9
AvengerLSK

Pulp Fiction powinien być na 1 miejscu, a Forrest Gump powinien być na pewno po za top 10!!!! co tu kurde ma być? co ten film robi na 1 miejscu?! jakaś porażka fw.

ocenił(a) film na 8
joemaster

Porażka to jesteś ty...żal mi ciebie młody

Fruit_fack

dla mnie ten film powinien być w miejscach od 5-8 ale napewno nie 1.Ale jest jedna radość z tego, że forest jest 1 nie jest tu ojczulek :)

ocenił(a) film na 8
pacman_filmaniak

Nie warto obecnie sugerować się top 100. Przez Avatara wszyscy zwariowali i teraz mamy takie kwiatki w tym notowaniu... IMDb.com tylko mogę polecić.

ocenił(a) film na 9
lordmatek

podpisuję się pod lordmatekiem, przez ostatni miesiąc top 100 jakoś dziwnie wariuje, może i przez Avatara, ale Forrest Gump na pewno nie zasługuje na top 10, a tym bardziej na 1 miejsce. a imdb jest na pewno bardziej miarodajnym portalem o filmach. na fw wszystkie filmy w top 10 były nakręcone w ciągu ostatnich 15 lat, jak by przez ostatnie 15 lat kręcono najlepsze filmy w stuletniej historii kina. wywaliłbym z top 10:
Forrest Gump, Fight Club, oba Lord of the Rings, Braveheart i Gladiator. co one robią w top 10?

slim_shady_fan porażką to bym nazwał twój gust.

ocenił(a) film na 8
joemaster

Popierwsze dzieciak oba lord of the rings są na 13 i 16 miejscu, a nie w pierwsszej dziesiątce...Naucz się pierw czytać i rozumować ze zrozumieniem, a nie mi tu swoje mądrości wykładasz...Tobie dalego od mojego gustu, a więc szoruj...

ocenił(a) film na 9
Fruit_fack

nie nazywaj mnie dzieciakiem, bo nim nie jestem. jak nie chcesz mądrości to masz tu dowód: http://img710.imageshack.us/img710/1508/topqf.jpg

możesz mnie nazywać młodym, bo nim jestem, ale nie dzieckiem. i sam naucz się czytać. jak napisałem, że top100 wariuje to nie znaczy, że jak ty je sprawdzisz to będzie takie samo kiedy o nim pisałem.

joemaster

A ja porażką nazwałbym ciebie.
Każdy ma inny gust i jeśli komuś bardziej się podobają Teletubisie od Ojca Chestnego to jego sprawa, myślicie że Wasz gust jest najleszy z możliwych i osoby które nie lubią Waszych ulubionych filmów są kretynami. Dorośnijcie wreszcie.

ocenił(a) film na 9
LordRahl

dziękuję, to bardzo miłe kogoś nazwać porażką. coś ci zrobiłem? bo nie wiem o co ci chodzi, ja nikogo nie nazwałem kretynem, nie mówię, że mój gust jest najlepszy tylko tyle, że jeżeli ktoś uważa forresta (ode mnie 9/10) za arcydzieło i najlepszy film na świecie to chyba coś tu jest nie tak. nie chcę nikogo oskarżać, nazywać go gorszym od siebie bezpodstawnie o co ciebie też proszę.

ocenił(a) film na 8
pacman_filmaniak

no przyznam się, że zgadzam się z tym stwierdzeniem. Owszem bardzo dobry film, ale do mnie trafił jako komediodramat. Wypowiedzi typu mistyczny itp. brzmią dla mnie śmiesznie, ale pewnie mógłbym więcej się wypowiedzieć, gdybym książkę przeczytał, ale na to nie mam czasu.

ocenił(a) film na 8
LucasDry

mała literówka :)
oczywiście NIE zgadzam się z tym stwierdzeniem.

PS. sorki ale nie wiem jak się edytuje posta -> dziś mój pierwszy dzień :)

ocenił(a) film na 8
AvengerLSK

a moim zdaniem niezasluzenie, film jest dobry ale jest duzo lepszych

ocenił(a) film na 9
nkwd

film rzeczywiście swietny... ale na top1 czegos brakuje :]

szał zwiazany z avatarem? mi sie ten film nie spodobał ani troche ale sa różne gusta ;p

dwie części władcy pierścieni w top10? w top10 nie ma prawa być filmu który trafia tylko do określonej części widowni która że się tak wyrażę lubi akurat takie filmy... dla mnie ta cała trylogia to jeden wielki tasiemiec ale cóż...

requiem dla snu też tak wysoko? nie oszukujmy się ale gdyby nie ogólna fascynacja ćpunami w XXI wieku to by nikt tego nie dostrzegł, film promowany jedynie przez tą świetną muzyke.. reszta, np. gra aktorska jest taka ze pożal się Boże

kilka pozycji w dół przesunąłbym też bavehearta... niewiele ale zawsze coś.. powiedzmy 13-15 miejsce

w górę bym przesunął:
*pulp fiction.. jak ten film nie jest w top30 to nei wiem co się z tym rankingiem dzieje
*gran torino... tu również nie brakuje niczego
*w Se7en też niczego nie brakuje
*ojciec chrzestny
+ o wiele za nisko sa:
*edek nozycoręki :P
*american gangster
*lśnienie
*omen (oczywiście oryginał)
...i wiele innych :)

ale każdy ma zapewne swoją własną liste i własne upodobania :)

AvengerLSK

jeden z najlepszych filmów w historii,jak dla mnie to jeszcze powinien byc odznaczona cała saga Ojca Chrzestnego, mozna ogladac bez konca

ocenił(a) film na 7
AvengerLSK

W top 10 może być, ale nie na pierwszym miejscu.
To tak jakby twierdzić, że to jest najlepszy film na świecie, a to chyba
przesada. Ja wystawiłem 9/10.
A propos WP- myślę, że zdecydowanie zasłużone top 10, the best z filmów fantasy
i nikt nie wmówi mi, że jest inaczej.