O co w nim dokładnie chodzi , dlaczego główny bohater tak dziwnie sie zachowuje , i po co on biega po świecie przecież by umarł z odwodnienia. To jest niemożliwe tyle biec przez 4 lata bez jedzenia i picia.
Może po prostu zobacz ten film od początku do końca, bo z twojego opisu wynika, że albo go nie oglądałeś albo powinieneś ćwiczyć logiczne myślenie =)
Przecież jadł,pił i spał trzeba było oglądać po angielsku to byś zrozumiał ,bo z lektorem to nie zawsze
Ile masz lat?
dobra... pytania nie było.
Obejrzyj film jeszcze raz. Jak nie zrozumiesz, przeczytaj książkę (która moim zdaniem jest po prostu mistrzowskim dziełem mistrzowskiego pisarza). Jak dalej rozumieć nie będziesz, to radzę Ci: grow up i dopiero obejrzyj ten film, który jest wybitny i według mnie jeden z najlepszych dramatów, jakie miałam szczęście obejrzeć. Wręcz dramat psychologiczny. Poruszający i pouczający.
Życzę powodzenia.
Wydaje mi się, że lepiej jest najpierw przeczytać książkę, która jest dużo lepsza od filmu (i wcale nie taka długa:). ja tak zrobiłem, a na okładce był własnie Hanks i dopiero potem dowiedziałem się ze jest też film na podstawie książki (miałem wtedy 14 lat i nie miałem internetu, takie czasy:). Film mnie zawiódł, choć sam w sobie jest dobry, to książka bije go po głowie. Drugiej części książki już nie polecam (inny autor)
Jasne, że najlepiej najpierw przeczytać książkę. Książka to dusza, a film to tylko osobowe urzeczywistnienie, które zazwyczaj, a nawet często kaleczy powieść.
Ja drugiej części w ogóle nie zaczęłam czytać, bo właśnie zobaczyłam inne nazwisko na okładce. Pióro Grooma zachwyciło mnie od samego początku. Trzeba być prawdziwym geniuszem, żeby napisać taki bestseller! Dlatego wolałam nie niszczyć sobie mojego wyobrażenia o Forreście i nie czytać drugiej części.
Z tego co wiem, to był chory na zespół aspergera. Tak nam przynajmniej powiedziała nauczycielka w szkole.
to nie jest potwierdzone, a nie każdy z zespołem Aspergera to idiota...
Mam zespół Aspergera i są dziedziny w, których nikt z mojego otoczenia mnie nie pobije :)
Nie powiedziałam, że takie osoby są głupie. Mój brat też ma Aspergera.
A tak wgl to ponoć Einstein też to miał, a był geniuszem :D
Forrest dziwnie się zachowuje, ponieważ ma 70 IQ więc wynika z tego że jest głupi. On biegał tylko w dzień w nocy spał i pewnie coś zjadł i wypił.
Yyyyyyyy...tak przeczytałam post... I śmiać się, czy płakać? O.o
Popieram wcześniejszych autorów odpowiedzi: weź oglądnij za kilka lat -,-
Forrest był chory. To fakt. Prawdopodobnie właśnie na zespół aspergera. Kto właściwie powiedział że biegł 4 lata bez picia i jedzenia? Pił, jadł ,spał potem biegł, i znowu pił ,jadł ,spał i tak w kółko. Forrest kochał biegać i biegnąc czuł się świetnie. Mimo to że był taki chory to nie był głupi. Był człowiekiem sukcesu. Wszystko mu się udawało (prawie). Miał wielkie serce i nie myślał tylko o sobie. (czyt. Akcja w Wietnamie). p00int666 i klio666 mają racje. Weź się za ten film za kilka lat jak dorośniesz. Pozdrawiam.