PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465816}
7,1 64 tys. ocen
7,1 10 1 63964
7,0 31 krytyków
Frankenweenie
powrót do forum filmu Frankenweenie

Czy nie wystarczyla ta krotka animacja, ktora Tim nakrecil juz cwierc wieku temu? Wolalbym jakis nowy pomysl, wszak wyobraznie Burton posiada przebogata, wiec czemu marnuje czas na taka produkcje?

użytkownik usunięty
Thommy

też się zastanawiam. czyżby Timowi kończyły się pomysły?

ocenił(a) film na 8

Odpukajmy, bo wszystko niestety na to wskazuje:((
Pozostaje jednak slepa wiara i optymizm, wszak to dzieki nim po 'Planecie malp' mozna bylo przewidywac, ze Timmy powstanie jeszcze z kolan po tak nieudanej produkcji.

Thommy

nie wiem czy z tej animacji uda sie zrobic pelnometrazowy film.

Vinter

Wiecie, to jest tylko tytuł, wątpie żeby poprostu przedstawił to samo tylko rozciągnięte na 1,5 h.

zgelka

miejmy nadzieję, że jakieś nowe wątki doda slbo coś. ;)

ocenił(a) film na 6
Thommy

Wątpicie w Burtona? Jak jakoś nie potrafię : )
Poza tym nalezy zwrócić uwagę na ważne słowo w opisie - animacja...

Thommy

ludzie! to nie była animacja!
aktorzy tam nie glosu uzyczali, a grali!

ocenił(a) film na 7
Thommy

no cóż dla mnie "Frankenweenie" z '84 był świetny, choć filmy krótkometrażowe są dla mnie dość mało pociągające ( ;P ) to ten kawałek zmontowanych przypadł mi do gustu; to raz, a dwa: szczerze nie wiem jak miałby wyglądać scenariusz do pełnometrażowej wersji, jakie wątki dodane i kto w ogóle miałby się pojawić tam, ale mimo to czekam na pierwsze oznaki życia tego filmu i wreszcie jego samego, jestem pewien, że Burtonowi nie skończyły się pomysły, po prostu chce rozszerzyć coś czego nie udało mu się zrobić ponad 20 lat temu; przypomina mi to trochę sytuację z "Coffee and Cigarettes" Jarmusch'a i nikt nie powie, że obraz z 2003 roku po dodaniu innych scen był gorszy niż poprzedni.. tak więc nie ma się co obrażać i besztać Burtona, bo jak wszyscy dobrze wiemy błędów zdarza mu się nie popełniać :) (no może "Planet of the Apes"); lepiej trzymajmy kciuki i wysyłajmy dobre myśli ;)

server69

Rozbawił mnie ten wątek, bo wy chyba "Frankenweenie" nie oglądaliście, bo to wcale nie była animacja ;)

ocenił(a) film na 8
Albertino

Albertino, musisz mi wybaczyc, wszak nie każdy jest aż takim burtonistą jak Ty:P
Muszę oczywiście film jakoś zdobyc i obejrzec, przynajmniej raz:D

użytkownik usunięty
Thommy

pewnie chodziło o to że 'nowy' ''Frankenweenie''będzie animacją.

Thommy

to nie była animacja!!! poza tym Burton robi świetne animacje więc dlaczego miałby tego nie robic skoro ma ochotę?

Jonczyq_2

Burton zazwyczaj robi to, na co ma ochotę. I bardzo dobrze :) A na Frankenweenie czekam, bo wersja z '84 bardzo mi się podobała (mimo że oglądałam z beznadziejnym hiszpańskim dubbingiem).

ocenił(a) film na 7
Thommy

"Auto-remake" nie musi wcale oznaczać, że reżyserowi kończą się pomysły. Najlepszym przykładem takiego reżyserskiego posunięcia jest "The Evil Dead 2" (reż: Sam Raimi), który jest ulepszoną wersją "jedynki". Ale i tak pozostaje nam tylko poczekać, obejrzeć w międzyczasie "Alicję", i dalej czekać na to, co Tim nam tu wyczaruje we Frankenweeniem.

użytkownik usunięty
Tender_L

Właśnie obejrzałem "Miasteczko Halloween" 2DVD. W dodatkach jest między innymi krótkometrażówka "Frankenweenie". Burton opowiada, że od początku chciał zrobić z tego pełny metraż i zrobi z tego animację poklatkową.

ocenił(a) film na 8

Unusual, też mam "Miasteczko Halloween" z dodatkami i dzięki nim obejrzałem ten zabawny filmik. Niewykluczone, że jest potencjał na zrobienie dobrej rozrywki, zobaczymy. Sądzę jednak, że "Dark Shadows" wydaje się ciekawszym tematem.

ocenił(a) film na 8
Thommy

Jak dla mnie filmik był rewelacyjny:)Zobaczymy ile jeszcze uda mu się wycisnąć z tego pomysłu.Czekam z niecierpliwością...Ach i jeszcze jedno znawcy tematu...mianowicie "Frankenweenie" z '84 to nie animacja tylo film krótkometrażowy w którym występują aktorzy z krwi i kości :)