Na rotten tomatoes i imdb wysokie oceny. A tu co się dzieje?
A tutaj mamy przeciwwage do (zapewne) zawyżonej średniej na Rotten i IMDB. Spokojnie, z całym szacunkiem, płaczecie nad tym jakby to od średniej na Fb miało zależeć czy film was się będzie podobał czy nie. Tutaj ocena jeszcze wzrośnie do tych okolic 7, a tam spadnie do okolic 7 i mniej/więcej będziemy mieć adekwatnie ;-)
Poza tym, co jeszcze odróżnia Fb od Rotten i IMDB? to że Fb jest stroną polską oceniającą filmy a tamte są międzynarodowe. Bardziej trafne byłoby porównywanie średniej ze stronami stricte włoskimi, amerykańskimi, norweskimi, chińskimi, koreańskim itd. Przecież każdy kraj ma własną mentalność (jeszcze) i różnice kulturowe i to rzutuje na ich/naszą wrażliwość i odbieranie produktów kultury innych krajów.
No tak, je**ć wszystko co napisałem, ważne że literka nie taka. Dzięki za upomnienie, ale "Whatever" wiadomo o co chodzi. Obiecuje poprawę.
Ale po co od razu ta agresja, po co te wulgaryzmy...
Kulturalnie, bez docinek, zwróciłem uwagę, a tu od razu jakiś atak.
No, wiadomo o co chodzi - "Fb" to ogólnie przyjęty skrót od Facebooka;]
PS Odnosić się do reszty tego co napisałeś mógłbym w przypadku, w którym zasadniczo z tą resztą bym się nie zgadzał (w całości lub częściowo).
Wybacz, chyba narracja z innych wątków zaczęła mi się udzielać. Wydawało mi się że lżej to zabrzmiało. Mój błąd.
Chłop ci nie wypomina, tylko poprawia skrót, bo ,,fb" ludzie kojarzą jako Facebook i łatwo się pomylić.
Dobry tego przykładem (na IMDb) jest np. Anne Boleyn (niby 5.6, ale jak zejdzie się głębiej, to okazuje się, że raptem 1.3:D).
Szkoda ze taki film ma flop w box office czy tam indiana jones a takie jakieś filmy avenger nie wiadomo co z Marvela ma rekordy. Chyba jednak się postarzałem
No trochę się zgadzam patrząc że wydano np ponad 200millions dolarów na 1godz50 filmu który w sumie nic nie wnosi :/
rynek zweryfikował https://naekranie.pl/aktualnosci/furiosa-saga-mad-maxx-garfield-box-office-17169 62446?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0pd38fTXd96F3WRmncOxa4L9x0vpQcvZP_EnnTJla9JV6Hp f0sTtTcJJA_aem_AbV_r1dP2daEIqaexhuaK9VN6BFA9A3XebU2GlxxWRuFRKr8--E1dIWO2iqQ82gsh SAxGMmYOOMjoHCVtTirYJWQ