PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849788}

Furiosa: Saga Mad Max

Furiosa: A Mad Max Saga
2024
6,5 40 tys. ocen
6,5 10 1 39622
6,6 75 krytyków
Furiosa: Saga Mad Max
powrót do forum filmu Furiosa: Saga Mad Max

Niestety z dorosłą furiozą jest tak na***ne wszystkiego a do tego nonszalancja w scenariuszy, że film bardziej męczył niż dawał przyjemność.
Muszę jednak docenić pierwszą godzinę, która była bardzo dobra, zwłaszcza w scenach z matką Furiosy.

ocenił(a) film na 7
Coronavirus

Paradoksalnie, się zgadzam, choć 4 za dalszy ciąg to IMO za mało. Pierwsza część jest po prostu ciekawa w kreowaniu tej historii, a potem jest co ma być, nawalanka która jest gorsza i bardziej plastikowa niż w Fury Road. Anya mnie nie przekonuje, nie czuje w niej tej determinacji, surowości, charyzmy. Jest, bez obrazy, jak ogolona lalka. Strasznie to może brzmi. Może Theron przed FR nie kojarzyła się z kinem akcji ale to też jest klasowa aktorka więc więcej potrafiła z tego wyciągnąć. Za to Chris Thor jest uroczo przegięty i przerysowany, jego monologi im dalej w film, są śmieszne. Ten film był spalony już na starcie dla kogoś, kto uważa że FR to dzieło najwyższej próby, jazda bez trzymanki, ekstaza akcji i przemocy. Jak misja z gry wideo. Tu nie mogło być lepiej, choć nie każdy lubi formę tamtego filmu, "brak fabuły", tę prostotę. Ja uwielbiam. Więc w kategorii akcji tego nie pobili, a kategoria fabuły oczywiście jest ciekawa, pokazująca trochę świata i postaci. Kategoria aktorska jest raczej gorsza.

ocenił(a) film na 8
maxplastic

A ja na odwrót

maxplastic

Fury road i Furiosa to dość ciekawy paradoks - w Fury road było praktycznie tylko jeżdżenie w prawo, by zawrócić i jechać w lewo, a mimo to lepiej się to ogląda niż Furiosę, w której jednak nie tylko jeżdżą w te i nazad.