Furiosa: Saga Mad Max

Furiosa: A Mad Max Saga
2024
6,5 40 tys. ocen
6,5 10 1 40267
6,6 60 krytyków
Furiosa: Saga Mad Max
powrót do forum filmu Furiosa: Saga Mad Max

Cały świat widzi jak dobry jest to film i ocenia po obejrzeniu, ale nie tutaj.
Tutaj walimy oceny przed premierą bo nam aktorka nie odpowiada.
Aktorka, która nigdy nie zawodzi i jest świetna w tym co robi i to tu udowania. Ale dalej płacz że w filmie o Furiosie nie ma Maxa, o którym to nie jest film.
SPOJLER. Max w filmie się pojawia

ocenił(a) film na 6
szakiszak11

aha, tak tak. mozemy sie naparzac, ale prawdy nie zakopiesz. film to kupa i wyniki kinowe pokazuja to jednoznacznie, pozostalo wam tylko poujadac.

ocenił(a) film na 8
haw

1. Nie odpisałeś na pytanie o polityczną poprawność -> bo uwaga, NIE MA JEJ tam w ogóle. Idź bojkotuj Obcego przez Sigourney Weaver może.
2. Od kiedy wyniki kinowe pokazują, że coś jest kupą? Skoro tak, to 365 dni czy transformersy to pewnie najważniejsze dzieła kinowe?
3. Podsumowując 1 i 2, nie napisałeś zbyt inteligentnych komentarzy. Być może trolling, ale bardziej prawdopodobne jest, że to po prostu wina autora.

szakiszak11

Skąd wiesz, że ludzie dawali ocenę 1 przed premierą? Druga sprawa, czy ocenianie filmu przed premierą nie jest zablokowane na tym portalu?

ocenił(a) film na 9
arael6

Tak doszliśmy do tego, że jest zablokowane. Nie zmienia to faktu że w dzień premiery o 13 już było ponad 200 ocen 

szakiszak11

"Nie zmienia to faktu że w dzień premiery o 13 już było ponad 200 ocen"
No i?

ocenił(a) film na 8
Nabongodonozor

To mogłoby być legitne, bo pewnie gdzieś były seanse o 10 rano. Ale biorąc pod uwagę, że wtedy średnia ocena była dużo niższa, to chyba nie wierzysz, że najwięksi hejterzy tego filmu poszli na jego premierę z samego rana w piątek?

szakiszak11

Pseudo krytykom z pod znaku "Gutek Film" nie dogodzisz

ocenił(a) film na 7
szakiszak11

Jaki świat? Chyba twój wyimaginowany.. na IMDB ocena spadła już o ponad 0,5%, boxoffice na wejściu jest tak słaby, że już wiadomo, że film poniesie sporą kasową stratę, przez co następna część pewnie nie powstanie. Dałem co prawda 7, ale tylko dlatego, że dobrze mi się weszło w ten świat w IMAX. Oglądając na małym ekranie na pewno tak dobrze to nie wygląda. Film jest porażką i chyba tylko ślepi tego nie widzą.

ocenił(a) film na 8
jonie

Dla ciebie film na 7/10 to porażka? Fajna skala ocen

ocenił(a) film na 8
szakiszak11

Zgadzam się, ktoś tu obok wrzucił jakąś długą wypowiedź o unicestwianiu społeczeństwa przez seksualność itp. (nie czytałem lol). BO W FILMIE JEST KOBIETA. Nie czaję, jak można być takim kretynem.
Oczywiście, ktoś mógł źle film ocenić, bo mu się po prostu nie podobał - wtedy wszystko ok, gusta gustami, ale jak ktoś robi wysrywy o degrengoladzie, bo ktoś zrobił film z kobietą w roli głównej, to jest idiotą. A inni idioci tutaj to plusują.
Polaczki na Filmwebie to najgorszy rodzaj Polaka.

ocenił(a) film na 9
NastyHero

Otóż to, pięknie powiedziane

ocenił(a) film na 4
szakiszak11

Film ssie po całości, już wiadomo, że będzie wielką klapą finansowo

ocenił(a) film na 7
szakiszak11

Zgadzam sie w pełni. Komentarze pod filmem zasmucają, bo w większości są to reakcje osób, które filmu nie widziały, a jadą uprzedzeniami. Zarówno Furiosa jak i Dementus zagrani świetnie, a świat Maxa jest tu przedstawiony po prostu idealnie. Pod koniec może trochę nudzić, ale ogólnie film świetny.

szakiszak11

Dokładnie. Czasem tu zaglądam żeby przekonać się raz za razem jak marnej jakości jest to forum.

szakiszak11

ale ból dupy xD

ocenił(a) film na 7
szakiszak11

Za "polaczka" któregoś dnia możesz wyłapać bęcki. Z resztą opinii się zgadzam.

ocenił(a) film na 8
szakiszak11

kiedy pojawia się Max?

ocenił(a) film na 7
szakiszak11

IMDB- 7.9

ocenił(a) film na 6
szakiszak11

Nie był najgorszy. Na pewno lepszy aniżeli "sami swoi - początek" XD. Ogólnie klimat jest ale bije po oczach CGI. W sumie to kiedyś jak robili filmy to było tak że to efekty komputerowe były droższe od prawdziwych rekwizytów w produkcji. A teraz jest na odwrót. Dziwny jest ten świat.

ocenił(a) film na 5
szakiszak11

Kolejny upośledzony umysłowo wyznawca alternatywnego stylu życia. Horyzonty myślowe tak ci się zacieśniły, że zablokowały działanie synapsy. Swoje przemyślenia zwiń w rulon i rozważ znaczenie słowa czopek.

szakiszak11

stul pysk lewicowa świnio XD

ocenił(a) film na 9
FrankSerpico4455

tak cie boli dupa co

szakiszak11

boli to ciebie lewicowa świnio bo nadstawiasz jej pedałom cały czas XD

ocenił(a) film na 9
FrankSerpico4455

Nie chodzę na twoje spotkania z kolegami narodowcami mordzia.

szakiszak11

poyebało cię bo ci się dupa rozpruła i głupoty gadasz... niedługo imigranci spiorą cię i jeszcze zapłaczesz za tymi wyimaginowanymi "narodowcami" o których bajdurzy tvn XD

ocenił(a) film na 9
FrankSerpico4455

japa tam idź se scenariusze pisać z swoimi kochasiami, za takimi pajacami nie ma co płakać

szakiszak11

imigranci ci flaki poprzetrącają.. będą bić taki frajerów kolorowych... no ale tego chcieliście buhahaha

ocenił(a) film na 9
FrankSerpico4455

Często fantazjujesz o swoich przygodach z nimi, nie musisz się chwalić.

szakiszak11

wpisz sobie w internet mechanizm projekcji pedale bo właśnie o to robisz... te posądzanie wśród pedałków że każdy jest kryptopedałem jest żenująco zabawne... jak to dobrze że jesteście tylko 2 proc społeczeństwa i jesteście odpadem który nie ma wpływu na nic XD

szakiszak11

Mam pytanie - czy na FW jest jakas cenzura ???? bo chyba by sie bardzo przydala spora czesc wpisow to Ukrainczyk , onuco , ksenofob . itp. Forum dyskusyjne to jest dyskusja z argumentami - tak mnie uczono a nie obrzucanie sie wyzwiskami .Moze czas najwyzszy zeby wprowadzic cenzure skoro znizamy sie do poziomu meneli spod budki z piwem, przy okazji Furioza mi sie nie podobał

ocenił(a) film na 9
szakiszak11

Polak nazywający rodaków "polaczkami"... jakim to żałosnym śmieciem trzeba być.

ocenił(a) film na 9
Alex303

polaczek

ocenił(a) film na 9
szakiszak11

Dziecko, zajmij się czymś poważnym w życiu, a nie trollowaniem. Ładny łikend był, wyjdź ze swojej piwinicy.

ocenił(a) film na 9
Alex303

Polecam tobie to samo "dzieciaczku"

Alex303

przecież to jest śmieć którego mama nie kochała więc co się dziwisz? XD

szakiszak11

"polaczek"
Chciałbym zobaczyć jak mówisz to f2f komukolwiek, komu w ten sposób próbujesz ubliżać:D

ocenił(a) film na 9
Nabongodonozor

Chce zobaczyć jak skaczesz do kogoś bo nazwał cię polaczkiem :D

ocenił(a) film na 1
szakiszak11

Ale dalej płacz że w filmie o Furiosie nie ma Maxa, o którym to nie jest film. - Skoro to nie o nim film to dlaczego w tytule mamy Mad Max???

ocenił(a) film na 9
fifo_filmweb

Tytuł to Furiosa Saga Mad Max, mam nadzieję że pomogłem

ocenił(a) film na 1
szakiszak11

Czy ten tytuł nie zawiera Mad Max?

ocenił(a) film na 9
fifo_filmweb

przedrostek saga jest tym czego szukasz :*

ocenił(a) film na 1
szakiszak11

Jest to po prostu wykorzystywanie znanego tytułu do przyciągnięcia widowni. Zwyczajnie oszustwo ostatnio często używane w branży filmowej.

ocenił(a) film na 9
fifo_filmweb

Hahahah nie, jest to nowy film Georga Millera, TWÓRCY świata Mad Maxa skupiający się na innych opowieściach z "sagi" w tym o Furiosie, która jest częścią tego świata. Dawno mnie nikt tak nie rozbawił.

szakiszak11

"Dawno mnie nikt tak nie rozbawił."
W sumie racja - jesteś jednym z większych błaznów, którzy dają tu ostatnio przedstawienia:)

ocenił(a) film na 9
Nabongodonozor

Boli prawda, rozumiem.

szakiszak11

Jak cię coś boli, to idź do psychoterapeuty (czy gdzie tam tacy jak ty łażą się wypłakać).

ocenił(a) film na 9
Nabongodonozor

Po tym, że dalej szczekasz polecam tobie spróbować może rozwiąże to twoje emocjonalne problemy ;)

szakiszak11

Jak na razie, to głównie tylko ty tu szczekasz, ptysiu. Do każdego, kto nie poklepuje cię po pleckach.
Ciekawi mnie czy taki wyszczekany jesteś zawsze i wszędzie, czy tylko w "internetach" (czyt. będąc poza zasięgiem czyjejś ręki) rżniesz takiego chojraka, niejako doskonale zdając sobie sprawę z faktu, że IRL konsekwencje zachowania prezentowanego tu przez ciebie (które można opisać jako pyskowanie do obcych facetów tylko dlatego, że mają zdanie odmienne od twojego), mogłyby okazać się nagłe i gwałtowne.

ocenił(a) film na 9
Nabongodonozor

Jak na razie to głównie ty szczekasz do mojego posta, ja tylko ci odpowiadam w podobnym tobie a narracje "w irl to byś zobaczył" to schowaj między swoje bajki kozaczku.

ocenił(a) film na 6
szakiszak11

to "polaczki" spowodowały, że ten film ma takie kiepski box-office? Serio? :D