Widziałem jego "Myszy i szczury" na festiwalu w Przemyślu i film dostał kilkuminutową owacje na stojąco. Zreszta z tego co widzę to idzie mu całkiem nieźle. Czytam że ma na koncie ze 100 różnych festiwali światowych więc wydaje mi się , że "Futro z misia" może być całkiem dobrą komedią skoro wziął się za nią właśnie Anuszewski. Do tego jeszcze miał wpływ na scenariusz. Kiedy zwiastun?
Po zwiastunie widać, że nic z tego nie będzie, ale w sumie to było wiadomo od dawna, bo scenariusz pisał Milowicz i to niestety czuć ze stu kilometrów. Żenujące linijki.
Wiadomo było, że Milowicz tego nie zrobi sam- bo po prostu nie umie. Musiał wziąć sobie parę "słupów" żeby ten film zrobić. I tak znalazł kogoś kto napisał scenariusz, znalazł kogoś kto wyreżyserował film, a on sam powie, że wszystko zrobił i na końcu zaśpiewa. Ale zwiastun jest całkiem przyzwoity i wydaje mi się, że może być śmiesznie. Szczególnie kiedy zobaczyłem, że nie sam pisał scenariusz i nie sam reżyserował. Bo tak to była by kaszana.
Po zwiastunie widać, że zdjęcia i reżyseria są dobre. Trailer nigdy nic nie mówi. Zobaczymy film. Ostatnio trailer "(Nie)znajomi" też nie zachęcał, a film petarda! W tym przypadku też jestem pozytywnie nastawiony!
Sam sobie napisałeś ten tekst, Panie Anuszewski? I o jakich 100 festiwalach piszesz bo z tego co się orientuje, większość tychże odbyła się w Pierdziszewie dolnym. W sumie skoro było ich aż sto, dobrze byłoby zdobyć choćby JEDNĄ nagrodę.
Ludzie przestańcie, a ten gniot pt. Serce do walki? Karygodne pisać o owacjach na stojąco. To jest jakieś niemoralne.