PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=373974}

Futurama: Wielka wyprawa Bendera

Futurama: Bender's Big Score
2007
7,4 6,9 tys. ocen
7,4 10 1 6880
5,0 2 krytyków
Futurama: Wielka wyprawa Bendera
powrót do forum filmu Futurama: Wielka wyprawa Bendera

Film po prostu genialny:D! Humor i klimat serialowy, a przez pierwsze pół filmu ryczałem ze śmiechu:) Potem autorzy skupili się bardziej na fabule, która jak zwykle w Futuramie jest świetna. Po tytule spodziewałem się, że będzie to opowieść wyłącznie o Benderze, a tymczasem jest go dokładnie tyle ile powinno:) Bardzo ciekawie rozwiązany wątek Fry'a i Leel'i. Jedynie szkoda, że wyszło jakoś tak niezbyt epicko i filmowo, w przeciwieństwie do serialu, gdzie prawie każdy odcinek zawierał jakieś wielkie niebezpieczeństwo:D I można by się przyczepić, że film nie jest puszczany w kinach:/... I ewentualnie do soundtracku:P Ogólnie Futurama powróciła do świetności:) Film oceniam na 11/10, a jako fan 9/10:D

quarior

Porsze zacytuj chociaz jeden moment ktory byl na prawde smieszny. Niemal z kazdego dowolnego odcinka futuramy potrafie zacytowac co najmniej trzy, a tutaj nic nie przychodzi mi do glowy...

zmija_4

Popieram przedmówcę, filmik średniośmieszny, liczyłem na coś lepszego, niestety gagi słabiuteńkie, może ze 2 śmieszniejsze na cały film, raczej dla fanów bo inni mogą się nudzić

Miho_5

potwierdzam.. film może nie jest najniższych lotów, ale do świetności serialu mu brakuje.. nie wiem ile mu brakuje, bo wątek podróży w czasie był naprawdę świetny i przysłania mi obiektywny subiektywizm i racjonalne myślenie..

ocenił(a) film na 9
Luki667

Ja go polecam każdemu kto lubi takie poczucie humoru.A Bender to Bender :)
Jak dla mnie bardzo dobry film.Każdy kto ogląda serial niech obejrzy ten film.Wątek w podróży w czasie był genialny.Do tego myślę że nadal jest za mało tego typu produkcji.Chodzi mi o specyficzny humor.Nie taki jak mi.n włatcy móch bo to jest zrobione żałośnie ale taki jak Futurama Soutpark,Simpsonowie gdzie humor opiera się na dziwnych zachowaniach głownych bohaterów.