Po tym co widac w trailerach min w nowym:
http://www.youtube.com/watch?v=zLe2_kWEsVY&feature=related
Zapowiada się nędza jakich mało. Transformers przynajmniej miało wypasione efekty, a to tutaj wygląda jak połączenie Transformers z Iron Manem i Spider-Manem tyle że w wersji dla ubogich.
Jaki wynik kasowy obstawiacie dla tego filmu?
budżet jest podobno 170 baniek, musi więc zarobić 340 żeby się zwrócić. Myślę, że przy pomyślnych wiatrach może dobije do 400, ale jakbym miał strzelać to daję ok 300-350 baniek worldwide.
No cóż,faktycznie te zwiastuny nie zapowiadają niczego rewelacyjnego,lecz żeby były jakieś specjalnie słabe to też bym nie powiedział.Po rozczarowaniach tegorocznymi letnimi przebojami Terminator:Ocalenie i Transformers(przede wszystkim) mam już naprawdę niewielkie oczekiwania co do tego filmu.W kinie mam zamiar się stawić,należę do tych osób które w dzieciństwie zaszokowała animowana "Akcja G.I.Joe" i mam świadomość,że być może będę jednym z nielicznych broniących filmu Sommersa na tym forum...
od strony technicznej, prezentuje się chyba podobnie co do transformers, taka przerysowana fizyka ... jestem ciekawy tego ninja ;) białego i czarnego, który jest dobry a który zły?
p.s film pewno zarobi kasy, regóła im głupszy film, tym większza publika nieststy prawdziwa.
Od fabuly nie mozemy wiele wymagac gdyz nawet w serialu animowanym byla infantylna (wyjatkiem moze sa komiksy i filmy długometrażowe, w ktorych fabula byla dojrzalsza, ale tez wielka rewelacją nie byla). G.I.Joe to przede wszystkim barwne postacie z wielkimi gnatami jeżdżącymi w wypasionych pojazdach, którymi mogliby zniszczyć niejedno miasto. Tak więc postacie+gnaty+dwie zwalczajace sie frakcje+płytka fabuła+rozpierducha=niewymagajace,nabijające szmal kino akcji.
PS. Destro bez swojej berylowej maski? FAIL!!!
Trailer rzeczywiście nie powala, a wręcz budzi niesmak (a przynajmniej u mnie). Myślę że film nie odniesie sukcesu w przeciwieństwie do Transformers 2 (Które są w cholerę przereklamowane)choćby z tego powodu że G.I.Joe nie jest tak popularne ani nie tak kultowe jak Transmorfers.
W szczególności nie podoba mi się to że za film wziął się reżyser Mumii a to imho oznacza że możemy się spodziewać średniej akcji oraz dużo scen które miały by humorystyczne.
Ja nie mam zielonego pojecia czy odniesie sukces bo po tych filmikach nie da sie ocenic filmu, jednakze kazdy kto zna Snake Eyesa i widzial klipy z jego udzialem podczas akcji, wie ze to bedzie najciekawsza postac w obrazie Sommersa. Przypomne tez ze Stephen Sommers jest rezyserem i scenarzysta takich filmow jak Van Helsing, Mumia czy Mumia powraca! Czy to nie jest powod, by miec nadzieje na dobry film akcji? Jak widac ten czlowiek zna sie na rzeczy, a muzyke do filmu pisze znow Alan Silverstri, ktory juz wczesniej wspolpracowal przy Van Helsingu. No ale co zrobisz... Musimy czekac i sie przekonac na wlasne oczy i uszy.
film oceniać po trailerach to tak jak książkę po okładce ;)
a zarobi jakieś 250 mln
poza tym jeśli idziecie na film od Sommersa to nie powinniście nastawiać się na jakąś fabułe tylko na akcje non stop
Mam nadzieję że w tym zwiastunie G.I. Joe nie pokazali najlepszych scen i zostawią coś na deser widzom;).Gdy obejrzałem zwiastun Transformers 2 wiedziałem już co będzie w filmie.Zawiodłem się niestety.Film bez sensu a efektów też bez sensu napchane.Naciąganie tematu z cz. 1. Gówniarzeria w <16 miała radochę;). Nie nastawiajcie się od razu na anty oglądając zwiastun bo film może naprawdę wciągać mając mniej efektów specjalnych a więcej akcji i fabuły.I co najważniejsze mieć jakikolwiek SENS. Może nie będzie klapy ...zobaczymy.