Nie rozumiem jakim cudem wysokobudżetowa produkcja za 170 milionów dolarów, może mieć aż tak słabe efekty specjalne. Ja rozumiem że film jest sygnowany przez firmę Hasbro, ale to chyba nie znaczy że cały film ma wyglądać, cukierkowo, tandetnie i po prostu przestarzale technologicznie! Naprawdę niektóre ujęcia wyglądają gorzej niż filmy sprzed kilku lat, i nie ma w tym ani krzty przesady. Tylko w kilku miejscach graficznie film jest strawny, a animacja sama w sobie cały czas kuleje i się tnie! To jest coś niezrozumiałego dla mnie. Czuję niedosyt pod tym względem.
"a animacja sama w sobie cały czas kuleje i się tnie"
say wat?
Owszem, kilka ujęc wygląda paskudnie i wali po oczach sztucznością (zwłaszcza scena przybycia do "Jamy" i scena jej opuszczania na samym końcu filmu, tzn to latanie nad pustynią), końcowa podwodna bitwa też prezentuje się dosyć sztucznie, ale poza tym nie jest tak źle. Pościg ulicami Paryża jest już jak najbardziej ok. Oczywiście pod wzgklędem efektów ten film nie ma startu do Transformers 2 (i jedynki zresztą również), ale już pod niemal każdym innym względem bije sequel Transformers na głowę, więc lepiej się zbytnio nie koncentrować na tych nieszczęsnych efektach.
A na czym innym w tym filmie można się koncentrować? Tylko na rozwałce i efektach. A wracając do tnącej się animacji - w niektórych sekwencjach brakowało klatek, przez co traciła się płynność danego obiektu. To isę da zauważyć, i nawet nie trzeba uważnie obserwować.
Co do efektów musze sie zgodzic ze niektore były sztuczne jakby robione w pospiechu,jednak sa tez takie ktore robia niezle wrazenie.Ogolnie jak na tematyke filmu to całkiem fajnie zleciał mi seans.Akcja 3ma tempo od poczatku do konca i niezle sie to oglada.Mysle ze 7/10 jest ok,twórcy nie maja powodu sie wstydzic.I świetny remix black eyed peace przy koncowych napisach.
G.I.JOE!
Ogólnie rzecz biorąc 7. Na filmie trochę się zawiodłem, zapowiadało się ciekawie, ale zakończyło się tylko na zapowiedziach, twórcy tego przedsięwzięcia ograniczyli się do fabuły, która została pokazana w trybie 4 krotnego przyspieszenia i do tego po drodze wpadła do wielkiego mixera który to zmielił na jedną wielką niekształtną masę. Efekty no były na dość dobrym poziomie, ale to za mało, jeśli odpowiada wam strzelanie na oślep , trafianie w cel za każdym razem i siepanie mieczykiem tu i ówdzie to ten film jest odpowiedni, ale nie dla mnie bo mi po prostu nie podszedł, ale daje twórcą zaliczkę w postaci 7, którą mam nadzieje dobrze wykorzystają i zrobią dobrą robotę w drugiej części, jeśli będzie ;)
4/10
Zawiodłem się, co do efektów raziła mnie scena pościgowa, gdzie większość samochodów przy zderzeniach była zrobiona komputerowo. Zresztą jak cały film. Nie polecam