PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451059}

G.I. Joe: Czas Kobry

G.I. Joe: The Rise of Cobra
2009
6,2 51 tys. ocen
6,2 10 1 50912
4,2 20 krytyków
G.I. Joe: Czas Kobry
powrót do forum filmu G.I. Joe: Czas Kobry

Warto iść na ten film do kina? jak wypadają efekty w tym filmie?

Martinos1988

Wydaje mi sie, ze efektami Transformersow 2 nie przebije żaden film. (chyba, że Avatar)

użytkownik usunięty
cokane87

cokane87 ma racje, poza tym nie warto iść do kina!

cokane87

No nie mogę jak takie rzeczy czytam.
Jedyne wytłumaczenie dla tych wszystkich wypowiedzi dotyczących efektów transformers 2 to chyba chęć wytłumaczenia sobie "dlaczego wydałem/am kilkanaście złotych na coś tak gó.....ego". Tego filmu nic nie ratuje (no może Megan Fox) a tym bardziej efekty, które były wtórne i zwyczajnie nudne. Żadnej zapadającej w pamięć sekwencji (jak np. Terminator 4 z akcją Connor w smigłowcu - kto ogladał ten wie).
Liczyłem przynajmniej na efekty i.... żenada...

amalgamat_2

Według mnie film transformers ma zajebiste efekty i raczej nudne to one nie są :D haha nie wiem jak efekty wogóle nudne mogą być ... Jedynie kiczowate efekty typu Martwica Mózgu czy inne tego typu produkcje. A na film nie ide ze względu na megan fox tylko ze wzgledu za caloksztalt. Myślałem że transformers to kicz jakich malo ale sie mylilem :) Oby dwie czesci mi sie bardzo podobaly :) głownymi atutami są oczywiscie efekty i same roboty :) Są bardzo śmiszne :D:D I wogóle takie ziomki dobre :D Żenadą tego filmu bym nie nazwał ... Ale o gustach sie nie rozmawia ...

ocenił(a) film na 8
Martinos1988

Warto iść tylko wszystko zależy od twojego nastawienia. Ja przy takich filmach nigdy nie spodziewam się genialnego i zaskakującego scenariusza, stawiam na efekty specjalne muzyke i szybka akcje. Efekty w filmie są dobre ale nie aż tak jak w transformersach. Jeżeli chcesz iść do kina i się zrelaksować przy dobrym kinie akcji to ten film jest dla ciebie

ocenił(a) film na 5
Martinos1988

Transformers 2:)
Dużo lepsze efekty, jedynie Avatar może przebić ROTFla:)

ocenił(a) film na 6
Dorikin

Sorki ale wydaje mi się, że jest dużo lepszych filmów z efektami specjalnymi niż Transformers 2. Władca Pierścieni 3, Gwiezdne wojny Zemsta Sithów czy nawet Dzień niepodległości.

ocenił(a) film na 5
Brynio79

Brynio nie rozśmieszaj mnie... Transformersi rządzą!!

ocenił(a) film na 5
Brynio79

Tak, owszem. Efekty w filmach które wymieniłeś miażdżyły... W swoich
czasach. Świat (Również efektów specjalnych) idzie do przodu. A na chwilę
obecną świat efektów zatrzymał się na T:ROTF, tak jak kiedyś na Dniu
niepodległości czy III części trylogii Jacksona.

ocenił(a) film na 7
Martinos1988

Oczywiście Transformers 2 :)

[za krótki] :]

Martinos1988

Ja osobiście jestem bardziej za G.I. Joe, nie liczyłem na wiele zostałem pozytywnie zaskoczony, podobnie było z trasformers, z tym,że tam nawet mołe niewielkie oczekiwania nie zostały spełnione, a wątek torturo i jego małoletniego "przydupasika" był okropny, wręcz rzygliwy.
W Joe można było zobaczyć troche starej dobrej nanotechnologi w akcji oraz parę bardzo konkretnych scen. Bohaterowie to typowi herosi, ale przynajmniej mieli troche oleju w głowie.

ocenił(a) film na 10
Martinos1988

Zdecydownie Transformers 2 :)

Martinos1988

G.I.Joe przynajmniej ma jakąś fabułę. To lekko go odróżnia od długiego "teledysku" Baya.

ocenił(a) film na 9
Martinos1988

G.I.Joe zdecydowanie lepszy.

ocenił(a) film na 5
milczacy

G.I.Joe lepszy. Trzeba przyznać, choć fanką jestem tego drugiego tytułu.

ocenił(a) film na 6
Martinos1988

Jeśli chodzi o efekty to transformersa załatwi 2012 już niedługo.
Czas Kobry wymiata
Bay spaprał sprawę