Cóż liczyłem że będzie jakieś nawiązanie do GI Joe Movie z 1987, brakowało kilku znaczących bohaterów (Serpentor itp itd) Falcon to ponoć brat Duka a tutaj niestety co innego, Cobra jaka organizacji ujawnia się pod koniec tak samo jak Destro i Cobra Commander, jeśli tak chętnie miał być to film na podstawione komiksu to mogli chociaż zachować pewne powiązania między bohaterami, Baronowa ex Falcona?? naprawdę tak było w komiksie? dobrze że chociaż Cobra Commander się zgadza po części że był to jakiś naukowiec. Symbol Kobry z tego co zauważyłem pojawia się też na samym końcu czy może przeoczyłem?
"Baronowa ex Falcona??" - "była" Duke'a jak już coś, Falcona w tym filmie w ogóle nie było. A on i Duke byli braćmi, fakt, ale tylko w The Movie, no i w późniejszym serialu DICa (a początkowo Falcon miał być w ogóle synem Hawka i nazywać się Baby Hawk).
"Symbol Kobry z tego co zauważyłem pojawia się też na samym końcu czy może przeoczyłem?" - właściwie to pojawia się jeszcze wcześniej - tworzą go ślady po "wypaleniu emocji" u Neo Viperów (zauważyłem dopiero przy seansie na DVD);
"dobrze że chociaż Cobra Commander się zgadza po części że był to jakiś naukowiec" - w komiksach był byłym sprzedawcą używanych samochodów;
"Serpentor" - "opiekę" nad filmem sprawuje Larry Hama, który Serpentora nie znosi, więc wątpię, byśmy go zobaczyli (a szkoda) - jak już coś to pewnie w nieco urealnionej wersji (może jak w nowych komiksacg by IDW?);
"Rise of Cobra" to nie jest kontynuacja czy adaptacja The Movie, komiksów czy seriali - ot, kolejna wersja "It's GI Joe against Cobra the Enemy".