PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451059}

G.I. Joe: Czas Kobry

G.I. Joe: The Rise of Cobra
2009
6,2 51 tys. ocen
6,2 10 1 50912
4,2 20 krytyków
G.I. Joe: Czas Kobry
powrót do forum filmu G.I. Joe: Czas Kobry

Tak debilnego filmu jeszcze w tym roku nie oglądałem. Ale w sumie mało jeszcze widziałem, pewnie do końca roku się podobnych "produkcji" z Hollywood trafi.
Efekty specjalne niby znośne, ale bez przesady, nie mówcie, że są aż takie wypasione, nie gorsze widziałem parę ładnych lat temu (choćby w T2, nie wspominając SW ep.1,2,3 czy Pojutrze), więc jakiegoś wielkiego szału nie ma. Ale nawet gdyby w tym filmie były najlepsze efekty specjalne jakie kiedykolwiek pojawiły się w filmie to i tak by tego padła nie ożywiły. Nawet Nazarejczykowi by się ta sztuka nie udała. A to przez scenariusz, który pisały najprawdopodobniej pawiany po zażyciu dużej ilości LSD. Choć mogę się mylić i były to makaki. Z pewnością nie goryle, bo te są zbyt rozwinięte intelektualnie.
Twórcy sami nie wiedzieli, co chcą nakręcić - film akcji, science-fiction, czy może komediodramat (z elementami romansu). Wzięli trochę Bonda, trochę mangi, trochę tego i tamtego... Ale film to nie ratatouille - tutaj takie mieszanie różnych składników nie wyjdzie. A nawet w gotowaniu, żeby potrawa miała smak, trzeba ją przygotowywać z wyczuciem. To, co wyszło twórcom tego chłamu najzwyczajniej w świecie obraża inteligencję widzów.

Moja ocena w skali 1-10: 2. Z litości.

d_v

A komiksy czytaleś ? Nie? To czasu szkoda na czytanie Twojego komentarza. Pzdro

Omnikoron

A czy czytanie komiksu wymagane jest do oceny filmu? Film został oceniony jako osobny utwór, nie jako kontynuacja czy adaptacja książki, komiksu lub opowiadania, a w tej materii leży i kwiczy.
To tak jak z FF: Advent Children, osobno to niestety miernota z bardzo dobrą oprawą graficzną, jako uzupełnienie gry broni się już nieco lepiej.

ocenił(a) film na 9
metronom

Czepiacie się nie wiadomo czego:) oczekujecie od filmu akcji, tym bardziej adaptacji komiksu, fabuły niczym z najlepszego filmu kryminalnego. Co do przedmówcy to znając życie podniecać się będziesz filmem typu weronika postanawia umrzeć:P...krytyka jest dobra ale konstruktywna:)

ocenił(a) film na 7
d_v

generalnie film można obejrzeć, akcja jest i o to chodzi, ale mnie rozwaliła końcówka, kiedy kawałki lodu niszczą bazę... od kiedy lód się topi???? mimo wszystko 7/10, ale wcale nie zapada w pamięć...

borryss

lód topi się od zawsze... wystarczy tylko odpowiednia temperatura
nie wierzysz - wykonaj doświadczenie:
weź kostkę lodu i połóż ją na stole, w temperaturze pokojowej
lód się topi! niesamowite, prawda? :D
PS: do wszelkiego rodzaju trolli - wiem, że chodziło mu o tonięcie, tylko się chłopak pomylił :)

d_v

jestem ciekawy czego sie spodziewal autor posta, po filmie, ktory jest robiony na podstawie komiksu... ze to bedzie film typu Katyn czy Pianista? daj spokoj, nieciekawie by bylo gdyby mialy powstawac same ambitne filmy.