PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451059}

G.I. Joe: Czas Kobry

G.I. Joe: The Rise of Cobra
2009
6,2 51 tys. ocen
6,2 10 1 50887
4,4 22 krytyków
G.I. Joe: Czas Kobry
powrót do forum filmu G.I. Joe: Czas Kobry

Wlasnie czytam komiksy G.I. Joe od poczatku zeby nadrobic zaleglosci. Widze pewne niescislosci, Ripcord ktorego gra Wayans jest murzynem, kiedy ten z komiksu jest bialy... Bez sensu. Czy ktos mi to wytlumaczy? A moze jest jakis inny Ripcord? Piszcie fanatycy komiksu.

ocenił(a) film na 7
slodki111

dali murzyna bo taka jest obecnie chora atmosfera politycznej poprawności z usa. Czarny musi być bo zaraz murzynki zaczynają mocno wrzeszczeć i tupać nóżkami jaka to wielka niesprawiedliwość się dzieje. Clint Eastwood też miał przechlapane za to, że murzyna do Flags of our Fathers nie chciał dać.

slodki111

No bo widzisz ziomek. Nie znam calego uniwersum G.I. Joe i po prostu sie zapytalem czy jest jakis inny Ripcord, bo wszystko inne sie zgadza, jest Hawk, jest Duke, jest Heavy Duty (w roli ktorego, widzialbym kogos innego np. Michaela Clarke Duncana) i jest Baronessa. Moim zdaniem troche za malo postaci, ale moze to i dobrze bo autorzy by sie mogli pogubic, przy zbyt wielu watkach. Ale do jasnej, jak mozna zrobic z bialego, dosyc waznego czlonka - murzyna! Na poczatku bralem pod uwage pieprzenie o poprawnosci politycznej (gwoli jasnosci nie mam nic do kolegi wyzej) ale to odpada bo juz jak wlasnie kolega powiedzial mamy czarnego w skladzie :P Zaczynam nadrabiac po kolei wszystkie zaleglosci, czytajac komiksy tm-semic i po prostu troche mnie to razi. Bo to nie jest mala niescislosc tylko zupelnie inna konwencja. A moze to jest odpowiedz, moze producenci chcieli zrobic cos indywidualnego korzystajac ze znanych licenscji. Ale tutaj sie pojawia znany problem z wykorzystywanych DOBRYCH licencji. Czasem lepiej nie przesadzac i zrobic cos tak jak bylo niz kombinowac zbytnio, lecz to sie juz niestety okaze w praniu. Ja osobiscie czekam na film z utesknieniem i nadzieja ze bedzie dobry. Akcja z klipu z udzialem Snake Eyesem daje rade - To moja ulubiona postac! Wiec ziomek przemysl cos zanim zaczniesz obarczac mnie wina za zbytnie przejecie filmowa wersja. Jol!