PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451059}

G.I. Joe: Czas Kobry

G.I. Joe: The Rise of Cobra
2009
6,2 51 tys. ocen
6,2 10 1 50912
4,2 20 krytyków
G.I. Joe: Czas Kobry
powrót do forum filmu G.I. Joe: Czas Kobry

Wydać tyle kasy na taką bzdurę?! Idealny wakacyjny "odmóżdżacz" powinien posiadać skondensowaną akcję, wspartą kanonada wybuchów, ferią dobrych efektów specjalnych, kilkoma dowcipnymi one-linerami i nie absorbującą fabuła. A to "coś" denerwuję za każdym razem takimi idiotyzmami, że panna Rutowicz skapneła by się, że coś jet nie tak. Do tego efekty specjalne serwowane, co prawda hurtowo, ale w jakości godnej metki "made in china". Dialogi są zaś na takim poziomie, że bohaterowie mogliby chrząkać i warczeć i nic by to nie zmieniło. Paradoksalnie, jest przez to przynajmniej czasami zabawnie. Efekciarskie i lajtowe kino, jak widać coraz trudniej zrobić

ocenił(a) film na 7
SoulTRN

Wiecej chrzakania bylo,w Jurajskim Parku,a masz go w ulubionych.Polecam Smierc w Wenecji.Powinien ci wejsc glatko.

Sztamek

Znaleźli się krytycy efektów specjalnych !
Jeden przygłup powiedział o plastikowych efektach specjalnych i drewnianym aktorstwie i teraz każdy niby znawca powtarza.
W którym momencie były te efekty z chin ???
Udają tacy wielkich krytyków co to szukają wielkich filmów a sami w domu zachwycają się gniotami w stylu XXX.

ocenił(a) film na 6
Sonny_Crockett

Ej no sory ale w tym filmie (przynajmniej w drugiej polowie) byla taka kicha ze no pozal sie boze...pierwsza polowa zapowiadala sie obiecujaco, fajne efekty dobra fabula, pozniej juz tylko zostala dobra fabula okraszona efektami rodem z pierwszego matrixa...ludzie w tej epoce tworzy sie juz znacznie realistyczne efekty...jak dla mnie fil za fabule 7/10 za reszte 4/10

SoulTRN

Tylko, że film Spielberga oparty jest na prostej ale nieźle "skrojonej" historii, podpartej genialnymi, jak na owe czasy efektami specjalnymi w której co prawda sporo jest nielogiczności ale w której nikt nie zalewa nimi widza w tak ordynarny sposób. Co do efektów "made in china", to radzę obejrzeć jeszcze raz całą sekwencję w Paryżu(a raczej w Pradze) - swoją sztucznością ścina białka.

SoulTRN

Zgadzam się straszne gówno, za utopienie takiej kasy w takim gównie powinno się iść do więzienia. Ale co zrobić. Widać są i tacy co to oglądają. Nie każdy musi używać mózgu by funkcjonować.

SoulTRN

Dałem 5/10 nawet nie wiem czy nie za dużo.Zgadzam się szkoda kasy,film dla idiotów.Oczywiście nie obrażam nikogo kto go oglądał,bo kto mógł wiedzieć.Po ocenie na filmweb spodziewałem się czegoś lepszego a tutaj taka kaszana.