PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10041299}

Gdy rodzi się zło

Cuando acecha la maldad
2023
6,4 11 tys. ocen
6,4 10 1 10546
7,1 26 krytyków
Gdy rodzi się zło
powrót do forum filmu Gdy rodzi się zło

Jedno jest pewne: czegoś takiego nigdy nie widziałam.
Pomysł interesujący, było kilka zaskakujących scen, ale męczyła mnie nadmierna dramaturgia postaci (krzyki albo przeżywanie niczym w dramacie greckim). Film mocno przegadany, za dużo wywodów, a akcja chwilami się wlokła. Nie udzielił mi się nastrój grozy, nie czułam narastającego napięcia. W którymś momencie prawie przysnęłam (ale ok, w kinie ciemno, a ja byłam niewyspana).
Sceny takie jak z ciężarną czy psem były mocne, z dziećmi aż za bardzo, jak na mój gust. Chłopak z autyzmem miał wyraziste przejście, niby nic, a robiło wrażenie.
Jak dla mnie, film do obejrzenia, ciekawości. Mnie nie zachwycił, ale było to interesujące doświadczenie.

ocenił(a) film na 5
strzeszynek

Mam podobnie, wrocilem wczoraj z kina nie obejrzawszy wcześniej żadnego trailera. Akcja slamazarna, dużo dialogów, osobistych dram coś na wzór latynoskich telenoweli, film miał zajebisty potencjał, scena z psem mocna przez chwile pomyślałem że film wraca na własciwe tory, żeby za chwile znowu rozczarować. Na domiar tego w budowaniu napięcia nie pomaga południowy klimat, z jednej strony zło wypełza z każdej dziury a z drugiej słoneczko świeci wyluzowana babcia opowiada o 7 zasadach opętania jak bajke na dobranoc, nikt się niczym nie przejmuje jakby to co się dzieje było normalne. Ocena 5 za nieszablonowe podejsćie do tematu i pare mocniejszych scen wystarczająca w zupełności.