PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=253095}
5,4 3,8 tys. ocen
5,4 10 1 3835
Gdy zgaśnie namiętność
powrót do forum filmu Gdy zgaśnie namiętność

ehh:/

ocenił(a) film na 1

Totalne dno! zraziły mnie do tego filmu te pary gejowskie, no porażka... nie radze ogladac filmu jezeli ma się podobne poglądy:/ dno, dno...

kurmanek9

Fakt.. totalna żenada.. Popieram kolegę u góry - jeżeli jesteście tacy sami jak on - ograniczeni i nietolerancyjni - nie oglądajcie filmu, żebyśmy później nie musieli czytać takich komentarzy..

Bo jeżeli ktoś nie potrafi rzetelnie ocenić filmu tylko ze względu na parę facetów to jest źle.. W takim przypadku moje baardzo szeroka tolerancja się kończy..

Dno kolego, dno..

A film ocenię jutro ;) Widziałem na razie tylko migawki ale jutro mam zamiar obejrzeć go razem z dziewczyną :]

użytkownik usunięty
matejos3

to że komuś robi sie niedobrze gdy widzi dwóch obciskujących sie facetów nie znaczy że jest ograniczony i nietolerancyjny, jest to naturalny odruch, ja wiem że teraz polityczna poprawność wymaga by kochać i tolerować wszystko co odmienne ale bez przesady, mi homosie nie przeszkadzają, niech se robią co chcą u siebie w domach ale ja nie muszę tego oglądać prawda? i na razie nie wsadzają jeszcze do więzień za odruchy wymiotne w reakcji na takie widoki, na razie..
to pisał Ja penetrator ograniczony i nietolerancyjny homofob

ocenił(a) film na 3

Tylko, że te homoseksualne pary nic ze sobą nie robiły. Nie było scen seksu (przynajmniej ja nie zauważyłem) - nawet buziaków, nic tego typu, tylko pogaduchy - więc nawet jeżeli ktoś nie lubi takich widoków, to może i tak oglądnąć. W ogóle panowie krytycy oglądali ten film, że tak ociekają jadem?

więc po co oglądasz? radzę iść na leczenie, bo homofobia to naprawdę baaardzo ciężka choroba. przy okazji nie trzeba będzie czytać wypocin takich jak twoje i autora tematu. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 2
louisvuitton

Homofobia to niezwykle zacna cecha. Głupot się nasłuchaliście na TVNie o sympatycznych homofobach i tak pitolicie bez sensu, drogie muminki.

ocenił(a) film na 8

Diagnoza:homofobia...pewnie spodziewałeś się filmu z scenami łóżkowymi i teraz tryskasz jadem, bo okazało się że trzeba dużo czytać?

ocenił(a) film na 3

99% filmów opowiada o szczęśliwych parach heteroseksualnych i jeszcze żaden gej/lesbijka nie narzekali na to na tym forum. Teraz ktoś nakręcił film między innymi o trzech parach homoseksualnych i wszystkie samce alfa się na niego rzuciły. Może to jest nietolerancja, ale przede wszystkim egoizm i wąski umysł xd Walnęłam wielką przemowę, a teraz obrzućcie mnie przezwiskami typu "pedał" albo "lesba" :D

ocenił(a) film na 3
321akrew

No już, już, nie rzucajcie się tak na tego biedaka, trzeba mu po prostu zrobić jakieś special edition, bo nie jest na tyle ucywilizowany, żeby oglądać scenę z parą gejów. :(((

Aha, no jasne "naturalny odruch" :)). Tak, tak... Prawda jest taka, że ludzie mają te "odruchy", bo nauczyli się ich jako dzieci czy nastolatkowie, bo bezmyślnie kopiowali stosunek, poglądy i zachowanie innych ludzie. Polecam właśnie bardziej naturalne zachowanie gdyż w świecie zwierząt jest i to właściwie w każdym bardziej złożonym gatunku, osobniki homoseksualne, a jakoś inne zwierzęta wcale nie zachowują się w stosunku do nich tak jak ludzie do ludzi. A tak przede wszystkim polecam samodzielne myślenie, o ile jeszcze jesteś w stanie po latach nieużywania autonomicznego myślenia.

matejos3

TAK, państwo wielce "ucywilizowani" i tolerancyjni będą teraz się rzucać na normalnego człowieka i nazywać go ograniczonym bo napisal swoja opinię. Wielka jest wasza tolerancja na zdanie innych. Nie mam nic do homosiów do puki nie będą się z tym za nadto utożsamiać i wychodzić na ulice demonstrować. Ale za to mam coś do ignorantów, którzy tolerują homoseksualizm tylko dlatego, ze jest to modne albo po prostu nie potrafią znaleźć argumentów przeciw. I oczywiście tych co wszystkich "nieograniczonych", którzy tak gardzą "homofobami" (wymysł XXI wieku?) Zastanówcie sie nad sobą...

cornelliu5

"za nadto utożsamiać"????? O czym w ogóle mówisz? Wiesz w ogóle. Nie, to ty jesteś nienormalny, bo zabraniasz ludziom bycia tym kim są, przy czym oni nie krzywdzą innych, no bo wiadomo, że taki pedofil czy psychopata lepiej by nie był sobą :). To, że społeczeństwo wtłoczyło ci do głowy antypatię dla mniejszości seksualnej, jest naprawdę smutne, ale okej, trwaj sobie w tym, tylko przyznaj, że to nie jest coś normalnego czy poprawnego, to jest wtórne, złe i ograniczone myślenie, to jest sprowadzanie każdego człowieka do jednego określonego modelu. Kobieta lub mężczyzna. Kobieta ma być ładna, ma mieć cycki, tyłek, talię, ma być miła i lubić seks, ale jednocześnie nie być "łatwa" (??? o matko jaka sprzeczność) i tak dalej, ma ci zrobić kanapkę i w ogóle nie mieć swojego zdania, być posłuszną, ale jednocześnie nie mieć problemów i kompleksów i robić tak jak nakazuje ogólna doktryna narzucona przez społeczeństwo. (kolejna sprzeczność). Facet ma być twardy i nie może okazywać słabości, ma rządzić kobietą, tak ogóle to jak nie przeleciał iluś tak panieniek to jest nikim, facet ma imprezować, mieć dużą wytrzymałość na alkohol, i tak dalej, masa absurdów. To naprawdę groteskowe, bo natura tak się napracowała by istniały na Ziemi tak odmienne organizmy, a ludzie wciąż się upierają by wszystkich kształtować według jednej formy (???).
To wymysłem niedawnej cywilizacji tak w ogóle jest homofobia. W starożytności nikt nie miał takich problemów. A zauważ, że to przecież oświecona epoka :)).

Noelciaa

"Nie, to ty jesteś nienormalny, bo zabraniasz ludziom bycia tym kim są, przy czym oni nie krzywdzą innych, no bo wiadomo, że taki pedofil czy psychopata lepiej by nie był sobą" CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM. Napisalem "Nie mam nic do homosiów do puki nie będą się z tym za nadto utożsamiać i wychodzić na ulice demonstrować". Po co im te demonstracje i parady? Czują się gorsi? Przecież są tacy jak inni. Może zrobimy parade hetero? Dlaczego nikt takich nie robi?
Nie krzywdzą innych? Może bezpośrednio nie. To działa pośrednio na naszą przyszłość.. Jak ta tolerancja bedzie szła jeszcze dalej to niedługo będziemy świadkami np tolerowania pedofilii ( już teraz chca ją wykreślić z listy chorób i uznać za orientację seksualną). Co do związków samych ciepłych, to nie chciałbym, aby dwóch panów adoptowało dziecko... Ludzie kochane... Nie to nie ja mam trwać w tym, że to jest coś nie normalnego, tylko ty sobie trwaj w tym, że to jest normalne. Homoseksualizm jest chorobą psychiczną tak jak pedofilia, zoofilia i nekrofilia. I oczywiście można to leczyć... Poczytaj trochę. I to właśnie nie jest ograniczone myślenie, tylko rozsądne i logiczne myślenie.

"""Kobieta ma być ładna, ma mieć cycki, tyłek, talię, ma być miła i lubić seks, ale jednocześnie nie być "łatwa" (??? o matko jaka sprzeczność) i tak dalej, ma ci zrobić kanapkę i w ogóle nie mieć swojego zdania, być posłuszną, ale jednocześnie nie mieć problemów i kompleksów i robić tak jak nakazuje ogólna doktryna narzucona przez społeczeństwo. (kolejna sprzeczność). Facet ma być twardy i nie może okazywać słabości, ma rządzić kobietą, tak ogóle to jak nie przeleciał iluś tak panieniek to jest nikim, facet ma imprezować, mieć dużą wytrzymałość na alkohol, i tak dalej,"""
No to pojechałaś na temat. Podalaś stereotypy, ktore jeszcze do tego wyolbrzymiłaś. To ma się nijak do rzeczywistości dla zdrowego psychicznie człowieka. Jest to papka wpajana przez media, żeby robić pieniądz i niestety to oddziałuje na zwykłych ludzi, którzy nie mają do tego odpowiedniego dystansu. Każdy normalny wie, że tak nie musi być bo ideałów nie ma.

cornelliu5

To TY sobie poczytaj, że orientacja seksualna jest orientacją, a nie chorobą psychiczną. No ja, już ja widzę jak ktoś by mnie niby "wyleczył" :)). Ahahahaha :D. To jakby mnie ktoś "wyleczył" z czucia się kobietą, no to jest chore po prostu. Ja taka byłam ZAWSZE. Tak po prostu jest. Tak samo jak po prostu mam brązowe włosy. Tylko jacyś szarlatani twierdzą, ze to się da leczyć. Żaden szanowany psycholog czy psychiatra nigdy czegoś takiego nie powie. Jedyny sposób na "wyleczenie" to takie stosowany w czasach, hm, nie pamiętam dokładnie, ale może w Belle Epoque? Coś w tym guście. No więc tam jak złapano kogoś z mniejszości seksualnej to miał wybór - więzienie albo "leczenie". No i jak wybrał to drugie to dostawał do zażywania jakąś tam substancję chemiczną, która robiła trochę bałaganu w mózgu, ale główny efekt był taki, że facet stracił kompletnie pociąg nie tylko do facetów, ale w ogóle do wszystkiego, wpadł w depresję, tak ciężką i tak bardzo niemożliwą do leczenia, że się w końcu zabił. Ot, historia.

Pedofilia zoofilia i tak dalej to jest.... kompletnie co innego, to są czyny, które komuś lub czemuś wyrządzają krzywdę! Homoseksualizm nie! Jak mnie to wkurza jak ktoś przyrównuje homoseksualizm do pedofilii.... To, co można wrzucić do jednego worka z tymi schorzeniami to gwałt, tych ludzi, którzy gwałcą, a nie homoseksualistów, którzy uprawiają seks tak jak i hetero, gdy obie osoby chcą, a nawet się kochają! (bo wiadomo, że często, w każdej orientacji niekoniecznie się kocha kogoś, że seks jest "dla sportu, no ale to też jest okej). Wszystko jest okej o ile nie krzywdzi innych.

Jestem ciekawa skąd masz takie fascynujące informacje o wykreśleniu pedofilii z tej listy, bo raz, że to się wydaje absurdalne, ale co jeśli nie, jeśli jest jakieś zagrożenie?? D:

A z paradami sama nie rozumiem po co to się właściwie robi. Hm. To chyba tak naprawdę sens miało dawno temu, a teraz to okazja jak każda inna do rozrywki i imprezowania... Ech, generalnie popieram tylko takie manifestacje, które mają za zadanie coś zmieniać, a to jak teraz wyglądają te parady to raczej karnawał, bez sensu. Tak, w tym się zgadzam, to wygląda jakby się czuli (jakbyśmy się czuli, no bo ja się zaliczam) lepsi. A nie jesteśmy.

Co do dzieci to w sumie nie wiem jak to jest. Bo myślę, że dziecku tak w kwestii rodziny to by nie zaszkodziłoby zupełnie, nie zaburzyłoby wychowania, dorastania (no bo przecież są samotne matki czy samotni rodzice, gdzie nie ma wzorca tej innej płci, no i te dzieci jakoś są normalne, nie?), jednak trzeba patrzeć realistycznie, bo wiadomo, że w takiej szkole inne dzieci by dyskryminowały i wybrały sobie to dziecko z takiej rodziny na ofiarę. Bo dzieci są tragicznie okrutne, one tylko szukają jakiegokolwiek nawet najbzetniejszego powodu (w moim przypadku było to, że udzielałam się na lekcjach przyrody, bo je uwielbiałam... nie mam słów) by się do kogoś przyczepić, byleby wyładować frustrację, nie ważne, że to komuś zaszkodzi na psychikę, co tam, dzieci to skrajni egoiści. No, ale wypadłam z tematu. Generalnie to adopcja dzieci - okej, ale nie w Polsce, nie teraz, nie przy obecnej mentalności, myślę, że kraje, w których to chociaż ma szansę wyjść dobrze można policzyć na palcach.... No ale cóż, dobre zmiany nie przychodzą nigdy szybko.

A tak poza tym to nie zniosę kogokolwiek kto mi będzie się krzywić gdy będę szła sobie po ulicy z moją dziewczyną za rękę czy jak się pocałujemy na dworcu. Wiesz, co to jest przelotny pocałunek? Nic. A widzi się pary hetero,które uprawiają seks w ubraniu, no i co? A czy ja im coś mówię? Niech sobie robią co chcą, nikogo nie krzywdzą i poza tym że ich gdzieś przelotnie ujrzę to nie szkodzą mi w życiu. Żyj i daj żyć innym, takie moje motto.

ocenił(a) film na 3
Noelciaa

Kochani moi! Wrzućcie na luz, szkoda życia na zwady. Film się podobał? Fajno! Nie podobał się? Spoko. Zamiast tracić nerwy na wzajemnych mordobijkach lepiej chodźcie pobiegać. Uśmiechnijcie się i zmieniajcie świat na lepszy! Pozdrawiam Was oboje!

Artanis

No ja właśnie próbuję zmienić świat na lepszy.

Noelciaa

Jest orientacją, bo została wykreślona z listy chorób psychicznych ( pod presją środowisk homoseksualnych a badania ponoć były nierzetelne- wystarczy wpisać w google) Z czucia sie kobietą nie musisz sie leczyć, bo jesteś kobietą. Za to gdybyś czuła sie mężczyzną będąc kobietą, to byś mogła się mężczyzną stać (czyli się "wyleczyć z ciała mężczyzny"). Homoseksualiści nie leczą sie bo nie chcą i dobrze, spoko, ale to nie znaczy, że nie mogą. W sumie nie ma potrzeby leczenia jak nie cierpią, ani nikogo nie krzywdzą. Są osoby, które zostały wyleczone, ale o nich się mówi, że nigdy nie byli "prawdziwymi homoseksualistami" i ogólnie nie mówi się o wyleczeniach, bo niby z czego? To nie jest już choroba.. Jeżeli homo są normalnie funkcjonującymi ludźmi, nie obnoszącymi się z tym zbytnio (tak jak wcześniej pisałem) to mi to nie przeszkadza. Ale jak widze, to znaczna większość ma do pokazania coś światu (swoją inność? zajebistość? widać to po stylu ubierania się i tym w jakimi zawodami się trudnią).

Co do pedofilii i zoofilii porównanej z homoseksualizmem - to tu nie chodzi o czyny ani o krzywdę, tylko o umysł i to co sie w nim dzieje. Jeżeli facet myśli o facecie jak o obiekcie seksualnym to, to jest zboczenie tak jak facet, który myśli o dziecku jak o obiekcie seksualnym. Jeżeli facet pociąga seksualnie faceta to nie jest normalne, ponieważ to nie ma żadnego odzwierciedlenia w prokreacji człowieka, tak samo jak pociąg seksualny do dzieci czy zwierząt. Oczywiście homo robią to bez krzywdy dla innych (najczęściej) i dlatego są jako tako tolerowani.

Z tymi dziećmi to pojechałaś :D Dzieci okrutne? One są nie świadome albo źle wychowywane i dlatego różne złośliwości, dokuczania czasem nawet prześladowania. Dziecko jest nie doświadczone i nie wie często co robi. Oczywiście jakichkolwiek dyskryminacji powinno się ich oduczać. A co do adopcji, to tak czy inaczej jestem na nie, ponieważ tak jak napisałaś o samotnych rodzicach, to te dzieci są w stanie sobie przynajmniej wyobrazić, że kiedyś mogli mieć ojca lub matkę, a dzieci z adopcji od razu czują się inne ze względu na dwóch tatusiów lub dwie matki. A do tego gdy dziecko jest hetero może nie rozumieć rodziców i też uważać ich za innych albo nienormalnych, a samo być wyalienowane.

Co do seksu w ubraniu hetero w przestrzeni publicznej to też nie jest dopuszczalne... To jest poza granicami dobrego smaku a w przestrzeni publicznej powinno się je szanować. Nie rozumiesz, że ludzie są hetero i ich brzydzi widok całujących się 2 osób tej samej płci? Pomyśl, że po prostu oni mają inny gust uszanuj to, mają prawo do krzywienia się jak już zobaczą to co ich obrzydza. Mnie też brzydzi widok dwóch facetów całujących się i nie chce tego widzieć. W imię twojej zasady żyj i daj żyć innym.