PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180280}

Giganci ze stali

Real Steel
2011
6,9 101 tys. ocen
6,9 10 1 101465
6,0 27 krytyków
Giganci ze stali
powrót do forum filmu Giganci ze stali

TYLKO DO FILMÓW RYSUNKOWYCH ALBO KOMPUTEROWYCH.W KAŻDYM INNYM TO PORAŻKA.....................

ocenił(a) film na 8
pitixpl

nie, nie rozumiem tylko czemu uważasz że jego 14 lat i sympatia do Zmierzchu wyklucza go z dysusji na temat czy lepsze są napisy, czy dubbing... BTW, ja mam 21 lat. To już wystarczy, czy muszę do 50 poczekać, żeby udzielać się na forum? ;P

Na swoją obronę dodam, że sam uważam tak samo- dubbing to śmierć dla klimatu w większości wypadków. Już nawet nie chodzi o tłumaczenie i dobór aktorów podkładających głos, bo z tym bywa raz gorzej, a raz lepiej. Mnie dubbing wk***ia już na poziomie braku synchronizacji ust ze słyszanymi słowami. Strasznie mnie to rozprasza i mam wtedy problemy ze skupieniem się na filmie.

ocenił(a) film na 7
Reznik

Ku*** jak można dawać polski dubbing do dobrych filmów czy gier? Dla mnie to porażka, bo wg. mnie film był dobry.... Ehhh...

ocenił(a) film na 7
morgoth5

też myślę ze to porażka, jak są napisy to lepiej przynajmniej angielskiego się dzieci uczą.. a w tym filmie dubbing do bani...

morgoth5

przecież do wyboru jest również wersja oryginalna, niepotrzebne nerwy... A moim skromnym zdaniem zmuszanie kilkuletnich dzieci do nauki języków albo szybkiego czytania to bardzo niedojrzałe i niemądre zalecenia.

ocenił(a) film na 1
oduck

przyda im sie w zyciu i angielski i szybkie czytanie.
chyba ze pokopia rowy.

schiz

Oczywiście, że im się przyda. Ale do czasu, jak się nauczą, mają chyba prawo do odrobiny rozrywki?!? Masz świadomość, że mówię o dzieciach, które dopiero UCZĄ SIĘ czytać po POLSKU?

ocenił(a) film na 1
oduck

a jak takie małe to ok.
mysle o tych co juz umirja czytac i pisac.
mi w kinie NIKT nie dabingował.
czytalem od 8 roku w kinie.

Reznik

Zgadzam się w 100%. Dubbing do takiego filmu jest w ogóle nie potrzebny. Tylko do animacji nic więcej. Psuje cały klimat.

ocenił(a) film na 5
pitixpl

zgadzam sie w 100% DUB tylko do animacji... i wpomne jeszcze raz dubbing w filmach ssie... !

ocenił(a) film na 8
elMCmarco

Sam jesteś głupi! Weź przestań, co ty tu wogóle robisz? Wyrażasz swoje zdanie, a narzucasz innym, że powinni oglądać filmy z napisami. Jeszcze raz powtórzę. Nie chcę czytać w trakcie filmu tylko oglądać, więc dubbing jest najlepszym rozwiązaniem. I nie tylko pasuje do animacji, ale również do filmów fabularnych.

ocenił(a) film na 1
Reznik

ZABIC DABING DO WSZYSTKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
schiz

Wiem że powinno się robić dubbing do wszystkiego. Tylko niestety Polakom się nie chce. Mam nadzieję, że kiedyś podejmą się tego wysiłku.

ocenił(a) film na 1
looki14

ja mowie ze NIE POWINNO SIE do niczego.

tylko oryginal/lektor/napisy

Reznik

tak, jasne. i 8letniego syna zabieralbym na film z napisami...

ocenił(a) film na 1
oduck

niech sie dzieciak uczy czytac szybko

schiz

cóż.. Wolę, jak się uczy czytać na książkach, a filmy niech sobie ogląda przyjemnie

ocenił(a) film na 8
oduck

Zgadzam się. Filmy się ogląda dla przyjemności, a nie dla nauki szybkiego czytania. Jestem zwolennikiem dubbingu i cieszę się, że powstał do "Gigantów ze stali". Chciałbym żeby większość filmów było opracowywanych w ten sposób.

ocenił(a) film na 1
looki14

jak tam DZIECI chcą.