miałem 10 lat jak go zobaczyłem pierwszy raz :) ojciec ogladał n VHS :)
dzisiaj go pobrałem i po prawie 15 latach stwierdzam ze jeden z lepszych filmów o tej tematyce nie licząc tych biograficznych (ali itp ... )
No film jest świetny. Bardzo podobała mi się rola Cuby Goodinga Jr., kiedyś go nie doceniałem, a teraz jest dla mnie jednym z najlepszych czarnoskórych aktorów. Co do "Aliego" to zamierzam się niedługo za niego zabrać, opinie słyszałem różne, ale raczej się spodoba. Póki co Rocky 1 rządzi, znakomite były też Wściekły Byk i Człowiek Ringu. Ogólnie tematyka na filmy świetna, scenariusze może i wyczerpane, ale jak dla mnie to mogą takich filmów kręcić jak najwięcej :)
Bardziej bym polecał ,,Człowiek ringu''. ,,Fighter'' poza świetną grą Bale średnio mi się podobał.
Mark też świetnie zagrał.
"Człowiek ringu" o ile dobrze pamiętam trącił mi takim zbytnim melodramatyzmem.
zależy... Bale miał taką rolę, to był ten energiczny i ekstrawertyczny brat i nie był to wymysł reżysera co widać na końcu filmu kiedy są prawdziwi pokazani, gadał, wił się stukał po glacy kolesia :)
Ogólnie czasy VHSu wspomina się szczególnie miło, żeby nie powiedzieć z łezką w oku!
Ciekawe czy erę DivXa teraźniejsze nastolatki będą równie mile wspominać za jakieś dwie dekady . . .
I co będzie następne???
Film bardzo dobry i fajny, choć mocno przerysowany i przez to mało realny.