PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85550
5,9 49 krytyków

Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Czy Godzilla jest największym potworem/istotą w historii kina, gier itd.? Czy są może jeszcze większe, od tego monstrum? Sądząc po trailerze, to ja nie spotkałem jeszcze w jakimkolwiek filmie, większej bestii.

frantic84

Heh, pokazane to było trochę naiwnie, jak na komedię przystało, no ale cóż, są to zdecydowanie największe istoty w historii kina :D I kto by pomyślał że będą one takie...

frantic84

A to nie tak, że te galaktyki były pomniejszone? w końcu ziemski kot nosił je na obroży:)

Tu raczej chodzi o zaginanie przestrzeni i manipulację rozmiarem materii (w myśl zasady, że wielkość nie ma znaczenia), a nie o gigantyczne rozmiary owych kosmitów.

Według mnie oni nie byli duzi, tylko bardzo potężni (skoro obracali energią całych wszechświatów).

Tyranidzi z Warhammera 40,000 byli wielcy.

killer_77

nawet tyrany roju nie były tak wielkie jak godzilla :)

pemmil

Nie chodzi o te "naziemne" tylko o te ogromne latające statki, liczą się, bo też były żywe (chyba :))

killer_77

a to inna sprawa. to są chyba matki :)

Myślę, że jednak KRONOS z gry God Of War jest większy od Godzilli

rafalek1023

Możliwe ;p

Jeżeli już licytujemy się na wielkość fikcyjnych istot z różnych mediów to Super Tengen Toppa Gurren Lagan z anime o tym samym tytule ma ponad 50 miliardów lat świetlnych wysokości, czyli połowa widzialnego wszechświata. Po użyciu swojej broni Giga Drill jego rozmiar wzasta do 500 miliardów czyli 5 razy więcej niż widzialny wszechświat

Asura_Nirvana

To gdzie on przebywał? ;O

Pacific rim

Godzilla w tym filmie miała 108 metrów, ale na lato 2016 powstanie nowa Godzilla (już 29 film) i ma być jeszcze większa niż ta 108

https://www.youtube.com/watch?v=7CXNa_m52r0 - filmik odpowiada na pytanie autora. Fikcyjne stwory, roboty i postacie z różnych gier, filmów animowanych i anime (w tym także Godzilla) i porównanie ich wielkości. Japończycy jak zwykle najbardziej szajbnięci ;)

Asura_Nirvana

Dzięki za linka do filmu. Swoją drogą, tym Japońcom musi się naaaprawdę nudzić :P