Pierwszy raz ten film zdziwił in plus , ponieważ pierwszy raz w tej serii nie wiedziałem jak się skończy po 10 minutach oglądania.
W pierwszej części podobała mi się do momentu dostania się do pierwszego składu Munieza później już nic aż do teraz.
Scenariusz wyłączył wiele postaci z poprzednich części a to głównie z powodów finansowych bo jak wiemy ten film nie ukazał się w kinach tylko od razu na dvd, a muszę powiedzieć ze nie brakowało mi ich słabej gry.
Tym razem nie było ich stać na komercyjne zagrywki z gwiazdami w roli głównej, nie było poklepywania po plecach przez Zidane czy Raula nie było tych fajerwerków które przyciągały do filmu marzycieli śniących o karierze piłkarskiej, teraz jest to zwykłym ukazaniem historii z dodatkowymi wątkami.
Scena ze ściągnięciem koszulki z napisem upamiętniającym zmarłego bohatera jest według mnie najlepszym momentem, ukazuje ze w karierze piłkarskiej są w zloty i upadki a w poprzednich częściach tego nie było prawie wcale.
Film jest smutny ale bądźmy szczerzy Meksyk ani Anglia nie zdobyli Mistrzostwa Świata więc nie mogli zrobić filmu na przekór historii. Podsumowując film bez wielkiego happy endu a wart obejrzenia.