Zaskakuje mnie to że w drugiej części tego filmu jest tak wiele podobieństawa i powiązania . W drugiej części jest ta sama szkoła w którą to dwa lata wcześniej kończyli bohaterowie pierwszej części . Rozszyfrowałem dlaczego akurat 2 lata a nie np . rok . Ponieważ trzech chłopaków z T-Birds nie zdało z wf-u a w wywiadzie z nimi czytałem że nie chcieli grać w drugiej części (naprawde) . Jest ten sam gang T-Birds , Pink Ladies - tylko oczywiście inne paczki wchodzące w ich skład . Zmienił się tylko gang Scorpionów w Cyrcle Ryders ale lider został ten sam .
Michael który przyjechał z Angli do Rydell jest kuzynem Sandy to dlaczego nie zagrała w drugiej części ??!!! Ponieważ w życiu prywatnym aktorka Olivia Newton-John wpadła w depresję i brała narkotyki ( sława każdemu uderzy do głowy ) A odebrała go Frenchy ponieważ w pierwszej części było najlepszą przyjacióką Sandy . Jednak stwierdzam że pierwsza część jest lepsza niż druga : 1.Aktorzy w jedynce lepiej śpiewają i tańczą . 2.Gang T-Birds w dwójce to jaieś cioty (boją się Cyrcle Ryders ) 3.Lepsze dziewczyny w jedynce 4.Mało jest drugich części lepszych niż pierwsze