ale muza jest zajebista ! Szczególnie dwie :
- gdy Sandy śpiewa z dziewczynami o Johnie, a chłopacy śpiewają z Travoltą o niej ( piosenka gdzieś na początku filmu )
- no i oczywiście piosenka w parku rozrywki ( ale nie ostatnia, tylko ta co John i Sandy śpiewają : Ijjajabeu ... huhuhuh honey czy cos w tym stylu )
hehe ijjajabeu....huhuhuuh jest fajne:p... ale w tym filmie urzekł mnie jeszcze popis umiejętności tanecznych Travolty...:D co tu dużo mowic - tancerz z niego niezły:)
A ostatnia piosenka "We go together"co spiewali na koncu nie podobala wam sie? Taka wesola i budujaca.
Albo ten koles co spiewal do dziewczyny, ktora cchciala zostac kosmetyczka, zeby wrocila na uczelnie "Beauty school Dropout"
Albo. jesli sie nie myle, nominowana do Oscara piosenka Newton-john kiedy to spiewala obok swojego domku wieczorowa pora "Hopelessly Devoted to you"
Ten koleś co śpiewał do Frenche, akurat mi sie nie podobał. Ta na końcu to nawet nawet ale prawie nie słychać Olivii i John'a. A ta piosenka co śpiewała Olivia, koło domu Frenche to może być. Mi osobiście podobała sie jeszcze "Sandra Dee" śpiewana przez Olivię po wyscigu.
wiem ze trochu pozno sie obudziłam z komentarzem ale mniejsza o to
Film jest faaaajny i niech tylko dowiem sie ze zle o nim mowisz to zabije :D jeden z moich ulubionych filmikow a muzyczka faktycznie the best jak to teraz mowia :P baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj :d
:) Heh, szczerze mówiąc wszystkie piosenki z Grease są świetne :) A jeszcze lepsze jest to, że mój tata przyniósł niedawno do chaty wszystkie piosenki z Grease :) Na coś sie w końcu przydaje :P
a mi sie najbardziej podoba piosenka jak oni naprawiaja ten samochod :) "greased lightning" czy jakos tak sie nazywa
Najlepsza jest muzyka i choreografia. W końcu to te zapisały się na trwałe w historii. Film oglądałem około północy, ale gdyby obok była jakaś dziewczyna, to na pewno bym ją porwał do tańca. Poprostu skakałem, a właśnie o to w musicalu chodzi. Taki jest jego cel.
POZDRAWIAM !!!
To prawda muzyka w filmie jest świetna. Moje ulubione to oczywiście "You're the one that I want", "Summer nights", "Hopplesly devoted to you" i "sandy"