PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5933}
7,4 115 tys. ocen
7,4 10 1 115445
7,0 40 krytyków
Grease
powrót do forum filmu Grease

ale muza jest zajebista ! Szczególnie dwie :
- gdy Sandy śpiewa z dziewczynami o Johnie, a chłopacy śpiewają z Travoltą o niej ( piosenka gdzieś na początku filmu )
- no i oczywiście piosenka w parku rozrywki ( ale nie ostatnia, tylko ta co John i Sandy śpiewają : Ijjajabeu ... huhuhuh honey czy cos w tym stylu )

lily_kc

hehe ijjajabeu....huhuhuuh jest fajne:p... ale w tym filmie urzekł mnie jeszcze popis umiejętności tanecznych Travolty...:D co tu dużo mowic - tancerz z niego niezły:)

lily_kc

"You're the one that I want" = Ijjajabeu :D

pzdr :)

lily_kc

Piosenka na początku filmu to :'Summer nights'
a ta na końcu to: 'Your the one that I want'

ocenił(a) film na 9
Madness_2

A ostatnia piosenka "We go together"co spiewali na koncu nie podobala wam sie? Taka wesola i budujaca.
Albo ten koles co spiewal do dziewczyny, ktora cchciala zostac kosmetyczka, zeby wrocila na uczelnie "Beauty school Dropout"
Albo. jesli sie nie myle, nominowana do Oscara piosenka Newton-john kiedy to spiewala obok swojego domku wieczorowa pora "Hopelessly Devoted to you"

surfer_2

Ten koleś co śpiewał do Frenche, akurat mi sie nie podobał. Ta na końcu to nawet nawet ale prawie nie słychać Olivii i John'a. A ta piosenka co śpiewała Olivia, koło domu Frenche to może być. Mi osobiście podobała sie jeszcze "Sandra Dee" śpiewana przez Olivię po wyscigu.

ocenił(a) film na 10
lily_kc

wiem ze trochu pozno sie obudziłam z komentarzem ale mniejsza o to
Film jest faaaajny i niech tylko dowiem sie ze zle o nim mowisz to zabije :D jeden z moich ulubionych filmikow a muzyczka faktycznie the best jak to teraz mowia :P baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj :d

ocenił(a) film na 10
lily_kc

:) Heh, szczerze mówiąc wszystkie piosenki z Grease są świetne :) A jeszcze lepsze jest to, że mój tata przyniósł niedawno do chaty wszystkie piosenki z Grease :) Na coś sie w końcu przydaje :P

ocenił(a) film na 10
lily_kc

a mi sie najbardziej podoba piosenka jak oni naprawiaja ten samochod :) "greased lightning" czy jakos tak sie nazywa

ocenił(a) film na 9
lotnisko

Najlepsza jest muzyka i choreografia. W końcu to te zapisały się na trwałe w historii. Film oglądałem około północy, ale gdyby obok była jakaś dziewczyna, to na pewno bym ją porwał do tańca. Poprostu skakałem, a właśnie o to w musicalu chodzi. Taki jest jego cel.

POZDRAWIAM !!!

użytkownik usunięty
lily_kc

To prawda muzyka w filmie jest świetna. Moje ulubione to oczywiście "You're the one that I want", "Summer nights", "Hopplesly devoted to you" i "sandy"

wszystkie piosenki są świetne a naj lubie 'You're the one that I want'.
Urocza. :D

lily_kc

I tu klasyka zwyciężyła z drugą częścią. zdecydowanie lepsze bardziej wyjątkowe a melodie do dzisiaj rządzą... tamte czasy miały swój urok