PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5933}
7,4 115 tys. ocen
7,4 10 1 115447
7,0 40 krytyków
Grease
powrót do forum filmu Grease

Morał

ocenił(a) film na 9

Morał z tej bajki jest prosty i stary, baba dla chłopa zmienia łachmany.

ocenił(a) film na 8
Kempy235

A nieprawda! Chłop dla baby też.

ocenił(a) film na 9
martykazoo

Pewnie :D Ale nie w tym przypadku..

ocenił(a) film na 8
Kempy235

I znowu nieprawda. A wizyty Danny'ego na boisku? Też chciał się zmienić.

ocenił(a) film na 9
martykazoo

Koniec końców Danny pozostał taki jaki był czyli lansiarz a to dziewczyna dla niego się faktycznie zmieniła, i to całkowicie.

ocenił(a) film na 9
Kempy235

Myślę że oboje się zmienili,z tym że Sandy faktycznie zmieniła się całkowicie.Danny zaczął bardziej przykładać się do nauki i do sportu,ale mimo wszystko pozostało w nim sporo z lansera którym był na początku filmu ;)

ocenił(a) film na 9
Olcia990

Ale film rewelka, poprawia humor, rozbawia do łez i ma to coś. Klimat :)

ocenił(a) film na 9
Kempy235

W tej kwestii w 100 % się zgadzam!Szkoda że więcej takich filmów w tym czasie nie powstało.

ocenił(a) film na 9
Olcia990

Obejrzyj sobie Jesus Christ Superstar z 73 roku, mi sie bardzo spodobało chociaż nie jestem katolikiem. Bardzo duzo pozytywnych piosenek i biblijne życie Jezusa przedstawione bardzo dobrze. Mam zamiar też obejrzeć singin in the rain z lat 50.

ocenił(a) film na 9
Kempy235

Oglądałam-O dziwo również mi się podobało.Tematyka może faktycznie średnia,ale muzyka zrekompensowała mi to w pełni.A jeśli chodzi o Deszczową piosenkę to szczerze polecam.Myślę że skoro podobał Ci się Grease to Deszczowa piosenka zapewne też przypadnie Ci do gustu :) Gene Kelly był tam rewelacyjny!

ocenił(a) film na 9
Olcia990

Obejrze obejrze :) Jeszcze jakieś musicalowe propozycje?

ocenił(a) film na 9
Kempy235

Hmm coś się znajdzie :) Sądzę że warte większej uwagi są nieco starsze musicale-produkcje typu ,,Hair" czy ,,Mamma Mia" to już nie to. Z tych ciekawszych mogę polecić Ci np. ,,My Fair Lady" , ,,West Side Story" , ,,Upiór w Operze" ,oraz mojego absolutnego faworyta -,,Skrzypek na dachu"

ocenił(a) film na 9
Olcia990

Dzięki

ocenił(a) film na 7
Olcia990

Masz na myśli "Hair", czy o "Hairspray", a jeśli ten drugi, to w której wersji, nowszej, czy starszej? xD
Bo hippisowskie "Hair" z lat siedemdziesiątych mogę ze spokojnym sumieniem polecić każdemu fanowi musicali (oraz hippisów ;) ).

ocenił(a) film na 9
Spirralka

Upss ale błąd napisałam,dobrze że zwróciłaś mi uwagę :) Oczywiście chodziło mi o ,,Hairspray".Konkretne o tą nowszą wersje z J.Travoltą.Niby musical,ale nie przekonał mnie w najmniejszym stopniu.Za to ,,Hair" z lat 70 o którym mówisz, uważam za prawdziwą klasykę i jest jednym z moich ulubionych musicali :)