27 listopada Greta wchodzi do amerykanskich kin. tylko w nielicznych kinach i w okreslonym czasie bedzie mozna obejrzec film.
w polsce???! nie rozsmieszaj mnie... oczywiscie zeby zobaczyc film trzeba bedzie go sciagnac (bedzie pewnie dostepny w necie pod koniec stycznia - wtedy jest zapowiedziane dvd w usa)
Kurcze ale jest możliwośc żeby amerykanie wystawili kinówke na neta i żeby ktoś wydał spolszczenie ? Przecież nie ma róznicy czy dvd czy wersja kinowa a ja nie mam zamiaru czekac aż wyjdzie na dvd i nawet nie wiadomo czy tak się stanie. Jeżeli masz dostęp do takich informacji to byłbym wdzieczny jakgbyś napisał jak sie dowiesz czegoś nowego lub jeże li znajdziesz kinówke na necie. Tak jak napisałem na DVD nie będe czekac musze to zobaczyc jak najwcześniej...
szczerze mowiac mam nadzieje ze nikt nie zamiesci tego filmu w necie. w porownaniu do np. harrego pottera, transformers itp. ktore zarabiaja gore kasy, nawet jezeli 1/3 oglada film na kmpie; bo dla "Grety" jako niskobudzetowej, niezaleznej produkcji kazdy grosz sie liczy. wyniki sprzedazy DVD w australi i sprzedaz z biletow kinowych w USA beda maily decudujace losy na film. jezeli film nie bedzie cieszyl sie duzym zainteresowaniem (bo kazdy go sobie sciagnie i obejrzy w domu za darmo) polegnie. skutkiem tego moze byc m.in. to ze film nie wyjdzie w europejskich kinach albo nawet na DVD.
Czyli masz pewną informacje że 27 film bedzie w kinach w USA. Wiesz może kiedy bedzie na dvd w Australi?
@ masterek16/
/no podobno "Greta" w Australii ma zostać wydana na DVD, 25 listopada 2009 - jeśli się nie mylę - przez Sony Pictures Home Entertainment, tak samo jak w Argentynie, Brazylii i Meksyku - ale nie znalazłem na stronach Sony żadnej informacji o filmie.
/w USA, na DVD i Blu-Ray, film ma pojawić się 19 stycznia 2010.
/nie wiem kiedy film będzie można ściągnąć z internetu, ale mam nadzieję, że kiedyś wogóle tak, nie ważne kiedy... /jasne, że chciałbym aby film osiagnął sukces i chciałbym zobaczyć go w kinie, poszedłbym nawet zaraz za podwójną cenę gdyby tylko była taka możliwość... /ale nie oszukujmy się - "Greta" to niszowe niezależne kino zagraniczne; myślę, że film w Polsce ma nikłe szanse na pojawienie się nawet na DVD, nie mówiąc już o Blu-Ray; o seansie w kinie nawet nigdy nie marzyłem. /więc dla mnie jedynym sposobem, żeby zobaczyć film będzie - niestety - ściągnięcie z sieci, cóż taki kraj... jeśli jakimś cudem film trafi do Polski na DVD, to na 100 proc. kupuję^^
No to ziomek umówmy sie tak, skoro masz racje że Greta w polsce nie wyjdzie ani w kinie ani na dvd to musimy ją sciągnac z neta jak najszybciej( w końcu za 2,5 tygodnia bedzie na dvd za granicą więc moze ja wystawią lub kinówka amerykańska w grudniu) Jeżeli sie czegoś dowiesz lub wyczaisz ten film już na necie napiszesz w tym temacie ok???
Będe ci strasznie wdzięczny bo muszę ten film zobaczyc. Ewentualnie napisz jak sie dowiesz czegos nowego o premierze w Polsce czy coś CZEKAM ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !