PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=447623}

Greta

2009
6,7 9,6 tys. ocen
6,7 10 1 9635
Greta
powrót do forum filmu Greta

szukalam juz filmow o nastolatkach itd i powoli lista sie wyczerpuje. moze znacie jakies, ? od dramatow po komedie romantyczne. nie chodzi mi tu o filmy ktore sa podawane na kazdym forum czyli wredne dziewczyny, szansa na sukces, zakochana zlosnica, dziewczyny z druzyny, cala ona itd.. tzn chodzi mi o cos w tym klimacie ale moze spotkaliscie sie z jakimis mniej popularnymi ? ostatnio ogladalam " spadaj " i bardzo mi sie podobal. albo inny lekki film " magiczna kula " taki swiateczny przyjemny, z fajna obsada :P ( przez fajna nie mam na mysli wybitna tylko ot taka - Christina Millian czy w innych filmach jak " Spadaj " glowna bochaterka ladna z charakterem :P ) prosze podajcie jakies tytuly,m.in.
gimnastyka,
lyzwiarstwo,
inne sporty,
akcja rozgrywajaca sie w szkole,
taniec,
spiew,
trudna mlodziez,
problemy nastolatkow,
i wszelkie inne zwiazane z jakimis pasjami, obozami, konkursami, moze byc tez cos w rodzaju mlodzi gniewni itd itp moze znajdzie sie cos z kazdego rodzaju?
nie wazne czy bedzie to film ambitny czy lekki na sobotni wieczor.

i jeszcze jedno w filmie " greta " mamy przyklad zbuntowanej dziewczyny ktora sie zakochuje i te sprawy, znalazloby sie cos w tym stylu ? zbuntowany nastolatek zakochuje sie w jakiejs dziewczynie albo odwrotnie. :) mam nadzieje ze nie namieszalam tak bardzo :)

jesli znacie tez jakis inny film innego gatunku ktory jest szczegolnie godny polecenia to prosze o tytul :) z gory dziekuje :)

merry_5

Oglądałam film pt. "Don's plum" (czarno biały). Bardzo mi się podobał. Jest o nastolatkach, którzy mają problemy. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że jest to film o niczym i pełen wulgaryzmów, ale ja obejrzałam kilka razy i dostrzegłam sens tego filmu.
Problemem jest to, że w necie raczej go nie znajdziesz, bo nie jest popularny.

ocenił(a) film na 8
ania_979

"Keith", "Kidulthood", "picture this", "the basketball diares", "charlie bartlett", "ona to on" (ale to pewnie znasz), "the perfect man", "sidney i siedmiu nieudaczników", "zupełnie jak miłość" (to jest o dorosłych, ale bardzo fajne), "a walk to remember", "kopciuszek roztańczona historia" (to też pewnie znasz, produkcji disney'a, "juno", "całe szczęście", "honey".

Pooglądaj sobie jeszcze serial "Skins" też fajny dla młodzieży :)

Altaiq

Jestem złyyyyyyyy. Złyyyyyyy i rozżalony, jak mogłaś nie podac Adulthood! :) Jeśli nie oglądałaś, to zrób to jak najszybciej, jest równie dobry jak pierwsza częśc. Ogólnie polecam te 2 filmy wszystkim którzy lubią kino młodzieżowe.

merry_5

GEORGIA RULE, JOAN Z ARKADII (serial), Fab Five: Texas Cheerlearder Scandal, Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów 1,2; WHAT HAPPENS IN VEGAS; OVER HER DEAD BODY; SAVE THE LAST DANCE 1, może SWEET HOME ALABAMA? ; STOMP THE YARD; TWILIGHT (ale niezbyt polecam) ; THIRTEEN; The Russel Girl; BOY-GIRL THING (polecam - fajnexD ) noi wiesz standard - HANKA MONTANKA :PPP

merry_5

To może coś nie koniecznie z komedii: Fala, Błękitna fala, Klub Imperatora, Adventureland, O-Otello, Przystań, Uczeń Szatana, W matni, Wolność słowa, Spustoszenie, Patrol, Podejrzana, Szkoła uwodzenia

merry_5

Program ochrony księżniczek,Zbuntowana księżniczka,Dziewczyny z St.TrinninNastolatki,

merry_5

yesterday (piękny polski film), cześć Terska, wszysko co kocham (ale to pewnie znasz), 3 metry nad niebem, podkręcić jak Beckham, Fighter: kochaj i walcz, tyle sobie przypominam narazie.

ocenił(a) film na 6
merry_5

może The Last Song / Ostatnia Piosenka ;) ?
Naprawde polecam ;) jest oparty na powiesci N.Sparksa (napisał Szkołę Uczuc, Pamiętnik itp.)

nicolah

to może Trzynastka, Dziewczyny z St. Trinnin, Kraina przygód, Keith, the babysitters , letnia przygoda, W świecie Kobiet, Shanghai kiss, Całe szczęście, Twarda sztuka, Absolwentka, Kocham cię beth cooper, Podryw na głupka

ocenił(a) film na 8
merry_5

"Georgia Rule " ( zbliżona historia ogolnie calkiem spoko), "She's Too Young", "Skins" -serial ale naprawde fajny uwielbiam go i wlasnie jest o problemach nastolatkow itp., "Trzynastka" tez o trudnym dorastaniu dziewczyny ktora wpadla w zle towarzystwo, "Spustoszenie",

ocenił(a) film na 10
sensimila

Stowarzyszenie wędrujących dżinsów 1 i 2 ; Trzynasta, Kopciuszek roztańczona historia; Historia Kopciuszka ; w rytmie hip-hop ; Dziewczyny z St. Trinnin 1 i 2 ; Wild Child. Zbuntowana księżniczka; step up, spadaj ; pamiętnik, szkoła uczuć, ostatnia piosenka, w ciąż ją kocham ; po prosty walcz, piękna i szalona; książę i ja 1,2,3; szansa na sukces; czego pragną dziewczyny;

merry_5

francuski dla początkujących, z miłością nie wygrasz ;p

ocenił(a) film na 8
merry_5

Podam to co znam: Pamiętnik,
Pakt milczenia
Przyjęty
Wild child
Fame
Angus, stringi i przytulanki
Hannah Montana film
Picture this
Randka z gwiazdą
Dziewczyny z st. trinian
Ślubne wojny
Wciąż ją kocham
Amerykańskie ciacho (2009)
Błękitna fala (2002)
Ostatnia piosenka (2010)
Amelia (2001)
Czego pragnie dziewczyna (2003)
Mamma Mia! (2008)
Radio na fali (2009) - polecam
Diabeł ubiera się u Prady (2006)
Kac Vegas (2009)
Ale Czad! (2009)
17 Again (2009)
Wolny dzień Ferrisa Buellera (1986) - kocham ;**
Króliczek (2008)
Kraina przygód (2009)
Przebojowe porwanie (2007)

jeszcze horrory (dla nastolatek - mało straszne) ruiny, ty będziesz następna, Śmiertelna przysięga,Haunting of Molly Hartley,

merry_5

Spróbuj filmów z Olsenkami.

ocenił(a) film na 8
merry_5

Pięć dziewczyn z Teksasu